Voodoo_MetaL_PK Публикувано Ноември 21, 2010 Share Публикувано Ноември 21, 2010 Здравейте!Пак съм аз...досада, а?Е, няма кой да ми покаже, затова моля Вас за мнение отново.Направих си кабел, но по-различен, а Вие ми кажете дали има проблем и къде е, че не ми се връзва ситуацията.Кабелът е двужилен с оплетка и стерео жакове.Оплетката и двете жила са запоени правилно за стерео жака където трябва (по 3 спойки на жак), след това им е сложен и термошлаух за да притисне кабела към жака и чак след това са тествани с уред.Отчита точно, че няма никакъв проблем.Сложих единия жак в преход за стандартен 3.5мм жак и го мушнах в буксата на компютъра, в розовата букса на мястото на микрофона, от настройките си оправих микрофона да не е на 'mute' дадох му звук, свързах и към китарата, увеличих всичко по нея на макс (двата тона и волюма) след това увеличих и слушалките си максимално и дрънкам, ама няма никой, шумоли някакси и неще...Проблемът в кабела и жаковете, че на са моно ли е?Според мен няма шанс да е нещо по спойките.Ако е от видео картата...?Естествено, не очаквам да чуя звук веднага след дрънването, чакам за латенсията, но не...Китарата откакто аз я имам съм я чувал включвана само 2 пъти, единия път даже аз свирех и се чуваше перфектно (беше свързана с аудио уредба), а я имам от около 3 месеца...офтопик: не е включвана защото нямам кубе и скоро ще взимам, а и не искам да напъвам дисторшъни-мисторшъни, защото не съм се научил да свиря както трябва, а съм чел, че е неполезно в учебен процес да коляш...Моля помогнете, нещо почнах да се отчайвам, че китарата не е в ред просто се надявам проблемът въобще да не е в нея...звуковата ми карта е доста стара, не е сменявана откакто ми купиха компютъра - около 5-6 години, казва се Realtek ALC655 @ ATI SB600 - AC'97 Audio Controller (копнах това което пише срещу 'звуков адаптер' в програмата Evere*t).Благодаря предварително на всички!Ай, пък ще черпя по бира! P.S. Опитах без никакви драйвъри (музикални) и без програма като G. Rig. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SviStyle Отговорено Ноември 21, 2010 Share Отговорено Ноември 21, 2010 Жака откъм китарата трябва да е моно.Сама по себе си, тя не дава стерео сигнал, освен ако не е с някакви специални глезотийки(в което много се съмнявам, спрямо описаната ситуация).А напоследък има задоволително количество евтини и ставащи за целта преампи(или преампове),процесори и т.н.Дори и едно мнооого евтино комбо, изкарано през изход за слушалки(ако щеш)и шибнато в компа, би свършило работа(още повече, че може и без комп да свириш с него вкъщи). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 ибах та у латенцията, дето трябва да я чакаш! и тия драйвъри музикални... пробвай да вържеш китарата в line in. решаването на проблема май ще включва уреда "боб", но какво показва мултицетът, като мериш кабела? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 След като нито китарата е направена за включване в звукова карта, нито звуковата карта е направена за включване на китара, какво се мориш? Ама си чувал че било ставало? Някъде в някакъв момент с някакви компромиси е станало, ама какво от това? Надяваш се това да е твоя случай? Ами не е. Китарата се включва успешно в: -китарен предусилвател; -китарен ефект, процесор; -усилвател с вход за китара. Всичките тези неща имат входно съпротивление 500к-1Мегаом и съответните честотни корекции. В звуковата карта се включват: -източници с линеен изход 0,775V/600ohm в линейния вход; -микрофони за скайп в микрофонния вход. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
crionic Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 (Редактирано) Ако е от видео картата...? Може и от нея да е.. П.П. Сори за оффа,те хората са ти обяснили от къде може да идва проблема и как може да го решиш. Редактирано Ноември 22, 2010 от crionic Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kiusha82 Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 (Редактирано) Преди доста време прбвах да пусна китара през аудио карата и взе ,че стана.Не виждам какъв е проблема да се пусне там китарата.Микрофоните за скайп също нямат предусилване.