Fallenblood Отговорено Ноември 14, 2010 Отговорено Ноември 14, 2010 (Редактирано) ^това има предвид човекът - на баритон китарата специфичното й е именно дългата мензура. автора, някои хора в стандартен строй с 16-ки свирят Редактирано Ноември 14, 2010 от Fallenblood Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Ноември 14, 2010 Отговорено Ноември 14, 2010 ^не ми изглежда възможно, даже 11-ки са твърди и то доста, камо ли 16-ки. Цитирай
Valserp Отговорено Ноември 14, 2010 Отговорено Ноември 14, 2010 свиря с 10-59 , коко по дебело 11 ше ми дойдат много аз само си струна дропвам до ла бемол Нещо от .64 до .68 ще ти дойде добре. Еликсир имат .68; Дадарио имат по-богат избор (.60, .62, .64, .66, .68) http://www.stringmail.co.uk/ Купуваш 6-струнен комплект 10-46 и добавяш дебелака Цитирай
chalgasucks Отговорено Ноември 14, 2010 Автор Отговорено Ноември 14, 2010 хмм от кдъе да си ги взема по дебелите струни то ан тази мензура съм слагал 60 и беше както сега смисъл, колкото и дебело да сложа няма да се обтегне повече !!! и да искам баритонна китара 27" и повече 28.625 дори 30 , аз в началото съм написал нямам пари да сия купя и в момента обмислям вариант да си стъпна сегашната зада обтегна някак си струните ! Цитирай
BWC Отговорено Ноември 14, 2010 Отговорено Ноември 14, 2010 Охх няма как да слезеш в строй като Амон Амарт без баритон китара и няма какво да сетъпваш по твоята .. от бивол мляко няма да изкараш просто пести парички и свири блус в Е докато си земеш китарата пс: и пиши малко по четливо ... очичките ми се насълзиха докато прочета постовете ти Цитирай
chris_barnes Отговорено Ноември 15, 2010 Отговорено Ноември 15, 2010 хмм от кдъе да си ги взема по дебелите струни то ан тази мензура съм слагал 60 и беше както сега смисъл, колкото и дебело да сложа няма да се обтегне повече !!! и да искам баритонна китара 27" и повече 28.625 дори 30 , аз в началото съм написал нямам пари да сия купя и в момента обмислям вариант да си стъпна сегашната зада обтегна някак си струните ! Баткооо, к'во направи ти бе 28' скала, к'ви са тия гьостерици? Направо си купи бас. Като свириш ниско, си вземи балансиран комплект (тоест примерно 13-56 или по-дебел) ама да си е стандартен, а не такъв смесен, какъвто ти ползваш. Хората са ти казали по-горе Дадарио предлагат доста размери. Свирих няколко години в СИ с 25.5 мензура и с 13-56 беше добре. Струните бяха доста стегнати. Вярно, ти искаш още по-ниско...Обърни внимание на грифа. Не си споменал с каква китара си, моята стара китара Jackson леко огъваше грифа при толкова дебели струни - ако не ти е правен сетъп за дебели струни е добре да идеш при лютиер да ти настрои грифа за опън, какъвто упражняват дебелите струни. Цитирай
chalgasucks Отговорено Ноември 15, 2010 Автор Отговорено Ноември 15, 2010 хахаха ами 28" скала и 30" са предвидени именно зада не се пишат такива глупости като изпозлвай оше по дебели струни , в Си 56 е идеално но свалиш ли надаолу е ужасно , пак казвам че свиря с 59 и ен съм доволен , грифа няма проблеми ! Написал съм каква ми е китарта! ПС нека не се ограничаваме с наложените от едно време стандарти 25.5 27-30 прогрес поздрави Цитирай
Valserp Отговорено Ноември 15, 2010 Отговорено Ноември 15, 2010 хмм от кдъе да си ги взема по дебелите струни то ан тази мензура съм слагал 60 и беше както сега смисъл, колкото и дебело да сложа няма да се обтегне повече !!! Сега си с .59 - разликата с .60 няма как да е голяма. Затова препоръчах .64-.68 и да искам баритонна китара 27" и повече 28.625 дори 30 , аз в началото съм написал нямам пари да сия купя и в момента обмислям вариант да си стъпна сегашната зада обтегна някак си струните ! Няма как просто да я сетъпнеш някак си... Цялото нещо ще изисква или смяна на гриф, или някаква гениална подмяна на фингърборда и пренабиване на прагчетата. Сори - докато събереш пари за баритон - вариантът ти е дебели струни. Цитирай
Fallenblood Отговорено Ноември 15, 2010 Отговорено Ноември 15, 2010 ^не ми изглежда възможно, даже 11-ки са твърди и то доста, камо ли 16-ки. Dale is also noted for playing his percussive, heavy bending style while using what are, for most guitarists, extremely heavy gauge string sets (16p, 18p, 20p. 38w, 48w, 58w). http://en.wikipedia.org/wiki/Dick_Dale#Career не помня дали негова беше една снимка с 1 ръка с "изядени" върхове на пръстите и 3 перца, изпилени за 6 минути... Цитирай
chalgasucks Отговорено Ноември 15, 2010 Автор Отговорено Ноември 15, 2010 абе то се е видяло, че ще ходя по мъките докато не си взема по дълга скала , ама здраве да е за сега Цитирай
bustard Отговорено Ноември 17, 2010 Отговорено Ноември 17, 2010 (Редактирано) Това е! Редактирано Ноември 17, 2010 от bustard Цитирай
Александар Отговорено Ноември 17, 2010 Отговорено Ноември 17, 2010 Повишаването на напрежението може да стане посредством поставяне на по-дебели струни или използване на инструмент с по-дълга скала. Јас мислам дека е подобро со подебели страни. Може да проба со некои џезерски, од 13 нагоре. Полесно е да се свири на пократка скала, според мене. Но тоа зависи од многу работи. На тие со подебели прсти им е потешко да свират на пократки скали. Цитирай
Recommended Posts