Jump to content
Българският форум за музиканти

Fender Frontman 212r


IzolirBand

Recommended Posts

Здравейте!

Начинаещ съм и искам да задам малко въпроси за Fender Frontman 212R.Така,комбото има 2 input-а и въпросът ми е дали може да се включат 2 китари едновременно на Clean канала и да минат през Distortion педали и да се свири.След това искам да попитам,ако е възможно това от предишния ми въпрос,как ще разпредели сигнала през говорителите (дали едната китара ще звучи през единия ,а втората през другия) (комбото има 2х12 инчови говорители).За сега е това,трябва ни за свирене в група,зле сме с парите и се чудим дали така ще се получат нещата.Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така,комбото има 2 input-а и въпросът ми е дали може да се включат 2 китари едновременно на Clean канала и да минат през Distortion педали и да се свири.

Има вероятност да стане, но ще стане сериозен буламач, вследствие на интермодулационите изкривявания получени от два криви сигнала. Не пречи да пробвате. Зависи от музикалния стил.

След това искам да попитам,ако е възможно това от предишния ми въпрос,как ще разпредели сигнала през говорителите (дали едната китара ще звучи през единия ,а втората през другия) (комбото има 2х12 инчови говорители).

Няма такъв филм. Всичко ще минава през един усилвател и ще се подава на двата високоговорителя едновременно. Това не е стерео усилвател!

За сега е това,трябва ни за свирене в група,зле сме с парите и се чудим дали така ще се получат нещата.

Че няма да се получи качество е повече от сигурно, но може да изобретите съвсем нов вид звук :punk_guitar: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7thString@ В момента разполагам с Fender Frontman 25R за distortion boss MT metal zone и не се чува.Барабаните заглушават всичко освен бас-а.Благодаря за мнението.

Parni_Valjak@ Благодаря много за подробния и точен отговор!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи имате проблем с барабаниста :) Дори тежката музика може да се свири по-тихо. Помисли върху това, за да не си го припомниш като почнеш да губиш слух ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С 12 ватово Пийви Рейдж съумявах да се чувам за около 40 минути с барабанист. После издъхваше.

 

7thString, върти го, сучи го, не виждам как може да се получи що годе сносна репетиция с 2 15ватови кубета.

IzolirBand, най-просто казано, вторият вход на това кубе е за китари с активна електроника. Ако пуснете 2 китари, ще излезе звук (няма да е за всяка китара отделен говорител, каза се по-горе), обаче няма да стане хавата. Освен, че ще е доста гадно ще е и доста тихо.

Съберете малко пари и купете 2 такива. Гадни-негадни всичко е от пръстите :), за репетиция са напълно прилични.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако под свястна репетиция разбираш да ти кънтят ушите и да ти се вие свят след репетиция, сори - не е за мен. Обикновено проблема е в барабаниста, че почва да лумти по барабаните все едно е на Уембли, защото му липсва контрол ако свири тихо. Оттам почва едно всеобщо усилване и ето ти един константен неколкочасов, почти неразбираем шум.

 

2 китари по 15 вата в 4х4 метрова стая са повече от достатъчни. Деца, пазете си ушите, щото все още не са измислили чалъм да си ги смениш като струните на китарата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е за да не кънтят/пищят ушите хората са измислили много хубави тапи, обиращи някои честоти. А да ти се вие чак свят след репетиция с акустични барабани и усилватели, усилени до толкова, че да се чуват...май проблемът не ще да е силата на звука ;).

Със сигурност слухът трябва да се пази, спор няма, но не това е въпросът в момента.

Що се отнася до барабаниста, навярно в по-спокойните стилове би могъл да се постигне този ефект, но за нещо по-грубо, особено изпълнявано от барабанист с не много опит надали би се получило, а ми се струва, че случаят тук е точно такъв.

Барабани, усливатели, колони и хора в стая 4x4 метра ;) в такова помещение да се обърнеш не би могъл, камо ли репетиция да правиш.

Както и да е спирам с офф-а, на въпростите на питащия бе отговорено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаме проблем с кънтене в ушите за сега.Барабаните са си акустични,барабаниста наистина е начинаещ и наистина свирим твърд метъл и може би е невъзможно да удря леко.Колкото до 15R,пробвали сме и не става,изобщо не се чуваше.И пак благодаря за точните отговори.Ако вие можете да препоръчате някакъв усилвател на нормална цена (600-700лв.) казвайте.Ако трябва с години ще се събират пари,но жицата трябва да се чува! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.