tisho5150 Публикувано Декември 26, 2010 Share Публикувано Декември 26, 2010 Едно въпросче...какво ще се получи ако фретбордът е от същият материал като грифа(орех),защото не мога отникъде тук да намеря палисандър.. благодаря предварително за отговорите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
никони Отговорено Декември 26, 2010 Share Отговорено Декември 26, 2010 орехът е прекалено мек /ниска износоустойчивост/ което го прави неудачен за фрет, ползвай някой от тропическите видове дървесина с плътност над 900 кг/м3 - ипе, венге, грапа и т.н. Някои от тези дървесини са по плътни и износоустойчиви от палисандъра Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Декември 27, 2010 Share Отговорено Декември 27, 2010 А дали ще има същите звукови качества? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
никони Отговорено Декември 27, 2010 Share Отговорено Декември 27, 2010 На този въпрос ще ти отговоря след двайсетина дни- в момента правя дванайсет грифа от различни материали и с различни фретове, ще ги тествам на едно и също тяло и ще кача резултатите в нета- да може и всеки сам да си преценява. Ако има някой силно заинтересован, да заповяда на теста.Когато съм готов ще го обявя предварително и ще гледам да е неделя.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Декември 27, 2010 Share Отговорено Декември 27, 2010 Това ще е наистина доста интересно.Заслужава си да се чуе. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 27, 2010 Share Отговорено Декември 27, 2010 Трудоемко начинание. Откъде си, че да помогнем с просвирването. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
никони Отговорено Декември 28, 2010 Share Отговорено Декември 28, 2010 София, ул.Чаталджа №51- имам само една молба- носете си питиетата....А сега сериозно- ще се радвам ако дойде някой да помага с просвирването, все пак аз съм силен в изработката... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tisho5150 Отговорено Декември 28, 2010 Автор Share Отговорено Декември 28, 2010 Доста сериозно начинание..12 различни грифа.Успех ти пожелавам.А съвет къде от София може да се намери палисандър. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BassTraffic Отговорено Декември 28, 2010 Share Отговорено Декември 28, 2010 Имах малко Палисандър, но един хайванин от Пловдив му се зарадва. Щях да му давам и един Фборд от Явор, но дъждовното време май ни пообърка малко. Та, ако мислиш, че един Яворов Фборд ще ти свърши работа, ще ти го подаря за Нова Година. Мисля, че дори е и къдрав. К. Димитров Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 28, 2010 Share Отговорено Декември 28, 2010 Никони, обади се като наближи моментът. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Декември 28, 2010 Share Отговорено Декември 28, 2010 (Редактирано) ...хммм 12 грифа за 20 дни звучи доста невероятно(няма и как да станат) иска ми се да ги видя на кво ще мязат Редактирано Декември 28, 2010 от pioneer 306c Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
никони Отговорено Декември 28, 2010 Share Отговорено Декември 28, 2010 Доста сериозно начинание..12 различни грифа.Успех ти пожелавам.А съвет къде от София може да се намери палисандър. В София не намерих палисандър и поръчах на един приятел да ми донесе от Лондон готови летви за фрет ,без прорезите за прагчетата.Ще ги донесе кън 10 януари, поръчал съм му 20 бройки, ако не намериш до тогава ще ти дам една Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tisho5150 Отговорено Декември 30, 2010 Автор Share Отговорено Декември 30, 2010 Ще се спазарим Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
voodoochild Отговорено Януари 2, 2011 Share Отговорено Януари 2, 2011 ЗА МНОГО ГОДИНИ!!! Здравейте на сички. Някой ще ми каже ли формулата за разграфяването на мензурата. Или линк към такава тема... Благодаря предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Януари 2, 2011 Share Отговорено Януари 2, 2011 http://www.stewmac.com/fretcalc.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts