bobomarinov Публикувано Януари 3, 2011 Публикувано Януари 3, 2011 (Редактирано) Имам доста гаден проблем.Купих си Behringer GTX30 и когато е на clean всичко работи както трябва. Обаче когато е на овърдрайв самия volume на китарата ми става нещо като gain. Колкото повече го увелича толкова повече gain. Когато на усилвателя gain-а е на 5 се чува гадно пращене. edit: Опитвам се да докарам тонa на angus young. С epiphone les paul special II съм. Редактирано Януари 3, 2011 от bobomarinov Цитирай
blr Отговорено Януари 3, 2011 Отговорено Януари 3, 2011 Oтзад-напред: Звукът на Аngus няма как да го докараш, просто защото той използва други усилватели, кабинети, китара а и техниката му на свирене е различна. Относно пръщенето провери дали при въртене, някой от споменатите потенциометри не пръщи. Цитирай
bobomarinov Отговорено Януари 3, 2011 Автор Отговорено Януари 3, 2011 (Редактирано) При въртене никой не пращи, но се чуда да не би да е от кабела или да се е откачила някойя маса. За техниката на angus не рабрах от кое е различна. Редактирано Януари 3, 2011 от bobomarinov Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 3, 2011 Отговорено Януари 3, 2011 Вадиш 3-4000 лв за Маршъл Плекси и още 2000 за СГ Стандард,малко бачкане по звукоизвличането и ще изкараш тона на Ангъс горе-долу. Цитирай
bobomarinov Отговорено Януари 3, 2011 Автор Отговорено Януари 3, 2011 Вадиш 3-4000 лв за Маршъл Плекси и още 2000 за СГ Стандард,малко бачкане по звукоизвличането и ще изкараш тона на Ангъс горе-долу. За техниката на свирене питах? От кое се различава? Цитирай
blr Отговорено Януари 3, 2011 Отговорено Януари 3, 2011 (Редактирано) Можеш да пробваш да смениш кабела, но щом пръщенето го няма на чистия канал, най-вероятно не е от него. Предполагам, че нещо по усилвателя не е наред. ПП: Имах предвид, че Angus използва различно звучаща апаратура и техниката му на свирене (в смисъл на тоноизвличане) е друга, т.е. не е като твоята. Това не значи, че твоята е лоша, неправилна и т.н. просто не си Angus. Редактирано Януари 3, 2011 от blr Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 3, 2011 Отговорено Януари 3, 2011 Вадиш 3-4000 лв за Маршъл Плекси и още 2000 за СГ Стандард,малко бачкане по звукоизвличането и ще изкараш тона на Ангъс горе-долу. За техниката на свирене питах? От кое се различава? всъщност и ти може би свириш с атака и динамика,знаеме ли.. Цитирай
L.K. Отговорено Януари 3, 2011 Отговорено Януари 3, 2011 Забелязвам най-различни словесни определения за едно и също звуково явление както и обратното - еднакви определения за различни звуци. Шуми, пращи, бръжди, пищи, скърца, грачи - все думи, за които не сме се разбрали какво означават. Поради горното няма как да се помогне на колегата с пращенето. Да, увеличавайки нивото от китарата в крайна сметка увеличаваш гейна. В това няма нищо изненадващо. Намали потенциометъра на китарата до половина и с гейна на усилвателя (ефекта) си намери необходимото ниво на изкривяване. После леко увеличаваш или намаляваш от китарата и ще усетиш влиянието в/у звука. Тайната на звука на всеки китарист е най-вече в пръстите му. И на кухарка да ти го свирне ще го познаеш. За солата на Ангъс - яка атака, двупосочни непрекъснати бендове и не на последно място владеене на паузите. Цитирай
bobomarinov Отговорено Януари 3, 2011 Автор Отговорено Януари 3, 2011 Ето малко видео материал http://vimeo.com/18392488. Тонът ми е отвратителен. Все едно съм под вода. Цитирай
L.K. Отговорено Януари 3, 2011 Отговорено Януари 3, 2011 Пращене не чух. Не чух и високи среди. Вярно, че тонът е кофти, но ще трябва да поработиш в/у пръстите. Цитирай
blr Отговорено Януари 3, 2011 Отговорено Януари 3, 2011 И аз не разбирам точно за какво става дума, но за сега наблегни на упражненията. Цитирай
Recommended Posts