Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте. Чета форума от години, но се регистрирах едва преди няколко дни. Рових дълго из темите, но форумът има доста теми и няма как да се изчете всичко... Та направо на въпроса - поръчвал ли е някой от вас инструмент или някакъв вид хардуер от чужбина (чрез Ebay или от друг сайт)? И ако е поръчвал, нека да сподели дали въпросната стока наистина пристига до крайния си адресат или като твърде примамлива хапка остава в ръцете на хората, които разпределят стоката в БГ. Чета по разни места, че БГ пощите се гаврят с хората и често разни неща не достигат до крайната си цел...

Моля, нека пишат само хора, които са пазарували по този начин, защото ми е необходима реална представа за нещата, тъй като се колебая дали да направя една поръчка от Япония. Става въпрос за саунд модул.

Извинявам се на модераторите, ако съм пуснал темата в твърде грешен раздел, модератор съм в друг голям БГ форум и много добре знам, че е неприятно, когато "някой нов" обърка нещата. :butcher:

Редактирано от Мартин87
Отговорено

В ибей трябва да видиш рейтинга на продавача,нещата пристигат с куриер (не с пощите),един съфорумник редовно взима неща и от Япония и не знам да имало проблеми,ако види темата ще ти обясни - много точен човек.

Можеш да поръчаш нещо от немския онлайн магазин Томан (по техните обявени цени) през нашите Динакорд,като си спестяваш 30 евро доставка - сравнително нова услуга.

Отговорено

Да беше написал и какъв модул ще взимаш. Може да има други варианти да се сдобиеш с него, не точно от Япония.

Отговорено

Кабелче няма да си купя от тая държава! Ebay и всякаквите сайтове за търговия са толкова добре развити, че чак се чудя що ходят хората в РФ...

Сега, ясно, че друго е да пипнеш, но за неща, който предварително са познати просто няма смисъл.

VISA и банката ти държат твоят интерес до последно. Просто пази всички мейли от кореспонденцията с продавача и няма проблеми. Преди време нещо стана объркване и от musicstore.de ми задържаха едни 600 лв. за канселирана поръчка. С банката ги оправихме, почаках, но това е единственият рискован случай, за който се сещам. Всичко друго без проблем. Струни от щатите за 3 дни. Книга от UK за 2 дни. Кецове от UK за 5...

Сега съм поръчал едни неща от Китай да видя дали и за колко време ще дойдат. Ако всичко мине наред ще има контейнер Гибсън-фейкс за всички! :greenangel:

Шегата настрана - поръчвай смело и не насърчавай сребролюбието на родните пишман-търговци! Но все пак проверявай и тук, нещата почнаха да се пооправят с пускането на някой сайтове...

Отговорено (Редактирано)

L.K. :

Ще получиш стоката. Според конкретната ситуация може да платиш мито и ДДС.

Значи решават на момента дали да ти искат мито и ДДС. Така ли да го разбирам? Ако са на кеф, минавам по тънката лайсна, ако не... ела че ми трябваш. :)

Да беше написал и какъв модул ще взимаш. Може да има други варианти да се сдобиеш с него, не точно от Япония.

Става въпрос за Sound Canvas SC-88Pro на Роланд. Другият вариант е Ketron SD2 и май повече клоня към него, но след няколко дни ще се разбере окончателно, след като пробвам Кетрона.

Момчета, благодаря ви за изказаните мнение по моя въпрос! Очаквам и други хора да се включат в дискусията, тъй като държавицата ни е бедна откъм някои неща, а мераклиите да правим нещо качествено и стойностно хич не сме малко. :godbless:

Редактирано от Мартин87
Отговорено

Toзи Кетрон можеш да го получиш за 702 лева до вратата си от Германия. Едва ли от Япония ще е кой знае колко по-евтино.

Отговорено
L.K. :
Ще получиш стоката. Според конкретната ситуация може да платиш мито и ДДС.

Значи решават на момента дали да ти искат мито и ДДС. Така ли да го разбирам? Ако са на кеф, минавам по тънката лайсна, ако не... ела че ми трябваш. :icon_shithappens:

Конкретната ситуация означава много неща - каква е стоката, откъде я получаваш, каква и е стойността, ако е от ЕС дали и е платено (включено в цената) ДДС-то.

Отговорено
Toзи Кетрон можеш да го получиш за 702 лева до вратата си от Германия. Едва ли от Япония ще е кой знае колко по-евтино.

Не, не Кетрона, а този на Роланд е в Япония. Ако беше прочел внимателно поста, нямаше да се налага сега да пояснявам - щом след няколко дни ще имам възможност да пробвам Кетрона, това какво говори? Дали бих си направил разходка до Япония, за да пробвам един саунд модул? Май бая скъпичък ще излезе...

Иначе офертите от Германия съм ги видял.

L.K. : Конкретната ситуация означава много неща - каква е стоката, откъде я получаваш, каква и е стойността, ако е от ЕС дали и е платено (включено в цената) ДДС-то.

Разбирам. Вероятността това да се случи, е много голяма. :offtopic-001: