Jump to content
Българският форум за музиканти

tisho5150

Members
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от tisho5150

  1. Здравейте!Имам една китара Орфей и се очудих на едно нещо - има тремоло,а самото магаренце е хванато със 6 болчета по 3 от двете страни (още не съм го пробвал това тремоло,в процес на възстановяване на китарата съм все още ) и не мога да разбера как изобщо ще се повдига самото магаренце,за да има смисъл от тремолото ----> И още едно въпросче,Мостчето е счупено,а за пръв път виждам такова.Дали се продават някакви такива отделни?
  2. Ами аз поразпитах някой хора и получих идеята да махна старите прагчета след което да махна боята после да ги поставя обратно(не напълно,само колкото да предпазят леглата на праговете при боядисването) да се боядиса грифа и след това да сложа новите.... Как ви се струва тази идея?
  3. Здравейте.И аз имам подобно питане.Вчера се сдобих с една стара китара Орфей и реших да побутна някой неща включително да се пробвам и със смяна на прагчета.От около година разучавам това и имам вече нужните инструменти и теоретични знания но не мога да преценя как да действам,защото е от онези китари с боядисан черен гриф.Бих искал и да го пребоядисам и не знам как е по добре - да се свали боята и боядиса както е със старите прагчета и после да ги сменя(но си мисля че може да се развали новата боя при смянята) или по някакъв начин при свалени прагчета да се направи свалянето на боята и пребоядисването(което би искало някакъв метод за предпазване на леглата за праговете сигурно). благодаря ви предварително. А някой дали има идея кои години г-д е прозведен модела --->
  4. Здравейте.От няколко дена стягам една кремона и намерих у дома едни ключове за струните нови и хубави,но главата на грифа е под малък ъгъл и ми се струва че ще са много нависоко и дори струните няма да достигнат нулевото прагче.Та мислех си ако се залепят подложки зад главата за да паднат малко надолу ключовете дали ще е стабилно или не си заслужава труда.Искаше ми се да снимам за да може да покажа как е ситуацията но в момента няма как
  5. Доста сериозно начинание..12 различни грифа.Успех ти пожелавам.А съвет къде от София може да се намери палисандър.
  6. Едно въпросче...какво ще се получи ако фретбордът е от същият материал като грифа(орех),защото не мога отникъде тук да намеря палисандър.. благодаря предварително за отговорите
  7. Темата е УНИКАЛНА.Изчетох от я от 1ва страница.С нетърпение очаквам нови неща от K.D.
  8. А някой има ли инфо,линк или нещо такова(и на английски да е няма значение) по подробно за тръст-рода и как се монтира.Не откривам много информация.
  9. А по принцип трябва ли да е различен фретборда от грифа като материал?Аз мисля да направя и двете от орех..
  10. Здравейте.Искам да попитам знаете ли какви лакове и как се точно се нанасят на различните части от грифа. За предната страна с прагчетата не мога да намеря информация.Благодаря предварително.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.