Asimo Отговорено Ноември 10, 2008 Отговорено Ноември 10, 2008 (Редактирано) Добре, че в гитар про-то ги има всички.. почти мен ме забавлява строя на Dave Townsend CGCGCE демек OPEN C (от горе надолу) Редактирано Ноември 10, 2008 от Asimo Цитирай
Roshi ® Отговорено Ноември 13, 2008 Отговорено Ноември 13, 2008 Db Gb Db Gb Db Db Т.к. 1 и 2 са с еднакакъв тон може да се правят "етно" заигравки на тях. Същевременно ако желаете да се правите на якьи мьетъьи, може да турите едно баренце и да бичите на воля! Бе Бе-мол да И-ма! (Все пак да подчертая, че аз не разбирам от китара, а само се забавлявам с нея понякога.) Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Ноември 22, 2008 Отговорено Ноември 22, 2008 И все пак може ли руски строи ? Може някои да е писал но не е казвал ,че е руски. Цитирай
BlueZone Отговорено Ноември 22, 2008 Отговорено Ноември 22, 2008 Интернета не се заключава само във форума. Има и разни други сайтове като Google, Wikipedia... С тяхна помощ и 40 секунди отделено време се стига до това, което по моему е достатъчно изчерпателно като информация. Цитирай
hand_of_doom Отговорено Декември 23, 2008 Отговорено Декември 23, 2008 Абе да им се чуди човек що си разстройват китарите така Аз си свиря по стандартните eBGDAE и сигурно ще ми е доста трудно да ги сменям за щяло и нещяло. Явно все пак е до удобство Цитирай
MiroLambov Отговорено Декември 23, 2008 Отговорено Декември 23, 2008 Щото някой неща или трудно се свирят на стандартния , или въобще не могат да се изсвирят (а ако се изсвирят , то са в неправилната октава (говоря за по-ниските работи....)) Цитирай
tikitiki Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 Как да настроя с компютър магаренцето на Електрическа китара, металните плочки които опъват струните имам предвид(височината им и дали да са стегнати или по-разспуснати)? Цитирай
tikitiki Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 Не разбирам много от китари свиря главно по таблатури на изуст и с риск да стане смешно ще поставя линк с китарата Encore Цитирай
badValue Отговорено Февруари 6, 2009 Отговорено Февруари 6, 2009 след като намерих в ебей комплект струни за класическа китара (найлонови) 1->10 ми,си,сол,ре,Ла,Ми,Ре,До,Си,ЛА потърсих клипове и ми изкочи след заглеждане видях, че той си "натиска" 7+ струни и реших че явно няма да е настроена съФсем като "арфа" някаква идея ?!?!?! Цитирай
bulby Отговорено Февруари 6, 2009 Отговорено Февруари 6, 2009 Тия дни си дрънкам в една от настройките на Джими Пейдж, използвана в "The Rain Song": D-G-C-G-C-D Друга негова, която ползвам и в мои собствени парчета е D-A-D-G-A-D Цитирай
Crimson Отговорено Февруари 6, 2009 Отговорено Февруари 6, 2009 Абе хора имам едно предложение: ае да вземете решение как ще ги пишете тия строеве и да почнем всички да го правим по един и същи начин!!!!! За мен, както и за всеки предполагам ще е по-добре, ако постъпите така. Според мен най-добре ще да ги пишем на един ред от ляво на дясно - тънки към дебели струни. Ако не ви харесва - измислете друго - просто да има некъв образец. Така няма да има нужда всеки да обяснява кой строй откъде накъде е и няма да се чудим тези, които четем какво се случва. По темата: Asimo как е на Dave Townsend строя ? Ти какво свириш? Кавъри на SYL? На Roshi ® идеята му също ме кефи Цитирай
BlueZone Отговорено Февруари 6, 2009 Отговорено Февруари 6, 2009 (Редактирано) badValue - Тая 11-струнната си е настроена като твойта 10-струнна, само че има още един тон, който подозирам, че е Сол - най-ниската струна под ла-то, ама не съм докрай сигурен. Редактирано Февруари 6, 2009 от BlueZone Цитирай
badValue Отговорено Февруари 6, 2009 Отговорено Февруари 6, 2009 BlueZone и аз така си помислих а то си звучи и доста логично .... но към "подвъпроса" явно от време на време му се налага да "търси полуТонове" (Еб,Дб,Вб,Аб,) та "фретва" ?!?!? Цитирай
schOle Отговорено Февруари 23, 2009 Отговорено Февруари 23, 2009 Кажете строй за nothing else matters на metallica за акустична китара. Цитирай
Recommended Posts