Jump to content
Българският форум за музиканти

нуждая се от консултация за покупка на бас


Daniel Sotirov

Recommended Posts

От доста време искам да си купя 5 струнен бас, а този ми се наби доста на погледа. Но малко ме притеснява цената му.

 

Ето и баса - http://www.musicworld.bg/bg/c_399/i_20662/..._Action_WS.html

 

Ако има някой който е ползвал или ползва такъв бас да изкаже мнение, защото не знам за тази цена какво е качеството на китарата и дали да си купувам изобщо.

 

За много години на всички ! :girl_cray2::girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отиди в магазина и го пробвай.

Със съвети и мнения втора рака няма да разбереш дали това е твоя бас.

 

Какво те притеснява в цената? Прекалено ниска ли ти се струва, или висока? Или това, че са я написали с жълти цифри? :butcher:

 

Ако това е Твоя бас остава само да намериш парите.

Ако не е Твоя бас, цената няма значение, защото така или иначе няма да го купиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми цената ми се стори доста ниска. Имам Squier jazz bass който беше 450 кинта, а не е кой знае какво като качество :)

Иначе ще ходя някой път да го пробвам и ще се разбере дали си заслужава. Сега е студено и не ми се разкарва :Д

 

Мерси че писа :)

Редактирано от Daniel Sotirov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако използваш търсачката би могъл да намериш стари теми, в които са обсъждани критерии и варианти за избор на евтин 5 струнен бас.

 

Пробвай и други 5 струнни, по възможност по-скъпи и в една и съща апаратура за да направиш сравнение според твоите изисквания и вкус. Това на което аз бих обърнал внимание:

- разстоянието между струните; преобладаващата част от басистите (слагам и себе си в това число) предпочитат разстоянието около струнника да е почти или съвсем същото както при 4 струнен бас, но за някои е по-удобно ако е по-малко.

- как звучи и се усеща ниската струна - най-често настройвана в си. При 5 струнните инструменти от нисък ценови клас често тонът не е добър и струната е "мека" - налага се да се свири на нея с по-малка атака, отколкото на останалите.

- как звучи инструментът акустично - изравнен ли е или определени тонове са по-силни/по-слаби, каква е продължителността на отзвучаването (особено в по-високи позиции), как реагира когато свириш с различна сила и т.н.

- качество на поставянето на позициите - има ли "бръздене", което да е по-силно на определени тонове, при плъзгане на ръката по горния и долния ръб на грифа има ли позиции, които стърчат и драскат и т.н.

- как изглежда материала на грифа. Не е добре да има аномалии в структурата на дървото или зони с друг цвят. Вярвам, че подобни случаи са изключение, но съм виждал бас Стаг, който имаше чеп на грифа - :):):thumbdown: и др.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мога да те посъветвам да не се влияеш от цената - Cort държат доста ниски цени, но басовете им (а и други производи) сe оказаха учудващо добри среден клас инструменти.

Хващал съм Cort за 250 лв и звучеше чудесно. В момента свиря с Cort B5, който също е изненадващо добър за парите си...Та както казаха колегите по-горе - най-добре отиди непредубеден в магазина, пробвай този и други басове и прецени сам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги благодаря ви за съветите :) И както казах по-горе на кратко - око да види - ръка да пипне :) (демек, че ще ходя да видя за какво става дума на място). Но това ще стане в някои по - топъл ден.

:):greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.