Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за начинаещ


Recommended Posts

^ Напълно съм сигурен, че отстраняването на въпросното рогче, няма по абсолютно никакъв начин да се отрази на звука. Все пак лютиер може да се изкаже по въпроса, но съм твърдо на 99.99% убеден, че за конкретната интервенция разликата ще е нулева в звука преди и сега.

Редактирано от Bobolin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Odissey и blr, как може да се бъзикате с човешкото нещастие така! Засрамете се!!! И тоя серсемин, дето ми е пуснал темата в "бисери"!... Възмутен съм от отношението към начинаещите потребители в тоя форум! :recourse: Със сигурност, ако бях МНД, нямаше да получа подобни гавраджийски коментари тука, а вероятно даже и "безплатни" оферти от някой "лютиери" да ми оправят инструмента, ама тва е друга тема... :thumbs_up:

 

Благодаря на отзовалите се съфорумци със съвети! ;) Май наистина няма да се отказвам от китарата, ами ще я модифицирам малко като "стрела" (V-стил) - само отгоре тялото, така няма да го има тоя шип дето ми пречи, пък яката форма почти няма да се промени. :recourse: Е има и вариант винаги да си дрънкам с нея седнал, ама на концерт да излеза със табуретка или столче ще е леко смешно... :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що се пенявиш сега? :)

Нали ти нарисувах примерно стрела? Само че трябва да те предупредя: ако решиш да режеш китарата, грифът ще тежи повече и пак няма да си доволен. В такъв случай ще трябва допълнително да издълбаеш в долната част на стрелата голяма дупка и да залееш там поне половин кило олово за да се възстанови балансът. Така се прави. :)

Е? Има ли смисъл всичко това?

Продай китарата, докато е нова и си купи друга. Стрели колко щеш. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Е кажете ми сега, не е ли тази тема точно за "Бисерите"? Ако не е има си модератори, администратори, бутон "Докладвай" и темата заминава за коша! Но със цялото си сърце и последствията от няколко единици газиран хмел се счупих да се хиля като идиот ("като" го поставям единствено с цел да създам изречение)!

 

Поздрави! :)

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Odissey, ти е*аваш ли се с мене?! Какво олово, кви торби цимент?! И тая схема дато си ми нарисувал, ако я окастря така, на какво ще заприлича?! Мисля да резна само малкото рогче към грифа да стане равно скосяването на тялото от горна страна. Ако я одялкам по твоята схема, аз яка китара ли ще имам или лопатка за пясъчника?!

 

А ти г-н Тотев, може да ти е много забавно, ама аз съм съвсем сериозен и съжалявам, че такива като теб не са в коша, ами серат по форума тука! :)

Редактирано от GRiND BaSTaRD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те ти по-добра стрела.

09ae7d816076fda7e4f35aa6db2b6707.jpg

 

Но балансът вече е нарушен и без олово отдоле на китарата няма да минеш. :)

Или ще трябва да стъргаш и грифа, а той след това ще се огъне и край. Язък за парите и труда :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе ПИЧ,

Какъв стил музика ще свириш ? И защо тая китара в магазина нея пробва с колан да видиш как се свири с нея дали е удобна ?! верно тая китара има много странна форма и според даденостите на човек-шкембе тва онова има известни проблеми с комфорта на свирене.Аз бих ти препоръчал на концертите като излизаш да си сядаш на едно столче и така да си свириш да ти е удобно дет се вика .А може и да седнеш на каса бира . Не се отказвай толкова лесно , бутай си седнал :)

 

хахаха а ако си фен на бирите, спри да ги пукаш да ти спадне шкембето и няма ти убива китарата там...незнам с къв акъл си си зел такава китара ?! няма си земеш един Джаксън стрела или на Тва Мохамедчо модела бах го в копието на стелта ибанец.Моя съвет е да си купиш един фендер или един блусарски Джипсън :D:thumbs_up: :thumbs_up: :music336::) :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Odissey,

 

Ами виж сега, ако я направя с тия 3 рзреза, наистина ще стане като детска лопатка и ще имам все едно гриф с летвичка за 2 адаптера място. Не ми е това идеята. Ако исках "стрела" щях да си взема такъв модел направо. Сега верно малко като "стрела" с рог отдолу ще стане, ама пак ще е по-яка като форма, отколкото само като "V". :)

 

Tommasson, да ти таковам аз и птицата, ка не ми я даде да я пробвам с каиша. :) Гаври са ся и ти с физическите ми данни! С тая цепеница ше свиря по концерти сам она столче вече, ша видиш ти! :)

 

П.П. А за олово, за пръв път чувам да се ползва в китаростроенето! :) Ако верно се балансира с олово или друг метал за тежест в тялото, няма ли да има пак някакъв проблем със звука?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки модел китара се пробва и се балансира с кумпютр.

Ако нарушиш баланса, режейки части от тялото на китарата, ще ти бъде неудобно да свириш прав. Грифа ще натежава и няма да можеш да праскаш бързи солца като миталики и слейъри.

Не си създавай допълнителни проблеми, които само ще те разстроят и ще те вкарат в депресия. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То металика едни сола праят, тоя кърк али ахмет секи път ги свири различни ...мноо са ми смешни на мене, офф осрах темата със спам.Колегата да продава тая ПТИЦА да не си играе да реже с зегето :) и да събира пари за фендер че те доста по скъпи , виждал съм че стоят добре на шкембелии китаристи :) :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз солца не праскам, щот съм само ритъм (даже неритмичен ритъм) китарист. Митлалици и Слауери не ме вълнуват! Ще си бутам бруталиите на столче и тва е. Пък нека ми се смее аудиторията после! :) Бирите няма да ги откажа заради тая ръбата талпа! Пък и алкохола лекува "депресията" :)

 

Обаче за оловото ми стана много интересно. Нчкой може ли да ме светне по тоя въпрос?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.