Yo The Real Отговорено Декември 11, 2010 Share Отговорено Декември 11, 2010 Аз нещо не разбирам къде ми е грешката. Може ли някой да обясни без да ползва думите "тъп" и "глупав" ? Не ми пречат, просто ще си изкарат уорн. Ами за зали, ако няма други инструменти и свириш солово, 15 вата усилени до край ще стигнат според мен. Дори може да не се налага да е докрай. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Декември 11, 2010 Share Отговорено Декември 11, 2010 (Редактирано) За сФиренье у залЪ (зависи колко е голяма де) освен аку ней читалищи 15 волта (опа вата) нема тъ оправят. 10-15 вата си е репетиционно куВе! Съжалявам за острия тон (над 440 херца) и бъзика, ама наистина не разбрах точно какво искаш и аджеба защо го искаш! За 200-300 лева ще си намериш кубе за репетиция, но не и за озвучаване. ...., ... . . ..... ..... ., .. ....... , .......... ....... .. . ... ....... . . ........ Редакцията е направяна щото още няма 24.00-00.00 Поздрави! Герги Редактирано Декември 11, 2010 от Георги Тотев Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guitar_Rookie11 Отговорено Декември 11, 2010 Автор Share Отговорено Декември 11, 2010 Аз нещо не разбирам къде ми е грешката. Може ли някой да обясни без да ползва думите "тъп" и "глупав" ? Не ми пречат, просто ще си изкарат уорн. Ами за зали, ако няма други инструменти и свириш солово, 15 вата усилени до край ще стигнат според мен. Дори може да не се налага да е докрай. Много благодаря. Усилвателя, към който ми даде линк 15 вата ли е? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Декември 11, 2010 Share Отговорено Декември 11, 2010 За сФиренье у залЪ (зависи колко е голяма де) освен аку ней читалищи 15 волта (опа вата) нема тъ оправят. 10-15 вата си е репетиционно куВе! Съжалявам за острия тон (над 440 херца) и бъзика, ама наистина не разбрах точно какво искаш и аджеба защо го искаш! За 200-300 лева ще си намериш кубе за репетиция, но не и за озвучаване. ...., ... . . ..... ..... ., .. ....... , .......... ....... .. . ... ....... . . ........ Редакцията е направяна щото още няма 24.00-00.00 Поздрави! Герги Не виждам защо една зала да не може да се озвучи с 15 вата. Аз ако моето го набия докрай (т.е. 15 вата), сигурно цяла София ще озвуча. Ако няма други инструменти няма да има проблем. А и все пак зависи за каква зала става дума, но предполагам няма да е примерно Универсиада? И да, това което дадох е 15 ватово кубе. Другото е предусилвател, с което ще можеш да си променяш звука. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Декември 11, 2010 Share Отговорено Декември 11, 2010 Аз ако моето го набия докрай (т.е. 15 вата), сигурно цяла София ще озвуча. . Е твоето е по подходящо за стадион Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Декември 11, 2010 Share Отговорено Декември 11, 2010 It's called хипербола. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Декември 11, 2010 Share Отговорено Декември 11, 2010 Разбира се Не го знам какво е твоето 15 ватово кубе, но силно ме съмнява да е достатъчно за да озвучи, което и да е помещение с размери достойни за да се нарече зала. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Декември 11, 2010 Share Отговорено Декември 11, 2010 Аз сериозно мисля, че мощността се подценява. Под "озвучаване" имам предвид, че ако няма други инструменти, и тези на последния ред ще ме чуят. Вече ако дойдат барабани, бас и т.н., микрофони. P.S. А не съм и пробвал. Предполагам и двамата си представяме различни по размер зали. Аз си представям читалището в селото ми, ти може да си представяш зала "Христо Ботев". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Декември 11, 2010 Share Отговорено Декември 11, 2010 (Редактирано) Ако "зала" Олимпиада и зала "Христо Ботев" са ви критерия за зала, която може да озвучите с 15 волтово (опа пак обърках, ВАТОВО) кубче, мило и горко на родното ми село ... ще изпопадат кестените, ... или тей май вече паднаха! За ко говориме вубще? Мене пак не ми стана ясно за чий ... и аджеба за ко ше се полузува туй кубче? Наздраве! Герги Редактирано Декември 11, 2010 от Георги Тотев Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 11, 2010 Share Отговорено Декември 11, 2010 Вече имаме достатъчно информация и затова дайте по-сериозно. Guitar_Rookie11, разбирам, че свириш на акустична китара и искаш да се чуваш по-силно в