Незнам Публикувано Януари 10, 2011 Публикувано Януари 10, 2011 Здравейте, досега аз съм свирил само на акустична китара, но не и на ел. Скоро мисля да си купувам и незнам по какво да я избирам? Ще съм ви благодарен ако ми кажете! Ако темата се повтаря пишете. Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Януари 10, 2011 Отговорено Януари 10, 2011 Ако ще е от евтините - на късмет! Според това, което си написал има само 1 отговор и той е въпрос - какво въобще търсиш (спрямо твоите интереси откъм музика)? П.П.: Това е най-дъвканата тема, няма нужда да питаш дали се повтаря. Цитирай
blr Отговорено Януари 10, 2011 Отговорено Януари 10, 2011 Темата не само се повтаря, а се подесеторява. Ако се беше сетил поне да напишеш колко пари си събрал, можеше да очакваш смислен отговор. На така поставения въпрос, отговарям-избирай по цвят. Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Януари 10, 2011 Отговорено Януари 10, 2011 Аджеба, в музикалните магазини като отидеш не те ли светват г/д по темата, ами на всеки като му прищрака трябва да спами тука ква китара да си избере?! Цитирай
blr Отговорено Януари 10, 2011 Отговорено Януари 10, 2011 Те и в повечечето музикални магазини са едни "светнати" Получава се: единият не знае какво да пита, другият не знае какво да отговаря. Така формулирани теми трябва да се затварят на минутата, та дано се научат младежите как да си задават въпросите. Цитирай
tatkoogi Отговорено Януари 10, 2011 Отговорено Януари 10, 2011 Така формулирани теми трябва да се затварят на минутата, та дано се научат младежите как да си задават въпросите. Прав си, но този въпрос едва ли може да бъде зададен по друг начин! Цитирай
blr Отговорено Януари 10, 2011 Отговорено Януари 10, 2011 (Редактирано) НАПРОТИВ, младежът можеше да си направи труда напише следното: 1. Колко пари е приготвил? 2. Какъв звук търси/каква музика иска да свири? 3. Държи ли на покупка от магазин или може и втора ръка? 4. От колко време свири на китара, каква школовка има? 5. Има ли конкретни изисквания към профила на грифа? 6. Други изисквания към инструмента, всичко от тремоло до тегло и цвят дори. Знам, че не им е сила писането, но все пак той търси съвет, не аз. Редактирано Януари 10, 2011 от blr Цитирай
Незнам Отговорено Януари 10, 2011 Автор Отговорено Януари 10, 2011 (Редактирано) Извиняваям се тогава, ето още информация: Китарата да е около 350лв. Слушам рок, то типа на AC/DC, Iron Maiden, Whitesnake, също Metallica и други Свиря от 1 - 2 години По възможност китарата да е от музикален магазин Редактирано Януари 10, 2011 от Незнам Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Януари 10, 2011 Отговорено Януари 10, 2011 Търси китара с двойни адаптери (Humbuckers). Хвани се един ден, за да обиколиш музикалните магазини и избери тази, която ти е най-удобна. Цитирай
blr Отговорено Януари 10, 2011 Отговорено Януари 10, 2011 Нещо от рода на: http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_23944/Cort_KX5_WP.html Цитирай
tatkoogi Отговорено Януари 10, 2011 Отговорено Януари 10, 2011 Знам, че не им е сила писането, но все пак той търси съвет, не аз. Така е отново си прав, макар да не съм съвсем съгласен. Мисля, че не търси съвет, а изява! Сори за спама ! Цитирай
peterko Отговорено Януари 10, 2011 Отговорено Януари 10, 2011 и да обикаля и да не обикаля 1-2 години свири ... какво разбира от звук. ще си хареса някоя черна ефтина китара да може да се снима с нея... нищо против новаците пич ама ти наистина още не знаеш какво искаш... Изброяваш 4 различни банди с 4 различни звука и и скаш китарата да звучи като тях ... не е само до китарата след китарата има кабел който води до ефекта ... а от ефекта влиза в кубето ( при тия големите е една огромна рак система която прави звука такъв какъвто му се кефиш ... така че не очаквай чудеса за 300-400 лв ... предполагам че и 300 лв нямаш да отделиш за китара ... щото ако си се разходил по магазините вече ще ти е ясно че китара ( не дърво а китара ) не можеш да купиш за по- малко от 500 лв ... ако искаш китара на която да ти е кеф да свириш дълго време забрави за Стаг или Корт и всички други малобюджетни фирми истински инструменти правят Фендер, Гибсън, Айбанец ... и прочие колегите експерти ще родължат списъка с фирми ... Цитирай
patman Отговорено Януари 11, 2011 Отговорено Януари 11, 2011 (Редактирано) Помислил ли си в какво ще я включиш тази китара като я вземеш? Ако не си ще трябва да си отделиш част от парите за това.. Редактирано Януари 11, 2011 от patman Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Януари 11, 2011 Отговорено Януари 11, 2011 Абе, ти си някакъв много странен - свирил си 1-2 години, а не знаеш каква китара да си вземеш, че да пасне на стила ти на свирене и на нещата, които свириш. Аз Breaking The Law не можех да свиря като си взех моята, но знаех, че искам да свиря метъл и си намерих китара, а ти вече си свирил достатъчно и пак не можеш да си избереш. Ако искаш, нека аз да ти взема китара вместо тебе, само ми дай парите... Ама не обещавам да си я получиш! Цитирай
Recommended Posts