death^metal Публикувано Декември 31, 2010 Share Публикувано Декември 31, 2010 (Редактирано) Ето, да оставим темите в купува-продава, отварям дипсут Фалшив ли ми е Епифона? Наистина не знам. По разни знаци изглежда да не е фалшив. Редактирано Декември 31, 2010 от death^metal Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asen93 Отговорено Декември 31, 2010 Share Отговорено Декември 31, 2010 (Редактирано) така като гледам не е фалшив ти провери серииния номер но също като гледам е китайски и това не е добре Редактирано Декември 31, 2010 от asen93 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tatkoogi Отговорено Декември 31, 2010 Share Отговорено Декември 31, 2010 А такааа... Ей сега започват "белите" ти нощи! Sorry! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
armstrong Отговорено Декември 31, 2010 Share Отговорено Декември 31, 2010 Епифона ти е истински,не се притеснявай! Разликата между китайските,истински епифони и "ментаците" се изчерпва не само в серийния номер и болтчето на пикгарда,а и в самата форма на тялото и материялите използвани в направата му.Обикновенно цените на НЕоригиналните Епифони варират около 150-200 паунда за Лес Пол Стандарт и между 220-360 паунда за Лес Пол Къстъм.(за нова китара) Ако китарата е закупена от Томанн или Визиартс или някой от другите известни електронни магазини,това може да е гаранция,че китарата НЕ е "FAKE". Ако китарата е закупена от Ебай или АйОфър шанса тя да е "менте" е доста висок. Това,че в Guitar Dater Project е разпознат даден сериен номер НЕ Е гаранция,че китарата е ИСТИНСКА(тоест направена в Quindao-завода на Гибсън в Китай). FAKE Епифоните(независимо кой модел точно) са изработени най-често от Липа (basswood), топът от неизвестно дърво(в някой случаи дори не от дърво,някакви пресовани стърготини). ВСИЧКИ ОРИГИНАЛНИ ЕПИФОНИ(CUSTOM,STANDARD),ПРОИЗВЕДЕНИ В КИТАЙ са с електроника АЛФА,на жаковете и сучовете e сложено логото на Epiphone. Така наречените "ментаци",доста често се отличават с жестоко микрофониращи адаптери(ако разбирасе не са сменени преди да разцъкате китарката), и некачествени потове,доста често с проблеми в тръсс род-а на грифа.(но не винаги) В общи линии се срещат читави "ментаци",но шансът да попаднете на читава бройка не е голям. Весела нова година,надявам се да съм помогнал на хората,които не обичат да ги мамят. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
explosivebg Отговорено Декември 31, 2010 Share Отговорено Декември 31, 2010 Според мен ти е фалшив.Най-лесния начин да разбереш е акто гледаш потенциометърите.Има и още много неща,но те са трудно забележими. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 31, 2010 Share Отговорено Декември 31, 2010 И да е фалшиф ще си го настроиш. Весела Нова и рокендрол ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JBWalker Отговорено Декември 31, 2010 Share Отговорено Декември 31, 2010 Епифона не е фалшив. Ако беше, много отдавна да си го забелязал. А тези снимки от форумите "Fake Epiphone" нищо не доказват, защото при китайските модели има известни разлики в годините. Буквите "ЕЕ" пред серииния номер, болтчето на пикгарда, диамантра (ако е къстъм), разположението на ключовете (обаче дори и да не съвпадат със болта, пак не трябва да са криви). А пък ако случайно е ментак, тва е егати ментака, дори като си свирил толкова време на нея да не се сетиш, че е ментак, докато някой професионалист не ти каже от снимката. П.С. Не е никак коректно да се твърди, че китарата е 100% фалшива от снимки... От хора който са прочели онези форуми и се смятат за специалисти. Още повече, че там има доста противоречия (ако прочете всичките 50-60 страници). Добре е да се забелязват тия неща, ама така освен че не правите услуга на себе си и на автора разубеждавате някой, който може би е решил да си вземе готината китара и се отказал заради коментарите, и от страх да не попадне на ФАЛШИВ епифон, ще си вземе някоя от другите марки в ценивия клас, които са по зле. Весело посрещане на 2011 !!!!!!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
explosivebg Отговорено Декември 31, 2010 Share Отговорено Декември 31, 2010 Според мен ти е фалшив.Най-лесния начин да разбереш е акто гледаш потенциометърите.Има и още много неща,но те са трудно забележими. След като ти разгледах по -подробно китарата искам да се извиня,че съм написал,че е фалшив.Epiphonе ти е истински. <------ Твоята китара Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockfire Отговорено Декември 31, 2010 Share Отговорено Декември 31, 2010 Ето ви един правен в Корея за сравнение... ---------------- http://rockfirebg.snimka.bg/hobby/rockfire...348193.17855504 http://rockfirebg.snimka.bg/hobby/rockfire...348193.17855498 http://rockfirebg.snimka.bg/hobby/rockfire...348193.17855497 http://rockfirebg.snimka.bg/hobby/rockfire...348193.17855496 ---------------------- Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Декември 31, 2010 Share Отговорено Декември 31, 2010 Баси,фалшива ли ми е китайската китара ,до кви теми отидохме...Мъни,ЧНГ,земи си един Гиби да не си задаваш такива въпроси,поне са ЮСА. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
armstrong Отговорено Януари 1, 2011 Share Отговорено Януари 1, 2011 Баси,фалшива ли ми е китайската китара ,до кви теми отидохме...Мъни,ЧНГ,земи си един Гиби да не си задаваш такива въпроси,поне са ЮСА. Е да тя баба ти все на Гибсън е свирила (шегувам се! ) иначе, то и Гибсъни има ментаци и изобщо...напоследък се замислям да си поръчам при Диката едно ЛП и да ми е мирна главата...поне ще знам какво има вътре Сори за оф-а и Честита 2011 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Януари 1, 2011 Share Отговорено Януари 1, 2011 Ти остави Епифоните и Гибсъните, скоро да не тръгнат ментета на Н-аудио, Гарланд и Диката...Тогава ще си е е*ало майката! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Януари 1, 2011 Share Отговорено Януари 1, 2011 то и Гибсъни има ментациИма,да,но се снимат лесно -жълтура не докарва детайлите/материала/електрониката,но винаги ще се излъже някой начинаещ,това е идеята. А аз за да стигна до заключението,че Гибсън е най-добрата китара За Мен (нищо че ми е евтина тояжката) съм минал през доста инструменти,Фендър не е по-долу,но е до настроение (имам един 75 и седи в куфара - отпуска малко). ЧНГ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kkch Отговорено Януари 1, 2011 Share Отговорено Януари 1, 2011 Fake или не ... въпросът в задачата е да си го харесваш и по-точно да свири добре.Искам да кажа ти да си харесваш как свири . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Януари 1, 2011 Share Отговорено Януари 1, 2011 Фалшив ли ми е Епифона? Наистина не знам. Пробвай с флажолет на 12 праг и ще разберем дали е фалшив или верен Все още съм под влияние на силни спиртни напитки, в случай че някой не възприема шегата . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts