Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за китара

Veli345

Recommended Posts

От известно време си търся ел китара до 400 лв (ще я комплектовам с кубе фендер мустанг І ) мернал съм WASHBURN X10 SJ да ли е добра и какви други китари препоръчвате за тая цена 300-400 лв

Благодаря предварително !!! :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 550 лв можеш да си вземеш от новата JS серия на Jackson :girl_witch:

Аз имам от старата JS серия и съм доволен,а на тази са подобрили адаптерчетата и грифа(освен това ги няма точките на грифа ами класическите sharkfin)

Дървото е индийски кедър, който носи много от качествата на елшата и тополата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако сега почваш е добре да не се изхвъргаш с такава голяма пара..

Според мен е по-хубаво да намериш нещо на старо , евтино , непретенциозно , за да пробваш и да видиш как ти стои китарата в ръцете....и ако ти хареса можеш да си купиш нещо хубаво , среден клас , което да те съпровожда по дългия път на напредване...

А ако си свирил на китара и вече си почувствал , че имаш нужда от по-яко животно никой не може да ти помогне- ти си го чувстваш най -добре...

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако сега почваш е добре да не се изхвъргаш с такава голяма пара..

Според мен е по-хубаво да намериш нещо на старо , евтино , непретенциозно , за да пробваш и да видиш как ти стои китарата в ръцете....и ако ти хареса можеш да си купиш нещо хубаво , среден клас , което да те съпровожда по дългия път на напредване...

А ако си свирил на китара и вече си почувствал , че имаш нужда от по-яко животно никой не може да ти помогне- ти си го чувстваш най -добре...

Успех!

еми аз се занимавам с музика от 9 години с китара от година но акустична от скоро свиря на ел при учителя ми

и все пак не искам да е с класата на стаг например :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) аз искам китара среден клас (от сорта на squier affinity) и по добри за закуските то ясно ама ако може да предложите модели ще съм благодарен washburna става ли
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам ,аз бих нарекъл "среден клас" китарите от 600 до 1000 лева примерно. Тези Джаксъни може да са entry level, но според мен попадат в средния клас(Въпреки че това лято блокирах лицензираното тремоло на моя JS35 KV за да не ми създава проблеми)

Освен това се предлага и в 2 варианта : string -through ,където няма никакво тремоло , а моста(магаренцето,след като си бил на акустична) е подобен на tune-o-matic мостовете на Gibson и Epiphone :) Другият вариант е с лицензирано Floyd Rose тремоло ,което по принцип не прави толкова проблеми,но аз го разбъзиках като поставих 3та пружина и в крайна сметка го блокирах.

Иначе щом имаш опит с китара, избягвай наистина тези Stagg,Squier,Factor и подобни..аз както бях решил да ъпгрейдвам моя Squier Strat с нов гриф останах шокиран че новият гриф струва повече от самата китара...и се отказах...

Решението е в твои ръце.Трябва да пробваш, защото например тези джакъсни,които ми допадат на мен може да не ти харесат, както аз примерно не харесвам Washburn-ите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

просто ще съм начинаещ сред ел китарите и няма смисъл да е много скъпа след време може да си взема друга просто търся китара с прав гриф да не е растроена фабрично самата китара сравнително хубав звук тремоло и да е само за метъл това е

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За такъв клас китарка, обикаляне и пипане му е майката независимо от марка, тип и дървения.Лошото е, че за тези пари страшно, ама страшно трудно се избира много читав инстумент отговарящ на повечето изисквания.Но добрата новина по коледа е........., че и такова животно може да се намери, както казах с много обарване и наглост(примерно да изнервиш петима продавачи).

П.П.Не опипвай продавачите!!!!!!!!, а китарките.

Едит:Сега се сетих, ако вече имаш някакъв амп, е желателно да изпробваш китарата с него или същия модел(ако е в наличност).Поне да имаш някаква база за проба.Ако не - има раздел продавам заменям.

Редактирано от SviStyle
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с един приятел ходихме до технополис ей така само да видя една китара и като я взех не я бях включил само я разглеждах и идва продавача и ми вика внимавай да не скъсаш струна много компететен беше :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преценил е, че си неуверен в движенията си. Ако скъсаш струна продавачът си бърка в джоба и купува нов комплект.

За музикални инструменти е добре да се хди в магазини за музикални инструменти. И да не купиш нищо все ще научиш нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

той не ми гледаще движенията само видя че съм я взел в ръце и се изцепи иначе и аз мисля че трябва да е от музикален магазин проблема е че съм от добрич :) :) :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като казах продавачи, визирах такива на китари, а не на ютии и тостери.

L.K. ме изпревари. :)

И понеже имам време за редакция:Щом си от Добрич, не мисля че ти е проблем да скочиш до Варна.Там има достатъчно много хора от форума, които си биха изгубили половин ден с теб в търсене на "инструмента".Разбира се срещу предварителна уговорка и минимална почерпка(някой дори би почерпил тебе).Не съм ли прав колеги от Варна?

Редактирано от SviStyle
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми стана ясно само от кога Скуайер китарите се водят среден клас....ако скуайер са среден клас.....мен не ми се мисли кое ше е нисък клас китари!?

- Тенекия за сирене за тяло с Дървото от Лопата за гриф ли!? ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове