Dball Публикувано Декември 29, 2010 Share Публикувано Декември 29, 2010 Здравейте.Така,проблема е как да захраня педълборда ми.В момента имам 2 адаптера единият е китайски за 5 лева и е 500 милиампера а другият е хама 15 лв и е 300 милиампера.Дилемата е че искам да използвам нещо такова http://www.thomann.de/gb/the_sssnake_dc5.htm и да направя деизи чейн.Ще се захранват 4 босс ефекта и 1 Уа Уа на Вокс.Всички ефекти са с отрицателен полус (не съм сигурен как точно се казва)' Ако няма възможност можете ли да ми препоръчате някой евтин вариант (около 50 лв) Може и някои от България да го направи Никифена etc. Благодаря и Весели Празници ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 29, 2010 Share Отговорено Декември 29, 2010 Всеки сръчен човек, който може да запоява и различава плюса от минуса може да ти го направи. Иди в магазина, купи си куплунзи и жица и потърси някой. В сервиз също могат да ти го направят. Важното е да знаеш какво искаш и да можеш да го обясниш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Декември 29, 2010 Share Отговорено Декември 29, 2010 Точно пък това трудно ще го направиш да е здраво. Съдейки колко се мандахерцат ефектите по сцената и колко са малки конекторите в които трябва да влизат по 4 жици. Най-добре купешко. Ето ти го за десет ле'а: http://cgi.ebay.co.uk/Pedal-Effect-12V-2-1...=item45f6c6b8da Иначе къстъм захранване за 50 лева е трудна работа.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Декември 29, 2010 Share Отговорено Декември 29, 2010 Защо, бе НИКИ? Ако слушаш L.K. няма нищо сложно. Всеки с поялник от сервиз за печки ще направи совалка. Извини ме L.K., това не е за пръв път, и сигурно няма да е последен, ама ми идва в повече това елементаризиране . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 29, 2010 Share Отговорено Декември 29, 2010 В конкретния случай няма смисъл да обвиваме жиците в ореол на недостижимост. Нека човекът извърви пътя на еволюциата. За други случаи вероятно имаш по-голямо право. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Декември 29, 2010 Share Отговорено Декември 29, 2010 Оформя се готин граунд лууп с тези така измислени дейзи кабелченца. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Декември 29, 2010 Share Отговорено Декември 29, 2010 ^ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Acei Отговорено Декември 30, 2010 Share Отговорено Декември 30, 2010 аз бих препоръчал на създателя на темата да погледне някой купешки педал борд берингер имат BEHRINGER PB600, в който прекрасно ще се поберат 4 бос ефекта и един уа педал на всичкото отгоре пристига със захранване и всичките неоходими кабели и трансформаторче способно да ги захрани всичките едновременно а, и ефектите вътре се съхраняват и пренасят много добре, без размествания и проблеми, когато не се използват застава бордчето в някой ъгъл без да пречи много много е това си е мое мнение де поздрави и весели празници Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dball Отговорено Декември 30, 2010 Автор Share Отговорено Декември 30, 2010 Да ви кажа и варианта с берингера съм обмислил но нямам много доверие на бери и за това.Всяка помощ е добре дошла. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Декември 30, 2010 Share Отговорено Декември 30, 2010 Има в Сф такива кабелчета на GHS. Ако прочетеш темата на Ники за захранванията ще видиш и как да се оправиш проблема с Граундлупа без поялник. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Acei Отговорено Декември 30, 2010 Share Отговорено Декември 30, 2010 Да ви кажа и варианта с берингера съм обмислил но нямам много доверие на бери и за това.Всяка помощ е добре дошла. аз да ти кажа, че педал бордовете на берингер и босс ги правят в една и съща китайска фабрика имал съм педал борд на берингер от онези с 12 гнезда и босс педал борд и твърдя, че вършат обсолютно една и съща работа и надежността им е еднаква Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Декември 30, 2010 Share Отговорено Декември 30, 2010 Ето едно достъпно решение на проблема: http://www.thomann.de/gb/harley_benton_powerplant.htm Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Декември 30, 2010 Share Отговорено Декември 30, 2010 аз да ти кажа, че педал бордовете на берингер и босс ги правят в една и съща китайска фабрика Всичко се прави в китай, но това не дава право всичко да се слага под един знаменател. Ето едно достъпно решение на проблема: http://www.thomann.de/gb/harley_benton_powerplant.htm Специално това захранване е направено супер куцо! Лично аз не го препоръчвам, но това си е мое мнение разбира се. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Декември 30, 2010 Share Отговорено Декември 30, 2010 (Редактирано) Прав е Ники че не всичко китайско е боклук.А това последното захранване не знам какво има вътре ама от вън е като тухла 4 ка А щом като специалист казва че и вътре е куцо значи е така! Редактирано Декември 30, 2010 от Valeri_pj Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MaPuHcKu Отговорено Декември 30, 2010 Share Отговорено Декември 30, 2010 Да разкажа набързо една история в контекста на захранванията и на Бехрингер. Китариста, с който свиря, си купи ето това ефектче от съфорумец: По време на покупко-продажбата е тествано със захранване на BOSS и работело без проблеми. Обаче китариста ми го купува без захранване. След няколко дни ми се хвали: "Купил съм си супер мощно захранване на Behringer, 1.7A, мога и твоите ефекти да захраня." На следващата репетиция - първи тест на новия ефект с бери-захранването. Пускаме - не просто брум, направо осцилации около 1-2 kHz се чуха. Инетересен ефект - влияеха се от настройките на ефектчето. Като навърза и останалите си педалчета към бери-захранването с наличните daisy-chain кабели стана още по-яко . После тествахме с някакво универсално адаптерче Philips, което на всичкото отгоре уж беше трансформаторно, за разлика от импулсното бери. Ефекта беше същия. След още няколко дни китариста си взе импулсно захранване на BOSS и всичко заспа. На всичкото отгоре BOSS-a е също импулнсно и по-скъпо само със 8 лева. С този пост не целя да правя реклама на BOSS, а да подчертая, че явно има значение какво е захранването. Аз се опитах да убедя въпросния колега да си вземе това: link, но засега е с бюджетното решение на BOSS. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts