Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Мисля за коледа да си направя малък подарък-въпросното кубе.

http://www.thomann.de/gb/harley_benton_hb20b_bass_combo.htm

или от

http://www.thomann.de/gb/harley_benton_hbw20.htm

Начинаещ съм и мисля,че ще ми е добре като за начало,не знам обаче дали мощноста от 20 W ще е достатъчно силна?

Musicworld.bg имат опция да се поръча кубето от Thomann.de,но дали е надеждно това,или е по-добре да отида до Стара Загора или Бургас и да си купя оттам?

Моля дайте мнение дали въпросното кубе е добро и може ли да се върже дисторшън за бас към него?

Баса ми е Кремона копие на Джаз бас.

Ако можете да препоръчате нещо друго до 200 лева ще съм благодарен.

Редактирано от golfabitch
Отговорено
Начинаещ съм и мисля,че ще ми е добре като за начало,не знам обаче дали мощноста от 20 W ще е достатъчно силна?

Достатъчна за какво? При всички условости на връзката между написана мощност и сила на звука, 20 Вата ще са ти напълно достатъчни да се учиш сам вкъщи или с един акустичен китарист покрай теб. За всичко останало няма да стане. Досега с малки изключения, не съм чувал 8" говорител особено на такова бюджетно комбо, който да слиза достатъчно ниско за да покрие и 4-струнен бас. На твое място бих избрал нещо с 10" говорител.

Harley Benton е търговска марка на Thomann. Поръчват на различни производители в Китай. Вероятно някои от нещата им стават, а други са по-зле и от Behringer. За цената на един ефект на BOSS не би трябвало да очакваш чудеса.

Отговорено (Редактирано)

За бюджета, който си определил не бих могъл да ти препоръчам нищо. Не съм ползвал нищо в този ценови клас, а и не мисля, че си заслужава. Оглеждай се за нещо втора ръка с 10" говорител. Имам преки впечатления от Marshall MB30 и бих казал, че е много приятно комбо за домашна употреба. Ако намериш такова в добро състояние за 250 лв мисля, че ще е добра покупка.

От най-малките съм ползвал Line6 LD15 и това е вариант ако го намериш втора ръка. За комбо с 8" говорител звучи учудващо авторитетно.

ПП: И престанете с това обръщение "колега" не сме таксиджии.

Редактирано от blr
Отговорено

В такъв случай, последното предложние, което аз имам е да отделиш още пари.

Можеш и да послушаш хората, които неминеумо ще ти пишат как има страхотни усилватели Behringer, Stagg... и други боклуци за 150 лв.

Успех.

Отговорено

За продуктите на тази марка е писано доста, както тук, така и на много други места.

Най-общо казано, повечето им неща са копия на успешни продукти от реномирани марки, но изпълнени с възможно най-евтините части и методи за производство. Дефектират сравнително често (особено усилвателите) и се ремонтират трудно. В много случаи, извънгаранционният ремонт се оказва безмислен.

Ако става въпрос за някакъв "изгъзен" ефект, който ще ползвам на 2-3 места за по 10 секунди, сигурно бих си спестил една стотачка и бих си купил беринджърското копие. Ако обаче ще е нещо, което ми формира тона и на което трябва да разчитам-не.