Jump to content
Българският форум за музиканти

Новите ми стъдове


Recommended Posts

Понеже след много издевателства със тремолото ми, което уж не е хич лошо, стъдовете отидоха по дяволите. Плочката на тремолото я препилих с пилата както е обяснено във http://www.ibanezrules.com/. Гледах из интернет за стъдове и все нещо не уйдисваше. Или много скъпа доставка или ненадежно изглеждащи и със съмнително качество. Та по следната процедура, на който му се занимава може да се сдобие със доста ЯКИ стъдчета. Аз лично си купих пръчка инструментална стомана 9ХС - добър стругар (занесох стария стъд и му казах V-то да е леко заоблено, като бях разпечатал снимката със моднатия стъд от форума ibanezrules) - закаляване на стомата (най-добре на ТВЧ само работната част за да няма изкривявания и спраскани резби) и туй то. Монтирах ги, нивелирах ги и след 2 дена тестове всичко е наред. Ако има промяна ще доложа. Цялата работа ми излезе 10.50 лв. Ето и крайния резултат. :surprise:

 

studl.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цената е супер, а изработката изглежда добре. Браво на вас! :)

 

За скъп инструмент и скъпо тремоло не е ли по-добре да се атакуват оригинални? Аз си купих тия от Томан за 20 лева бройката. Имам Lo Pro Edge. За около 2 години не е мръднал бриджа, а работи отлично (и много по-добре от преди).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да може би за скъп инструмент е по добре, макар че според мен всичко идва от братята китайци. Пък и тези по нищо не отстъпват на купени такива, само дето са по евтини. Имаше още малко какво да се иска, но другия път :) Това са характеристиките на тази стомана която съм ползвал - "елементи които трябва да са с висока износоустойчивост, умора на якост при огъване, усукване както и еластични свойства". Има и много други марки инструментални стомани. Аз даже се бях навил и base plate-та да си правя на стругар ама по натам. Въпроса е че се получи и сега си свиря с кеф :)

 

П.С. Но определено след модификациите нещата отидоха към добре. Не знам дали си въобразявам, но и звука като че ли се промени една идея.

Редактирано от bluelemon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.