Gatzo Публикувано Ноември 7, 2010 Публикувано Ноември 7, 2010 Здравейте, дано темата е за тук. Мои двама приятели влязоха в люта битка за темата да се купува или не китара от чужбина по интернет- била по-евтина и пр. е единия довод. Другия, че при купуване използваш само сензора очи а изключваш дадените от Бог информационно за мозъка сензора-уши-слух, ръце-допир, тактилност,дори обоняние и...вкус!!! Аз взех страната на втория-може би защото всички китари съм ги купувал след оглед ,просвирване и пр. И сега първия приятел ме обвини в снобщина и други грехове. Има ли някой опит с изписване на китара от чужбина,от сайт? да сподели поне 1-2 мнения-може и аз да греша!!! Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 7, 2010 Отговорено Ноември 7, 2010 Aко не знаеш какво взимаш има риск да не ти хареса,иначе аз съм взимал две китари Гибсън по интернет - единия от Мюзикстор.де,другия от английския и-бей - всичко точно. Цитирай
7thString Отговорено Ноември 7, 2010 Отговорено Ноември 7, 2010 Грешиш. Използваш много повече от зрение - използваш АКЪЛ! (Е, на някои хора не им се отдава) Четеш ревюта, добиваш знания какъв материал, звук, усещане търсиш и се учиш да разчиташ техническите характеристики на китара, която не си виждал и чувал. Когато спреш да разъждаваш по модела "Ми тая ме кефи като усещане" и си отговориш на въпроса "ЗАЩО тази ме кефи повече от другите?", тогава вече знаеш какво искаш, как да го търсиш и къде да го намериш Оттам нататък риска се свежда до всички рискове, свързани с онлайн търговията. ... и да - струва си Цитирай
Odissey Отговорено Ноември 7, 2010 Отговорено Ноември 7, 2010 Както значи "китара от сайт"? От сайт на производителя/магазин или употребявана китара да речем от ебей? Двама мои приятели си купиха китари чрез ебей от САЩ и са доволни. Но ставаше дума за такива реномирани марки като Ф-стратокастер и ЛП. Аз си взех по Интернет китара секънд-хенд, която се оказа с повече драскотини, отколкото очаквах и не точно с такъв звук, какъвто исках. Но цената беше такава, че след като свирих с китарата няколко месеца, успях да я продам без загуба. Цитирай
rockfire Отговорено Ноември 7, 2010 Отговорено Ноември 7, 2010 По интернет всичко е рисковано колега -ако си спомняш един младеж от Франция покани майка си на среща в парка... Покупката на китара или музикален инструмент е малко по-различна от купуване на телевизор или футболна топка! Трябва да имаш някаква подготовка по разплащанията и доставките и познания за самия инструмент! Ако е от Ибей също се прави справка дали е висок рейтинга на продавача. Аз съм фен на китари произведени преди глобалната урбанизация на обществата и разглеждам само такива предложения... Успех ! Цитирай
Valserp Отговорено Ноември 7, 2010 Отговорено Ноември 7, 2010 Въпросът на човека е - "Не е ли рисковано да си купиш инструмент, който всъщност хич няма да ти допада", а не "Ще ме излъжат ли?" Всички онлайн магазини за музикални инструменти са наясно с факта, че продават... музикални инструменти. Затова всички имат политика да приемат рекламация, без да те тормозят с въпроси, стига да им върнеш китарата в определен срок след покупката... и не си оставил следи от употреба(при което пак може да си я вземат, но да ти върнат по-малко пари) Разбира се, твоята задача като купувач е да подходиш сериозно. Да знаеш от какъв материал искаш да е китарата, с каква форма да е грифът( C-shape, U shape и тем-подобни), каква дължина да е мензурата, какви адаптери да има(ако са ти приоритет - много хора не обръщат внимание на адаптерите, защото обичат да си ги менкат) А тези познания относно предпочитанията ти идват с опит. Не се притеснявай - не е ракетна физика. След като просвириш 5 различни китари по-обстойно - ще си наясно с това - какво ти харесва и какво - не. Като в секса Нормално е и предпочитанията ти да се изменят - затова хората въртят китари, ефекти и усилватели постоянно... Цитирай
Gatzo Отговорено Ноември 8, 2010 Автор Отговорено Ноември 8, 2010 Благодаря, на всички за мненията. Моята теза беше, не, че не би трябвало музикален инструмент м да се купи по интернет.Да, ще се види на 5 снимки-въртящи се, ще се разбере всички за адаптери, дърво, струни, ключове и пр. Фирмете са коректни и ще пратят инструмента-до тук добре.Но пак остава нещо непълно от пъзела-онзи момент, когато сам или с приятел си в магазин или при купувач - взимаш китарата в ръце,прокарваш пръсти по грифа, по тялото,настроваш но слух или тунер и просто--дръпваш струните на любимия ти акорд.И чуваш гласа и! вярно е, че е като забиването на ново гадже!!! така, че искам аз да си я избера от 5-10 китари и да си я купя. Да, цената по интернет може и да е по-ниска,(купувам книги и каталози така) но този миг когато, Буги барабата ми избра една китара от Фактор преди 8 години и с Весо кокала се направи инпровизирано свирене на 3 китари и магазина се напълни с пичаве-кибици, това си беше тръпка и не се забравя.!!! дайте да си правим хубави спомени. Лек ден и усмивки. Цитирай
7thString Отговорено Ноември 8, 2010 Отговорено Ноември 8, 2010 И така е и не е така. Ето ти аналога, и разочарованието: Поръчваш си инструмента, за който си чел и си се надъхал супер много и всеки ден до доставката минава в тръпката в проверяването на статуса на доставка. И набираш, набираш, като в заветния момент тичаш по всички отвратителни гишета и цялата бюрокрация с усмивка на лице да си получиш най-после дългоочаквания инструмент. После скъсваш опаковката като бельото на споменатата мадама Сега разочарованието - да, на магазина си се влюбил, умираш от кеф и вече си представяш как забиваш на голяма сцена с брадвата. Отиваш си и почваш да осъзнаваш реалността - супер яката мадама, със супер перверзен, извратен поглед се оказва пълна дъскъ в леглото ... и те така, рискове П.П. НЕ! Не вярвам в любовта от пръв поглед и избора на инструмент от 5 минутно просвирване Цитирай
Rammkopf Отговорено Ноември 8, 2010 Отговорено Ноември 8, 2010 След като просвириш 5 различни китари по-обстойно - ще си наясно с това - какво ти харесва и какво - не. Като в секса Нормално е и предпочитанията ти да се изменят - затова хората въртят китари, ефекти и усилватели постоянно... Аве ... де да знам ... аз още не съм наясно какво точно ми харесва в секса. Пък и предпочитанията ми си седят все такива, неизменени ... А по темата - закупуването на китара по Интернет е ОК, ако наистина знаеш каква спецификация гониш: вид дърво, тип конструкция, тип окачване на струните, форма, цвят и пр. Или ако направо си се ориентирал към конкретен модел, 'щото си го пипвал в България и ти е харесало усещането, ама цената е била за астронавти. Единствените рискове, поне по моя опит, са свързани с транспорта на стоката до теб. Особено като се има предвид фактът, че една и съща стока сменя поне 4-5-6 куриера, докато дойде у вас. Цитирай
Valserp Отговорено Ноември 8, 2010 Отговорено Ноември 8, 2010 (Редактирано) Благодаря, на всички за мненията. Моята теза беше, не, че не би трябвало музикален инструмент м да се купи по интернет.Да, ще се види на 5 снимки-въртящи се, ще се разбере всички за адаптери, дърво, струни, ключове и пр. Фирмете са коректни и ще пратят инструмента-до тук добре.Но пак остава нещо непълно от пъзела-онзи момент, когато сам или с приятел си в магазин или при купувач - взимаш китарата в ръце,прокарваш пръсти по грифа, по тялото,настроваш но слух или тунер и просто--дръпваш струните на любимия ти акорд.И чуваш гласа и! вярно е, че е като забиването на ново гадже!!! така, че искам аз да си я избера от 5-10 китари и да си я купя. Да, цената по интернет може и да е по-ниска,(купувам книги и каталози така) но този миг когато, Буги барабата ми избра една китара от Фактор преди 8 години и с Весо кокала се направи инпровизирано свирене на 3 китари и магазина се напълни с пичаве-кибици, това си беше тръпка и не се забравя.!!! дайте да си правим хубави спомени. Лек ден и усмивки. Ъхъ, като видя BG магазин с широк избор на качествени инструменти - ще се съглася с теб. Ти и от интернет като си я поръчаш - пак ще я пипнеш и ще хванеш любимия си акорд... и пак ще и чуеш гласа. Като забиване на ново гадже, но от сайт за запознанства (да видим кога ще изтъркаме тази аналогия) Тук не говорим за социализиране с кибици, докато им свириш в магазина, а за подбор на китара, нали? Ако искаш повече от първото - купи си кухарка и свири в парка Аве ... де да знам ... аз още не съм наясно какво точно ми харесва в секса. Пък и предпочитанията ми си седят все такива, неизменени ... Ми то не става само с ядене - трябва и акъл! Редактирано Ноември 8, 2010 от Valserp Цитирай
Recommended Posts