зала. Съществуват два подхода към решението: 1. Ако в китарата ти има пиезо микрофон или и добавиш един такъв с щипка и кабелче можеш да се включиш в усилвател. Звукът от такъв микрофон е малко компромисен. За да озвучаваш донякъде зала ще ти трябва усливател с поне 2 тонколони, при това доста едрички. Това няма как да се включи в цената от 200 лева. Има кубета, подходящи за акустини китари, но те са по-скоро за свирене в група, бенд. За да се озвучи зала пред тях се слагат микрофони, включени в по-голяма озвучителна уредба. Само с кубе ще свириш по-шумно. Големите високоговорители са страхотно предимство, не са извън бюджета ти. 2. По-добър звук се получава, когато китарата е озвучена с 2-3 микрофона на стойки около теб. Микрофоните се включват през смесителен пулт към общата озвучителна уредба на мероприятието и звукът е най-близък до естествения. Купуването на кубе няма да реши никой от проблемите. Залите са с различни размери и акустични показатели. Само професионалната уредба има достатъчно запас от качества и гъвкавост, за да озвучи това разнообразия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guitar_Rookie11 Отговорено Декември 12, 2010 Автор Share Отговорено Декември 12, 2010 Вече имаме достатъчно информация и затова дайте по-сериозно. Guitar_Rookie11, разбирам, че свириш на акустична китара и искаш да се чуваш по-силно в зала. Съществуват два подхода към решението: 1. Ако в китарата ти има пиезо микрофон или и добавиш един такъв с щипка и кабелче можеш да се включиш в усилвател. Звукът от такъв микрофон е малко компромисен. За да озвучаваш донякъде зала ще ти трябва усливател с поне 2 тонколони, при това доста едрички. Това няма как да се включи в цената от 200 лева. Има кубета, подходящи за акустини китари, но те са по-скоро за свирене в група, бенд. За да се озвучи зала пред тях се слагат микрофони, включени в по-голяма озвучителна уредба. Само с кубе ще свириш по-шумно. Големите високоговорители са страхотно предимство, не са извън бюджета ти. 2. По-добър звук се получава, когато китарата е озвучена с 2-3 микрофона на стойки около теб. Микрофоните се включват през смесителен пулт към общата озвучителна уредба на мероприятието и звукът е най-близък до естествения. Купуването на кубе няма да реши никой от проблемите. Залите са с различни размери и акустични показатели. Само професионалната уредба има достатъчно запас от качества и гъвкавост, за да озвучи това разнообразия. Много благодаря. А за Георги Тотев ще кажа само едно - . Пуснах тая тема не да се заяждаш, а да ми отговориш! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
дедо Отговорено Декември 14, 2010 Share Отговорено Декември 14, 2010 Това което казва L.K. е най вярно. Но цифрата далеч надхвърля 200 лева.Най добре е залата да го има.На времето всяко читалище имаше тези неща по линияна художествената самодейност.Но след като всичко изкрадоха по залите..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Декември 14, 2010 Share Отговорено Декември 14, 2010 Не виждам защо една зала да не може да се озвучи с 15 вата. Защото при китарните усилватели звукът е различен от местоположението на слушателя спрямо говорителя. Тоест може и да се чува нещо на последния ред, но то едва ли ще има нещо общо с това, което се чува отпред пред кубето. Затова се озвочува с микрофон пред кубето и през централната уредба. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Декември 14, 2010 Share Отговорено Декември 14, 2010 ^Сега разбирам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VERSUS Отговорено Декември 15, 2010 Share Отговорено Декември 15, 2010 (Редактирано) Но сложи ли се микрофон, може да се озвучи, особено ако са 15 лампови вата. Нека не се забравя, че преди да се пръкнат 100-ватовите гиганти, най-популярните музиканти на деня са свирили през 20-ватови максимум. Че тогава дори не са слагали микрофони пред усилвателите в много случаи. Иначе и сега достатъчно известни изпълнители излизат на сцена с усилватели, които не са изключително мощни, защото така по-лесно достигат желания тон. П.С. VOX AC30 е едва 30 вата, а добре знаем колко легендарни изяви са озвучавани с него. Е за стадионите се използват повече от 1, разбира се, но все пак показва, че 30 лампови вата са доста. Редактирано Декември 15, 2010 от VERSUS Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts