lyu_records Публикувано Януари 13, 2011 Share Публикувано Януари 13, 2011 Здравейте колеги, отварям темичка за изработката на всякакви табелки, надписчета и "рекламни материали", върху изработени от нас, всякакви усилватели, кабинети, ефекти, от ремонтирани китари и т. н.. Ето и едно подаръче ЦЪК! това е корелдролски файл, в който има логота на повечето водещи фирми, във вектор. Ще е готино, колеги да споделяте, как сте изработили своята (табелка) и да качвате снимки. Все пак това е финалния етап от изработката на (нещо си) и е хубаво да ни радва очите. При мен след ремонт на една китара и леки ъпгрейди, се наложи лакиране на грифа, та надписването беше изработено върху, полиграфска прозрачна плака. След което тя беше залепена, върху главата на грифа и лакирана барабар с целия гриф, мога да кажа, че по този начин изобщо не си личи, че е правено допълнително (става, като фабрично). Сега съм наумил, лазарно изрязване на метал, за табелка на кабинет. Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Acei Отговорено Януари 13, 2011 Share Отговорено Януари 13, 2011 не е добра идея да пускаш файлове за толкова специализирани програми дай пример с по-разпространени имидж формати Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Януари 13, 2011 Автор Share Отговорено Януари 13, 2011 Колега идеята е супер, защото в печатницата на лазера му трябва вектор. Ето какво има във файлчето ЦЪК Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mark Avrelii Отговорено Януари 13, 2011 Share Отговорено Януари 13, 2011 За вектора колегата е абсолютно прав някой колеги явно не са се зблъсквали с проблема и не им е ясно как се правят тези неща. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Януари 13, 2011 Автор Share Отговорено Януари 13, 2011 Благодаря колега, надявам се този файл да помогне на някого, защото трудно се откриват във вектор, някои лично аз съм ги трейснал. Така няма ли ентусиасти, които като мен държат на външния вид. Между другото, ако на някой колега му притрябва изработка на нещо във вектор да пише аз съм отсреща, не се притеснявайте. Така ето примерно, какво се получи на една от моите китари, след като претърпя сериозни интервенции. Картинката беше правена във вектор и отпечатана върху плака, след това изрязана и залепена с лак и лакирана върху главата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundcraft Отговорено Януари 13, 2011 Share Отговорено Януари 13, 2011 А каква е възможността такива логота да бъдат печатани на декална хартия,но така че да бъдат с контур,т.е. да не се налага фино рязане близо до графиката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Януари 13, 2011 Автор Share Отговорено Януари 13, 2011 Колега не съм се замислял. Но в случая няма фино рязане. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundcraft Отговорено Януари 13, 2011 Share Отговорено Януари 13, 2011 Може би не се изразих правилно-имах предвид ръчно фино рязане след разпечатката.Накратко идеята ми е да се получи като при ваденките-режеш грубо около картинката,но когато я полагаш си има контур не по-голям от 1-2 милиметра около нея.Това: и това: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Януари 13, 2011 Share Отговорено Януари 13, 2011 lyu_records, и граматиката, и терминологията са ти като на таксиметраджия. http://www.logotypes.ru/ http://www.google.com/search?q=free+logos&...amp;startPage=1 ,има и още. По принцип векторните начертания на логата на фирмите не са никаква тайна и не се крият. Майсторлъкът е да се наложиш със собствено име и лого, а не да копираш нещо известно. Ще впечатлиш само балъците. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Януари 13, 2011 Автор Share Отговорено Януари 13, 2011 Не съм правил подобно нещо колега, защото не ми се е налагало. В случая китарата ми трябваше да се прелакира и за това избрах този вариант (моя). Картинката на плаката е изрязвана грубо, но просто не си личи защото има лак и се слива с него. Не знам и къде биха ти направили подобна ваденка, но ако се разровиш предполагам, че ще изскочи от някъде. Не забравяй факта, че при лакиране, въпросната лепенка може да се набръчка, скапе и т. н., при полиграфската плака няма реакция между лака и плаката. Примерно при ПВЦ фолиото изрязаното лого така вече залепено, като тръгне да се пръска с лак започва да се набръчква и стават гадости. lyu_records, и граматиката, и терминологията... Колега таксиметърджия, който е завършил дизайн и работил дълго време в печатния бранш (широко форматния). Когато ремонтираш, кабинет, или усилвател, който е Рандал примерно и го освежиш, защото вече външния вид му издиша, какво пишеш си името му ли от горе. Идеята с това файлче беше да спестя на колеги излишно ръчкане, из нета. Това, че някои като теб ги вижда за глупави, не означава, че на някой друг ще ги полза. Не виждам, кого има да впечатлявам. Аз съм във форума както да получавам инфо така и с каквото мога, да давам инфо а не за рейтинг. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Януари 13, 2011 Share Отговорено Януари 13, 2011 Чекай да слезе клиента... Така, "глупави" като определение не съм използвал. За логото на Рандал: http://www.google.com/search?q=randal+logo...8de98ca5b405b41 Някой да търси друго лого? Нека напише името му вместо Randall в горния линк. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Януари 13, 2011 Автор Share Отговорено Януари 13, 2011 Напиши orangе и престани да се държиш надменно. Да видим дали ще го намериш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Януари 13, 2011 Share Отговорено Януари 13, 2011 Ако ми дотрябва ще го намеря. Не е от най-популярните, признавам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Януари 13, 2011 Share Отговорено Януари 13, 2011 (Редактирано) lyu_records, не съм запознат и не знам какво представлява полиграфската плака. На твоята китарка е станало гот. Доколкото разбирам, отделните букви и символи от надписа не са изрязани поотделно. На снимката не си личи никаква следа, а иначе забелязава ли се? Другото което ме вълнува е каква е приблизително стойността на надпис(например с размерите на твоя) ? Благодаря! Редактирано Януари 13, 2011 от ultramega Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyu_records Отговорено Януари 13, 2011 Автор Share Отговорено Януари 13, 2011 (Редактирано) Предполагам стотинки някакви, като стойност, стига да се навие някой да го пусне като единична бройка. Имам познати колеги в печатния бранш и ми го пуснаха, аз лично се занимавам със широкоформатен. За другия цени не знам, а и беше доста отдавна ремонта на тази китара. НЕ СЕ ЗАБЕЛЯЗВА! Ако ми дотрябва ще го намеря. Не е от най-популярните, признавам. Намери го, и вече престани да се държиш по тоя начин! Редактирано Януари 14, 2011 от Baby Thomas Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts