Jump to content
Българският форум за музиканти

Е, ставам ли за певец?!


dmx116

Recommended Posts

Нямам голям опит като вокалист, обаче реших да запиша нещо. Ето откъс от това, което се получи, което представлява един куплет и началото на припева:

директен линк към mp3

Качих само това, защото в hit.bg имам място само за толкова. Какво мислите, дали има смисъл да се занимавам с музика? Насочил съм се към поп/денс музиката, както става ясно от песента.

Та песента е малко в стил денс, но клони към ретро, понеже харесвам ретро музиката.

Мисля да се амбицирам и да изпратя тази и още няколко демо песни на някоя музикална компания, но първо искам обективна оценка на гласа ми. До сега често съм се разпявал, обаче като че ли ми липсва увереност и амбиция, затова и не се явих на нито един от кастингите за Мюзик Айдъл.:nono: Е, какво мислите? Знам, че е кратичко, но все пак се надявам да имате някакво мнение. Песента е почти завършена, само трябва да си намеря издател, обаче дали си заслужава да се занимавам с музика или да се откажа? В момента съм студент по специалност, която няма нищо общо с музиката, но пък винаги съм искал да имам поне един сингъл. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този линк не ми работи... Ето ти място, където можеш спокойно да качваш до 120 минути аудио. Вече има и опция за директен запис, без да ти е нужен допълнителен софт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аудиото е много късо и има супер много ефекти на гласа. Трудно е да се прецени качеството, но тембъра звучи добре и е изпято вярно. Ако нямаш опит с музикалните компании you are in for a serious surprise. ;) Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво точно имаш предвид с последното изречение? Ако е за акулите в музикалния бизнес, които трудно допускат нови изпълнители, това ми е пределно ясно. Ясно ми е, че се лансират нечии протежета, особено в поп музиката. Но ще натискам докато успея да лансирам тази песен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както вече ти казах, от сърце ти пожелавам успех! Не искам да ти убивам ентусиазма, защото напоследък стана навик на много хора да са негативни. Може пък на теб нещата да потръгнат...всъщност надявам се да стане така. Това не е моята музика, затова трудно бих могъл да ти дам насоки в това отношение.

Редактирано от anomandrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен гласът ти ми харесва, хубаво звучи, защо не пробваш наистина да запишеш нещо чисто, без ефекти, за да можем да сме по-обективни.

Имам няколко въпроса от чисто любопитство - Защо държиш да е точно тази песен? Наистина е доста ретро и не знам до колко би се оценил стила. Защо изобщо държиш да записваш и да издаваш сингли, каква е идеята на това начинание?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе какви са тези тъпи въпроси: ставам ли неставам ли....

 

Ако трябва да давам пари за да слушам тая боза дет си я пуснал - не бих дал (ще рече, че неставаш)

 

Ако питаш дали имаш някъв теоретичен шанс - да имаш (това важи за абсолютно всички, които мислят да зададат същия въпрос ...)

 

Ако те интересува дали шанса ти е голям - не е голям, даже е много малък (това пак важи за всички !)

 

 

Ако си решил да се занимаваш - занимавай се. Направи нещо качествено, пусни го на пазара. Виж колко хора ще си го купят. Намери си грешките, оправи ги. Пусни нещо ново и пак така... Това е схемата ...

 

 

Ако ти се пее по кръчми - пей по кръчми (там схемата явно е друга ...)

Мангалите с акордиона пред майчин дом - нищо немогат да изпеят ама правят повече кинти от повечето музиканти в този форум. Така че ако целта ти са пари - схеми има много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хората не се насочват към поп-фолка защото ги кефи, а защото определени поп и естрадни величия не ги допускат до сцената и всячески им пречат. Нека наричаме нещата с истинските им имена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с х. и м. ги посрещат... хъхъхъ

 

ох тези говорещите тежките истини, наричащите нещата с истинските им имена, решените на всяка цена, как ги обичам... ти в кой век живееш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

oще една заблудена душица ...

 

Не знам какво пееш, защото линка не върви но от начина, по който мислиш ми става ясно къде си.

 

Едно ще ти кажа Музиката в България е много скъпо хоби, което те извисява над останалия свят и много шибана професия (тези които свирят по кораби ще ме подкрепят тук).

 

Повечето фолкаджии са или пишман музиканти (хора които немогат да свирят и да пеят) и се опитват с цици и прочие да пробият, или са отчаяни добри музиканти. Работил съм и с двата типа музиканти нито един не е за предпочитане. Бил съм свидетел как чалга певица пее госпъл след което пак става и почва да върти гюбеци не защото я кефи а защото за това и плащат...

 

Относно писането и тичането влез в секцията джем ... там ще добиеш повече представа с кого говориш ( имам предвид останалите съфорумници не себе си. аз така и не намирам време да седна и да свиря с тях)

Редактирано от peterko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) ... докато ти убият всякакво самочувствие и желание! Ти заради членове на комисии и журита ли ще се посветиш на музиката?
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм искал да обидя никого. Точно заради тази ши*ана ситуация в музиката и културата на България май музиката ще ми остане само хоби. :rolleyes:

Редактирано от dmx116
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки че съм съгласен с доста от коментарите по-горе мисля, че не е правилно да обезкуражаваме човека. Може пък той да е изключение от правилото. Още повече в неговия случай няма да се налага да мисли за глави, китари, басове, пултове и т.н. Един Reason и Cubase и е готов. :rolleyes: Не че те са евтини но.. Както и да е. Само исках да подчертая, че без ентусиазъм и отдаденост няма прогрес. Не можеш да се надяваш, че ще спечелиш от тотото без да си пуснал фиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.