Провери софтуерно нещата как стоят. По-добре да е моно,не че е задължително,но е по-добре. Редактирано Ноември 22, 2010 от kiusha82 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 Какъв е проблемът? Наливаме пари в сетнек конструкции, екзотични дървеса, скъпи адаптери и джиджав хардуер, а после "ръгаме" китарата в каквото ни падне и губим трудно спечеления тембър, динамика и състейн. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfabitch Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 Китара може спокойно да се включва в компютъра.Аз понеже нямам пари за кубе си свиря през PC-то. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rammkopf Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 (Редактирано) ^^ Виж, стига си се правил на умен и вземи замълчи за момент, па премисли. Микрофонният вход е с предусилвател, Line-In не е и наполовина толкова чувствителен. Писна ми да ти чета идиотските мнения вече. Като те гледам, направо си се налял в една голяма сет-нек конструкция и ти ... Авторе, вземи виж дали нямаш проблеми между кабела и преходника - най-често там стават издънките. Няма проблем да се ползва стерео-кабел. К'во като китарата е моно? Вие пробвали ли сте, ей тъй, за експеримента, че давате такива акъли?! Най-много китарата да се чува само в единия канал (левия, ако ти е запоен вярно кабелът). В крайна сметка, можеш просто да си поръчаш един свестен китатен кабел и да си (почти) сигурен, че проблемът не е в него. Като боднеш обикновен микрофон в микрофонния вход, нещо чува ли се? Редактирано Ноември 22, 2010 от Rammkopf Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 "...направо си се налял в една голяма сет-нек конструкция и ти " - много правилно преположение! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 Ако някой е любознателен и има някаква теортична база може да надгради знанията си със следната информация: General introduction to PC soundcards По специално разделът Sound cards limitations По-подробно за микрофонният вход. Войнственото безхаберие не води до нищо добро, а Парният Валяк би бил още по-краен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 Parni Valjak напоследък се изтарикати и не си къса нервите . Такива теми ги гледа отстрани и се забавлява. След толкова информация и знания, които съм публикувал, няма смисъл да обяснявам, че има търсачка, че въпросите се предъвквани десетки пъти и т.н. Опитът показва, че ... "Отговора е ... Я, го знам... Скакауец!!!" Да са ми живи и здрави да флудят, да флудят... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kiusha82 Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 Най-трудното нещо е да намериш нещо в тоя форум е с търсачката.Като знаеш отговора ,защо не помогнеш на човека? Нали форума е за твова!? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rammkopf Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 (Редактирано) ^^^ Пич, много готина теорийка, обаче не виждам с какво това доказва, че не може да се включи китара в микрофонния вход на компютъра посредством стерео кабел и да си свириш през директния loop, след като аз съм го правил милион пъти и го направих дори сега (да проверя да не е нещо аз да съм луднал). Човече - няма НИКАКЪВ проблем да си забодеш китарата в микрофонния вход на компютъра и да свириш, дори с импровизиран кабел, направен от бодлива тел (майтапя се за бодливата тел - някой да не вземе да пробва?!). Няма да изпадаме в конфликти за глупости. Стига си раздавал линкове - да клика с мишка, всеки може. Просто седни и опитай сам, а недей да хулиш и да се дуеш толкова смело. 10х Редактирано Ноември 22, 2010 от Rammkopf Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Voodoo_MetaL_PK Отговорено Ноември 22, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 22, 2010 Адски съм ви благодарен, хора!Мушнах в line-in (синята букса) и се чуваше само по лявата слушалка (нямам колконки), а когато беше в микрофонната букса не се чуваше нищо, екстра е сега!Така, уреда не го гледам какво сочи, но пищи, аз проверявах кабела дали е добре споен и всичко си беше изрядно, важното е, че свири през line-in!Rammkopf, братле, благодаря ти много!А, да L.K. само не ми се карай, че пипнах китара на живо преди 3 месеца...я има, я не, освен това все още нямам кубе, не знам за какви екзотични дървеса говориш, пази си гибсъна и го включвай само в Маршал и Фендър...според теб сигурно другите не стават?Отново благодаря на всички, темата е приключена! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts