obi4ampiano Публикувано Ноември 13, 2010 Публикувано Ноември 13, 2010 Ех, здравейте. Знам, че имам много променливо мислене, но от акустичното пиано се отказвам. Поради много причини. Реших, че най-добре ще бъде някое читаво дигитално пиано, но по възможност най-близко до истинското пиано. Гледах в нета някакви Ямаха Клавинова които ми се виждат най-добри.Бюджета МАКСИМУМ 3500 лв(може и МАЛКО, но МАЛКО повече). За сега съм се спрял ето на тези модели: YAMAHA CLAVINOVA CLP-240: http://www.musicworld.bg/bg/m_320008/i_224...CLP_240_PE.html KAWAI CN-33: http://www.camerton999.com/index.php?s=det...61&Link=138 Та въпроса ми е кой е най-добър от тях и ако знаете предлагайте други модели и марки. Благодаря предварително! Цитирай
Mike_MnD Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 Аз лично бих си взел клавиновата понеже имам предпочитания към продукти на yamaha ... а най-добрият съвет според мен е да отидеш и да пипнеш и чуеш и двете. Kонтакта и личното впечатление са най-важни... а и от тези двете няма, как да се прецакаш ако вземеш едното или другото. Цитирай
CyberGene Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 Наистина е по-добре да пробваш лично и двете пиана. Иначе аз имам Kawai CA63, което има същата клавиатура с дървена механика като на CN33 и малко по-добър звук на акустичното пиано - UPHI (Ultra Provressive Harmonic Imaging) срещу PHI (Progressive Harmonic Imaging) при CN33, не съм ги сравнявал, но в нета казват, че почти не се различават. Лично аз смятам, че тази клавиатура в момента е една от най-реалистичните на пазара. За звука е въпрос на вкус, на мен Ямахата ми звучи малко остро и не става много за класика например, докато Каваито има доста по-мек звук. Лошото на Каваи е, че останалите звуци не струват, така че ако мислиш да ги ползваш, може би ще ти харесат повече тези на Ямахата. Ако имаш пари, си вземи CA63, наистина е страхотно пиано, ако ще го ползваш като заместител на акустично пиано и не титрябват много другите звуци. Цитирай
CyberGene Отговорено Ноември 13, 2010 Отговорено Ноември 13, 2010 Сега направих справка и се оказа, че съм си мислил за СА13, което е с дървени клавиши, а CN33 не е. При това положение мисля, че трябва да направиш сравнение с Ямахата и да си избереш. Между другото погледни СА13, защото би трябвало да е в твоя бюджет, а с дървена механика почти наподобяваща тази на истинско пиано няма друго такова при другите марки. Питай в камертон, те са разбрани хора, могат да го поръчат и доставят за седмица-две, както направиха с моето. Предай им поздрави от Евгени Цитирай
obi4ampiano Отговорено Ноември 14, 2010 Автор Отговорено Ноември 14, 2010 Много благодаря на всички, но на мен главно ми трябва като заместител на акустично пък и гледам, че има много добри VST-a с по-реален звук от двете, но все пак е по-добре хубавия звук да е от самото пиано. Цитирай
obi4ampiano Отговорено Ноември 14, 2010 Автор Отговорено Ноември 14, 2010 (Редактирано) Сега направих справка и се оказа, че съм си мислил за СА13, което е с дървени клавиши, а CN33 не е. При това положение мисля, че трябва да направиш сравнение с Ямахата и да си избереш. Между другото погледни СА13, защото би трябвало да е в твоя бюджет, а с дървена механика почти наподобяваща тази на истинско пиано няма друго такова при другите марки. Питай в камертон, те са разбрани хора, могат да го поръчат и доставят за седмица-две, както направиха с моето. Предай им поздрави от Евгени Извинявай, че не съм се поровил в нета малко повече. В сайта на Камертон го видях CA-13 и то е в моя бюджет. За CA-63: много хубаво, но цената е малко в повече. А за Ямахата знаеш ли нещо. P.S. А горе-долу лесно ли се сглобяват? Редактирано Ноември 14, 2010 от obi4ampiano Цитирай
CyberGene Отговорено Ноември 14, 2010 Отговорено Ноември 14, 2010 Избирах между CLP-240 и CA63. Изборът поне за мен беше много лесен, защото клавиатурата на Каваито е за мен много по-реалистична, тъй като е с механика от дърво, а и както казах звукът на Ямаха на този модел (а и по принцип на всички модели на Ямаха) е доста остър и става повече за поп и джаз, но не е много подходящ за класическа музика. Отделно от това Каваито поддържа стринг резонанс, който не се поддържа от Ямахата. И най-накрая, тогава Камертон продаваха CA63 на промоция за 3600лв, докато CLP-240 с отстъпката беше над 4000лв. За сглобяването - от Камертон ми го доставиха и сглобиха в апартамента безплатно. Цитирай
obi4ampiano Отговорено Ноември 17, 2010 Автор Отговорено Ноември 17, 2010 Разгледах малко повече в нета и попаднах на KAWAI CA-93. Изглежда просто супер. Има дори резонаторна дъска. Обаче не го видях никъде в БГ. Някой знае ли къде го има и колко струва? Цитирай
CyberGene Отговорено Ноември 17, 2010 Отговорено Ноември 17, 2010 Това им е най-високият модел, предполагам е над 5000лв. Цитирай
obi4ampiano Отговорено Ноември 19, 2010 Автор Отговорено Ноември 19, 2010 (Редактирано) Мисля, че най-после намерих модела за мен. Пак е Kawai, но този път CA-51.Може да го видите тук: http://www.camerton999.com/index.php?s=det...30&Link=139 Някой има ли такова пиано или поне знае ли дали си струва наистина. Редактирано Ноември 19, 2010 от obi4ampiano Цитирай
obi4ampiano Отговорено Ноември 19, 2010 Автор Отговорено Ноември 19, 2010 (Редактирано) А, забравих. Абе тея Iory Touch keys вярно ли са толкова яки и важно ли е да има пианото такива клавиши? Редактирано Ноември 19, 2010 от obi4ampiano Цитирай
bo_yan Отговорено Ноември 20, 2010 Отговорено Ноември 20, 2010 @обичампиано Тука няма с теб да се занимаваме само. Достатъчно изчерпателно ти отговаря CyberGene. Първо беше- "пиано "Шуман" ще си купя за 4-5000 лева, ама дали ще ми го паркират в хола хамалите, да не ме ощавят с 50-тина лева..." Сега- "кой Кавай да си купя"- че тука е пълно със собственици на този и подобни модели и всички приритват да те консултират... CyberGene ти сподели опита си достатъчно обстоятелствено. Магазинът го знаеш къде е - отиваш, пробваш, купуваш. Купи си най-скъпия. Дано да знаеш к`во да го правиш. Ай сиктир.... 1 Цитирай
miroslav turiyski Отговорено Ноември 21, 2010 Отговорено Ноември 21, 2010 просто видях,че това е на много хубава цена и го споделям ако някой се интересува(само пътните до БГ незнам как ще са защото е над 30 кг) http://www.musik-schmidt.de/gb-Kawai-CN32-...RNED-ITEM-.html Цитирай
bo_yan Отговорено Ноември 22, 2010 Отговорено Ноември 22, 2010 Втора ръка. Що ли са го върнали!? Цитирай
Deep Purple Отговорено Ноември 25, 2010 Отговорено Ноември 25, 2010 Онзи ден минах покрай Камертон и влязаох да ги видя - Kawai - събраха ми очите Предполагам производството си е в Япония? Само дето най-евтиният беше 1400лв Засега съм се спрял на бюджетния вариант: Thomann SP 5100/5500 (700/800лв), някой има ли наблюдение върху него? Ще започвам да се уча тепърва, като идеята ми е да мога да свиря и на акустично пиано (на уроците ще съм на акустично, вкъщи на дигитално). Възможен ли е прехода? Цитирай
Recommended Posts