bluelemon Публикувано Ноември 16, 2010 Публикувано Ноември 16, 2010 Понеже след много издевателства със тремолото ми, което уж не е хич лошо, стъдовете отидоха по дяволите. Плочката на тремолото я препилих с пилата както е обяснено във http://www.ibanezrules.com/. Гледах из интернет за стъдове и все нещо не уйдисваше. Или много скъпа доставка или ненадежно изглеждащи и със съмнително качество. Та по следната процедура, на който му се занимава може да се сдобие със доста ЯКИ стъдчета. Аз лично си купих пръчка инструментална стомана 9ХС - добър стругар (занесох стария стъд и му казах V-то да е леко заоблено, като бях разпечатал снимката със моднатия стъд от форума ibanezrules) - закаляване на стомата (най-добре на ТВЧ само работната част за да няма изкривявания и спраскани резби) и туй то. Монтирах ги, нивелирах ги и след 2 дена тестове всичко е наред. Ако има промяна ще доложа. Цялата работа ми излезе 10.50 лв. Ето и крайния резултат. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 17, 2010 Отговорено Ноември 17, 2010 Цената е супер, а изработката изглежда добре. Браво на вас! За скъп инструмент и скъпо тремоло не е ли по-добре да се атакуват оригинални? Аз си купих тия от Томан за 20 лева бройката. Имам Lo Pro Edge. За около 2 години не е мръднал бриджа, а работи отлично (и много по-добре от преди). Цитирай
bluelemon Отговорено Ноември 17, 2010 Автор Отговорено Ноември 17, 2010 (Редактирано) Да може би за скъп инструмент е по добре, макар че според мен всичко идва от братята китайци. Пък и тези по нищо не отстъпват на купени такива, само дето са по евтини. Имаше още малко какво да се иска, но другия път Това са характеристиките на тази стомана която съм ползвал - "елементи които трябва да са с висока износоустойчивост, умора на якост при огъване, усукване както и еластични свойства". Има и много други марки инструментални стомани. Аз даже се бях навил и base plate-та да си правя на стругар ама по натам. Въпроса е че се получи и сега си свиря с кеф П.С. Но определено след модификациите нещата отидоха към добре. Не знам дали си въобразявам, но и звука като че ли се промени една идея. Редактирано Ноември 17, 2010 от bluelemon Цитирай
Recommended Posts