n1k0 Публикувано Декември 28, 2010 Публикувано Декември 28, 2010 Здравейте и весели празници. Мисля в скоро време да се заимам с една USB звукова карта - ей така, за записчета на лаптопа. Въпросът ми е коя да взема. Бюджетът е ограничен до 150 лв. и съм се спрял на 2 модела: 1. Lexicon Alpha Studio http://www.thomann.de/de/lexicon_alpha_studio.htm или 2. M-Audio Fast Ttrack USB http://www.thomann.de/de/maudio_essential_...ding_studio.htm Ще записвам основно китара, един трак, но искам да имам опция и за 2 трака едновременно - китара + глас, китара + синтезатор и т.н. Възнамерявам да ползвам някакъв free софт за записите (напр. Audacity или Kristal AE) - това дали е от значение? Моля ако някой има опит с тези или подобни интерфейси да сподели и препоръча нещо. Благодаря. Цитирай
martist Отговорено Декември 28, 2010 Отговорено Декември 28, 2010 (Редактирано) Като се прочете описанието на картите, става ясно, че за теб е Лексиконът, защото има 2 аналог инпут Към него върви и Кюбеис, така че няма да се притесняваш за софтуер. Лично аз бих заложил на М-Аудио, но има само един вход за запис. Редактирано Декември 28, 2010 от martist Цитирай
presly Отговорено Декември 28, 2010 Отговорено Декември 28, 2010 Тотално забрави за Лексикона! Тествал съм и Алфата и Ламбда и Омега - всички звучат по-зле и от вградените звукови карти. Цитирай
n1k0 Отговорено Декември 29, 2010 Автор Отговорено Декември 29, 2010 Хммм... вчера един приятел каза, че Лексиконите били професионални карти... сигурно е имал предвид някакви модели за по 5 шапки с пари Цитирай
presly Отговорено Декември 29, 2010 Отговорено Декември 29, 2010 Лексиконите НИКОГА не са правили аудиокарти. Виж, реверб и дилей Лексикон (особено PCM серията) - шапки долу, равниииис, мии-и-и-рно! Цитирай
sardaesox Отговорено Декември 29, 2010 Отговорено Декември 29, 2010 И аз съм протива лексикона,особено алфата.Пълна шитня,ако мога така да се изразя.Не знам какво им е ratio signal to noise,сигурно е под 100,освен това латенцията граничи с realtek картите ,както спомена пресли.Само ще си я блъскаш в главата.За тия пари има супер предложения втора ръка във форума/скоро се продаваше един tascam us 122mk II за тия пари,с пъти е над лексикона. Цитирай
n1k0 Отговорено Декември 29, 2010 Автор Отговорено Декември 29, 2010 Явно Лексикона наистина съкс... ще се оглеждам тогава за някой tascam на старо Или ще събера някой лев за по-добро м-аудио (щом това, което съм постнал, може да записва само един трак наведнъж). Благодаря на отзовалите се, ще продължавам да следя темата за още конструктивни предложения Peace Цитирай
presly Отговорено Декември 29, 2010 Отговорено Декември 29, 2010 И Таскамите не са цвете с драйверите... Цитирай
Mairomaster Отговорено Януари 1, 2011 Отговорено Януари 1, 2011 Тотално забрави за Лексикона! Тествал съм и Алфата и Ламбда и Омега - всички звучат по-зле и от вградените звукови карти. А според теб кое точно не им е наред със звука? Не че не се съгласявам, интересно ми стана просто. Ползвам Омега и съм чувал доста добри мнения за нея и особено за вградените микрофонни предусилватели, като за цената си де. А в сравнение с вградена звъкова карта, поне като съотношение сигнал/шум е доста по-добре мисля. Цитирай
presly Отговорено Януари 1, 2011 Отговорено Януари 1, 2011 Цялата серия звучи доста глухо. Сравнявано с E-MU 1820m, Desktop Konnekt 6 и вградена някаква карта на монитори Klein & Hummel OY. Цитирай
Мартин87 Отговорено Януари 3, 2011 Отговорено Януари 3, 2011 И Таскамите не са цвете с драйверите... Имам Таскам и му няма нищо на драйверите... Цитирай
bo_yan Отговорено Януари 3, 2011 Отговорено Януари 3, 2011 (Редактирано) Tascam FW1884- бая зор с драйвери съм имал, никакъв съпорт насреща. Отделно- FW-PCI картата трябва да е с чип Texas Ins., иначе си умрел прав. Редактирано Януари 3, 2011 от bmmusic Цитирай
sardaesox Отговорено Януари 3, 2011 Отговорено Януари 3, 2011 Странно,аз бая време карах със Us 122l-ползвайки драйвърите за mkII за уйн7х64-не съм имал,ама никакви проблеми,но става въпрос за usb2.0,все пак тук,за другите модели не знам. Цитирай
Мартин87 Отговорено Януари 3, 2011 Отговорено Януари 3, 2011 Странно,аз бая време карах със Us 122l-ползвайки драйвърите за mkII за уйн7х64-не съм имал,ама никакви проблеми,но става въпрос за usb2.0,все пак тук,за другите модели не знам. Точно. Аз ползвам същата и няма никакви проблеми. Цитирай
Recommended Posts