Daniel Sotirov Публикувано Януари 2, 2011 Публикувано Януари 2, 2011 От доста време искам да си купя 5 струнен бас, а този ми се наби доста на погледа. Но малко ме притеснява цената му. Ето и баса - http://www.musicworld.bg/bg/c_399/i_20662/..._Action_WS.html Ако има някой който е ползвал или ползва такъв бас да изкаже мнение, защото не знам за тази цена какво е качеството на китарата и дали да си купувам изобщо. За много години на всички !
programista Отговорено Януари 3, 2011 Отговорено Януари 3, 2011 Отиди в магазина и го пробвай. Със съвети и мнения втора рака няма да разбереш дали това е твоя бас. Какво те притеснява в цената? Прекалено ниска ли ти се струва, или висока? Или това, че са я написали с жълти цифри? Ако това е Твоя бас остава само да намериш парите. Ако не е Твоя бас, цената няма значение, защото така или иначе няма да го купиш.
Daniel Sotirov Отговорено Януари 4, 2011 Автор Отговорено Януари 4, 2011 (Редактирано) Еми цената ми се стори доста ниска. Имам Squier jazz bass който беше 450 кинта, а не е кой знае какво като качество Иначе ще ходя някой път да го пробвам и ще се разбере дали си заслужава. Сега е студено и не ми се разкарва :Д Мерси че писа Редактирано Януари 4, 2011 от Daniel Sotirov
разбойник Отговорено Януари 4, 2011 Отговорено Януари 4, 2011 Ако използваш търсачката би могъл да намериш стари теми, в които са обсъждани критерии и варианти за избор на евтин 5 струнен бас. Пробвай и други 5 струнни, по възможност по-скъпи и в една и съща апаратура за да направиш сравнение според твоите изисквания и вкус. Това на което аз бих обърнал внимание: - разстоянието между струните; преобладаващата част от басистите (слагам и себе си в това число) предпочитат разстоянието около струнника да е почти или съвсем същото както при 4 струнен бас, но за някои е по-удобно ако е по-малко. - как звучи и се усеща ниската струна - най-често настройвана в си. При 5 струнните инструменти от нисък ценови клас често тонът не е добър и струната е "мека" - налага се да се свири на нея с по-малка атака, отколкото на останалите. - как звучи инструментът акустично - изравнен ли е или определени тонове са по-силни/по-слаби, каква е продължителността на отзвучаването (особено в по-високи позиции), как реагира когато свириш с различна сила и т.н. - качество на поставянето на позициите - има ли "бръздене", което да е по-силно на определени тонове, при плъзгане на ръката по горния и долния ръб на грифа има ли позиции, които стърчат и драскат и т.н. - как изглежда материала на грифа. Не е добре да има аномалии в структурата на дървото или зони с друг цвят. Вярвам, че подобни случаи са изключение, но съм виждал бас Стаг, който имаше чеп на грифа - и др.
Burton Отговорено Януари 4, 2011 Отговорено Януари 4, 2011 Аз мога да те посъветвам да не се влияеш от цената - Cort държат доста ниски цени, но басовете им (а и други производи) сe оказаха учудващо добри среден клас инструменти. Хващал съм Cort за 250 лв и звучеше чудесно. В момента свиря с Cort B5, който също е изненадващо добър за парите си...Та както казаха колегите по-горе - най-добре отиди непредубеден в магазина, пробвай този и други басове и прецени сам
Daniel Sotirov Отговорено Януари 4, 2011 Автор Отговорено Януари 4, 2011 Колеги благодаря ви за съветите И както казах по-горе на кратко - око да види - ръка да пипне (демек, че ще ходя да видя за какво става дума на място). Но това ще стане в някои по - топъл ден.
Daniel Sotirov Отговорено Януари 6, 2011 Автор Отговорено Януари 6, 2011 Аз получих нужните отговори и за това темата може спокойно да се премахне
Recommended Posts