Jump to content
Българският форум за музиканти

добри марки


blowbg

Recommended Posts

Здравейте,аз съм от варна и искам да ви помоля да ми кажете някой добри марки и модели за да мога да се ориентирам.Търся си акустична китара може би уестърн но не съм сигурен .Спрял съм се на yamaha i ibanez и stagg.Ако може помогнете плс .Важно е че съм начинаещ не съм свирил до сега и бюджета ми е 150-200. :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Добри" или "лоши" марки, за тези пари свястна китара не можеш да си купиш. Не съм сигурен даже, че Ibanez и Yamaha имат модели за толкова малко пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези пари, каквото и да си вземеш ще е окей за начинаещ като звук, така че гледай да ти е удобна, макар че след като не си свирил не знам как ще прецениш. Yamaha са здрави китарки (имам една 7 годишна FG-403 за градинска китара), за Stagg имам смесено мнение - виждал съм доста прилични, както и доста зле, което като не си свирил пак ще ти е трудно да разбереш, а Ibanez не съм пипал. Yamaha F310 е много сполучлив модел, но има и сполучливи модели от други марки също. Най-добре ще сториш, ако намериш някой познат (пък може и непознат) приятел, който е свирил известно количество годинки (или най-добре си намери учител), който да ти я избере. Успех!

 

P.S. А и изтръскай малко джобовете на бабите за още 50-100лв.

Редактирано от Atari
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като роб на марката ти предлагам ей това - Акустични китари Ibanez !

 

Но нека и други колеги споделят впечатления! А и както ти казаха, за тези пари няма кой знае каква разлика да има! Затова е най-хубаво да пообиколиш магазините с някой, който е свирил прилично време за да има усет за тези неща. А й най-важното е китарата да ти е удобна, като тяло, дебелина и широчина на грифа, екшън и т.н.

 

А и сподели от кой град си ако не е тайна за да може да те ориентираме за магазините!

 

Поздрави!

Герги

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Нема кой да чете ... :)

 

Само да те предупредя, не цитирай предходно мнение, да си нямаш проблеми с "мародераторите" :)

 

Във форума има доста хора от Варна, които биха ти помогнали и насочили за избора на място.

 

Поздрави!

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

За тази цена май само Стагг ще те оправи...

Вместо да питаш в форума, обиколи магазините във Варна и виж какво се предлага. Когато аз търсих такава китара навсякъде бяха достатъчно любезни да ми дават да пробвам всичко (във Варна).

В общи линии има 4 магазина - "неспоменавания", Левито, Динакорд и Фактор - навсякъде има акустични китари.

Щом си начинаещ ще е добре като пробваш да вземеш с тебе някой по-напреднал с китарите и по-специално с акустичните като пробвате.

За тези пари нещо кой знае какво няма да намериш ново, но не е зле да се замислиш и за нещо 2-ра ръка.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В магазина на Schecter има много добър Ibanez за начинаещи. Вади много хубав и топъл звук. И понеже Ibanez знаят, че за начинаещите е трудно да натискат струните, са направили грифа тънък и много удобен и екшъна на струните е много малък. :) Китарката е повече от чудесна за твоите цели. :greenball: За повече информация се свържи с официалния дистибутор на Schecter, който държи въпросния магазин, Nevermore (Стъмпи). Ето и телефона му: 0878 267 891

 

Поздрави!

Ванко

 

P.S: Мале, Стъмпи, ква реклама ти направих! Ще черпиш една бира. :)

Редактирано от ВанКо Пашов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В магазина на Schecter има много добър Ibanez за начинаещи. Вади много хубав и топъл звук. И понеже Ibanez знаят, че за начинаещите е трудно да натискат струните, са направили грифа тънък и много удобен и екшъна на струните е много малък. :punk_guitar: Китарката е повече от чудесна за твоите цели. :greenball: За повече информация се свържи с официалния дистибутор на Schecter, който държи въпросния магазин, Nevermore (Стъмпи). Ето и телефона му: 0878 267 891

 

Поздрави!

Ванко

 

P.S: Мале, Стъмпи, ква реклама ти направих! Ще черпиш една бира. :greenangel:

 

Съгласен ! Schecter правят хубави китари, за не много пари може да си купиш доста хубава китара.Обиколи магазините опитай ако трябва 1000 китари просто виж коя ще ти е удобна на теб.Дори ако може събери някой лев още защото по хубаво нещо от това за някой начинаещ да се учи на хубава китара няма.

Редактирано от Joey
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравил съм да кажа, че въпросният Ibanez струва 220лв. с калъф, така че офертата е много добра и китарата наистина си заслужава. :lol:

 

Поздрави!

Ванко :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.