L.K. Отговорено Януари 21, 2011 Отговорено Януари 21, 2011 Хора, шумът изчезна засега.Разменях,лампи,преправях греца малко и ...изчезна. 1.Имам два Celestion по 8 ома са,а трафът от MV3 пишеше,че е за 6 ома,ще бъде ли голям проблем за усилвателя,ако ги вържа тях и паралелно или последователно ще е по добре. 2.Как да изведа изход LINE OUT 3.Как да изведа изход СЛУШАЛКИ 1. В тази ситуация 4 ома е по-малкото зло, но не трябва да го надуваш. Ако се преправят режимит ена крайните лампи ще е по-добре. 2. От атенюатор. 3. От атенюатор. Цитирай
muzicantini Отговорено Януари 23, 2011 Отговорено Януари 23, 2011 ^ Не разбирам, но да попитам - принципно ако говорителите имат по-нисък импеданс от стъпалото, не е ли проблем (някой го беше дефинирал като "закон на БУМ" )? Цитирай
L.K. Отговорено Януари 23, 2011 Отговорено Януари 23, 2011 Принципно е така. На практика ако внимаваш и не излизаш от нормалните за стъпалото режими няма да бумнеш. На половин мощност няма да имаш проблем, например. Цитирай
angelko Отговорено Януари 27, 2011 Автор Отговорено Януари 27, 2011 Някаква идея дали може малко да се усилят басите в тази схема на ампа. Също двата входа звучат почти еднакво,само единият е малко по силен. Не би ли трябвало единият да е клийн,другият по гейн.Вкарват драйв и двата след усилване след половината. Цитирай
L.K. Отговорено Януари 27, 2011 Отговорено Януари 27, 2011 Вече забравих коя е схемата. Та какво му е на баса? Имаш спад в АЧХ на усилвателя ли или високоговорителят не го възпроизвежда? Колко бас ти трябва? Под 70 херца нямаш работа с китарата. Clean и Gain Chanel са различни неща от Low и High input. Цитирай
angelko Отговорено Януари 28, 2011 Автор Отговорено Януари 28, 2011 Вече забравих коя е схемата. Та какво му е на баса? Имаш спад в АЧХ на усилвателя ли или високоговорителят не го възпроизвежда? Колко бас ти трябва? Под 70 херца нямаш работа с китарата. Clean и Gain Chanel са различни неща от Low и High input. "Clean и Gain Chanel са различни неща от Low и High input." - да това го знам,L.K.,не знам при този усилвател с тази схема какви изобщо се водят двата му входа. Със сигурност "проблема" с басите не е от селесчъните,тъй като пробвам и други говорители.Явно съм свикнал да свиря с малко повечко баси.Може и едно педалче еквалайзер да включвам преди ампа. Цитирай
g_vayov Отговорено Януари 28, 2011 Отговорено Януари 28, 2011 Е то на схемата си пише, Single и Paralel. При първия сигнала управлява само едната половина на лампата, при втория работят двете половини паралелно. Какъв точно ефект трябва да се получи не съм сигурен, може би по голямо изходно ниво. Цитирай
liquid_death Отговорено Януари 28, 2011 Отговорено Януари 28, 2011 Малко модване може да ти осигури повече бас.Примерно увеличи кондензаторите след фазоинвертора от 10н на 22н или 47н.Примерно в повечето големи ампове са по 22н, в сло-то 47н, а в бас главите по 100н.Пробвай стойност която ти харесва на "вкус". Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Януари 28, 2011 Отговорено Януари 28, 2011 (Редактирано) Пробвай стойност която ти харесва на "вкус". Малко професионална закачка -"пробвай това лекарство, ако не подейства и СИ ОЩЕ ЖИВ, ще го сменим" Нали за да се вземе решение трябва да се знае какъв е проблема и да се реши той, а не да се правят всички възможни еквилибристики? Трябва ли да се прави операция на грешната ръка? За пример взимам съобщенията за подобна грешка в "Пирогов". Напоследък всички се дразнят от моите изказвания, затова само наблюдавам и познай каква ми е реакцията . Редактирано Януари 28, 2011 от Parni_Valjak Цитирай
liquid_death Отговорено Януари 28, 2011 Отговорено Януари 28, 2011 Не се докачам вече така лесно То нашето общество като цяло е много негативно настроено срещу лекарите и затова след определен момент, тия подмятания ни стават все тая.... Има и други места от където могат да се "усилят" ниските.Това което казах е само един от вариантите.Просто ми се стори че човека държи на звука на преампа и ако не бутаме преампа, това е мястото, което трябва да се пипне @Parni_Valjak - поне за оперираната здрава ръка вече със сигурност се знае, че е здрава Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Януари 28, 2011 Отговорено Януари 28, 2011 @Parni_Valjak - поне за оперираната здрава ръка вече със сигурност се знае, че е здрава Цитирай
angelko Отговорено Януари 29, 2011 Автор Отговорено Януари 29, 2011 Малко модване може да ти осигури повече бас.Примерно увеличи кондензаторите след фазоинвертора от 10н на 22н или 47н.Примерно в повечето големи ампове са по 22н, в сло-то 47н, а в бас главите по 100н.Пробвай стойност която ти харесва на "вкус". Благодаря, liquid_death. Цитирай
angelko Отговорено Февруари 5, 2011 Автор Отговорено Февруари 5, 2011 Ще се поставят няколко ефекта вътре в готовия усилвател. Ще се захранват от отделен общ трансорматор с изправител. Масите на платките на всеки ефект трябва ли да са свързани със шасито на усилвателя? Ако не,трябва ли да се екранира всеки ефект поотделно? Сигурно ще има и Ground loop проблеми? Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 5, 2011 Отговорено Февруари 5, 2011 Масите от ефектите(ако са преди входа) заедно на точката на замасяване на входа.Връзките между тях с ширмовани кабели, като ширмовката се замасява само от едната страна.Ако се изпълни като хората, трябва да няма граунд лууп. Цитирай
ljbomir Отговорено Май 13, 2011 Отговорено Май 13, 2011 Аз така и неразбрах от какво се е оправил шума ( проблема според заглавието на темата ) ? Цитирай
Recommended Posts