Jump to content
Българският форум за музиканти

Препоръка за дигитално пиано


obi4ampiano

Recommended Posts

Ех, здравейте. Знам, че имам много променливо мислене, но от акустичното пиано се отказвам. Поради много причини. Реших, че най-добре ще бъде някое читаво дигитално пиано, но по възможност най-близко до истинското пиано. Гледах в нета някакви Ямаха Клавинова които ми се виждат най-добри.Бюджета МАКСИМУМ 3500 лв(може и МАЛКО, но МАЛКО повече). За сега съм се спрял ето на тези модели:

 

:greenangel: YAMAHA CLAVINOVA CLP-240:

http://www.musicworld.bg/bg/m_320008/i_224...CLP_240_PE.html

 

:) KAWAI CN-33:

http://www.camerton999.com/index.php?s=det...61&Link=138

 

 

Та въпроса ми е кой е най-добър от тях и ако знаете предлагайте други модели и марки.

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично бих си взел клавиновата понеже имам предпочитания към продукти на yamaha :greenangel:...

а най-добрият съвет според мен е да отидеш и да пипнеш и чуеш и двете.

 

Kонтакта и личното впечатление са най-важни... а и от тези двете няма, как да се прецакаш ако вземеш едното или другото. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е по-добре да пробваш лично и двете пиана. Иначе аз имам Kawai CA63, което има същата клавиатура с дървена механика като на CN33 и малко по-добър звук на акустичното пиано - UPHI (Ultra Provressive Harmonic Imaging) срещу PHI (Progressive Harmonic Imaging) при CN33, не съм ги сравнявал, но в нета казват, че почти не се различават. Лично аз смятам, че тази клавиатура в момента е една от най-реалистичните на пазара. За звука е въпрос на вкус, на мен Ямахата ми звучи малко остро и не става много за класика например, докато Каваито има доста по-мек звук. Лошото на Каваи е, че останалите звуци не струват, така че ако мислиш да ги ползваш, може би ще ти харесат повече тези на Ямахата. Ако имаш пари, си вземи CA63, наистина е страхотно пиано, ако ще го ползваш като заместител на акустично пиано и не титрябват много другите звуци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега направих справка и се оказа, че съм си мислил за СА13, което е с дървени клавиши, а CN33 не е. При това положение мисля, че трябва да направиш сравнение с Ямахата и да си избереш. Между другото погледни СА13, защото би трябвало да е в твоя бюджет, а с дървена механика почти наподобяваща тази на истинско пиано няма друго такова при другите марки. Питай в камертон, те са разбрани хора, могат да го поръчат и доставят за седмица-две, както направиха с моето. Предай им поздрави от Евгени :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря на всички, но на мен главно ми трябва като заместител на акустично пък и гледам, че има много добри VST-a с по-реален звук от двете, но все пак е по-добре хубавия звук да е от самото пиано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега направих справка и се оказа, че съм си мислил за СА13, което е с дървени клавиши, а CN33 не е. При това положение мисля, че трябва да направиш сравнение с Ямахата и да си избереш. Между другото погледни СА13, защото би трябвало да е в твоя бюджет, а с дървена механика почти наподобяваща тази на истинско пиано няма друго такова при другите марки. Питай в камертон, те са разбрани хора, могат да го поръчат и доставят за седмица-две, както направиха с моето. Предай им поздрави от Евгени :(

 

 

Извинявай, че не съм се поровил в нета малко повече. В сайта на Камертон го видях CA-13 и то е в моя бюджет. За CA-63: много хубаво, но цената е малко в повече. А за Ямахата знаеш ли нещо.

 

P.S. А горе-долу лесно ли се сглобяват?

Редактирано от obi4ampiano
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Избирах между CLP-240 и CA63. Изборът поне за мен беше много лесен, защото клавиатурата на Каваито е за мен много по-реалистична, тъй като е с механика от дърво, а и както казах звукът на Ямаха на този модел (а и по принцип на всички модели на Ямаха) е доста остър и става повече за поп и джаз, но не е много подходящ за класическа музика. Отделно от това Каваито поддържа стринг резонанс, който не се поддържа от Ямахата. И най-накрая, тогава Камертон продаваха CA63 на промоция за 3600лв, докато CLP-240 с отстъпката беше над 4000лв.

 

За сглобяването - от Камертон ми го доставиха и сглобиха в апартамента безплатно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разгледах малко повече в нета и попаднах на KAWAI CA-93. Изглежда просто супер. Има дори резонаторна дъска. Обаче не го видях никъде в БГ. Някой знае ли къде го има и колко струва?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че най-после намерих модела за мен. Пак е Kawai, но този път CA-51.Може да го видите тук:

 

http://www.camerton999.com/index.php?s=det...30&Link=139

 

Някой има ли такова пиано или поне знае ли дали си струва наистина.

Редактирано от obi4ampiano
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, забравих. Абе тея Iory Touch keys вярно ли са толкова яки и важно ли е да има пианото такива клавиши?

Редактирано от obi4ampiano
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@обичампиано

Тука няма с теб да се занимаваме само. :drummer:

Достатъчно изчерпателно ти отговаря CyberGene.

Първо беше- "пиано "Шуман" ще си купя за 4-5000 лева, ама дали ще ми го паркират в хола хамалите, да не ме ощавят с 50-тина лева..."

Сега- "кой Кавай да си купя"- че тука е пълно със собственици на този и подобни модели и всички приритват да те консултират...

CyberGene ти сподели опита си достатъчно обстоятелствено.

Магазинът го знаеш къде е - отиваш, пробваш, купуваш.

Купи си най-скъпия. Дано да знаеш к`во да го правиш.

Ай сиктир.... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

просто видях,че това е на много хубава цена и го споделям ако някой се интересува(само пътните до БГ незнам как ще са защото е над 30 кг)

 

http://www.musik-schmidt.de/gb-Kawai-CN32-...RNED-ITEM-.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Онзи ден минах покрай Камертон и влязаох да ги видя - Kawai - събраха ми очите :) Предполагам производството си е в Япония?

Само дето най-евтиният беше 1400лв ;)

 

Засега съм се спрял на бюджетния вариант: Thomann SP 5100/5500 (700/800лв), някой има ли наблюдение върху него?

Ще започвам да се уча тепърва, като идеята ми е да мога да свиря и на акустично пиано (на уроците ще съм на акустично, вкъщи на дигитално). Възможен ли е прехода?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.