wessy Отговорено Юли 23, 2006 Share Отговорено Юли 23, 2006 A E A D F# B E - от дебело към тънко въже не знам дали някой свири така ама мен ме кефи B A D G B E - все ено 7 с трунна без 6-та струна ... май ненормалика от ТУУЛ свири така в 1 песен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KeRRANGKid Отговорено Септември 10, 2006 Share Отговорено Септември 10, 2006 B A D G B E - все ено 7 с трунна без 6-та струна ... май ненормалика от ТУУЛ свири така в 1 песен. Няма да е само в една (; Ама Адам Джоунс верно е нехуманен BTW, и китариста на HIM свири така до някое време (: Иначе за мен Ми си е най-стегнатия и благо звучащ строй, особено за по-тънки струни. И от CGCFAD също останах доста доволен. А веднъж бащата сложи едни евтини, мизерни китайски въжета за акустична дето щяха да ми откинат мостчето във Ми. Та тогава дропих нещото без въобще да мисля докъде точно слизам и постигнах нещо доста близко до звука на Корн (: Въобще, строеве дал Господ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Септември 10, 2006 Share Отговорено Септември 10, 2006 А я светнете кои адаптери сте забелязали, че се държат добре при по-ниски тонове? Щото повечето мажат яко... при мен DM Evolution се държи идеално Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Октомври 16, 2006 Share Отговорено Октомври 16, 2006 Новият ми строй: E G# C E G# C Особено подходящ за Жазз Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Декември 11, 2006 Share Отговорено Декември 11, 2006 А я светнете кои адаптери сте забелязали, че се държат добре при по-ниски тонове? Щото повечето мажат яко... при мен DM Evolution се държи идеално от това което съм чувал активните адаптери на емг дават звук с най много дефиниция при ниските тонове инъче гледа че никой не спомена един доста разпространен напоследък строй B F# B E G# C# от ниско към високо Machine Head, Slipknot, Devil Driver, Stone Sour и още много от по-актуалните неща Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Декември 13, 2006 Share Отговорено Декември 13, 2006 Дай освен да изредим всички (разумно) възможни варианти на нормална drop-настройка, а? Дали ще е D-A-D-G-B-E, C#-G#-C#-F#-A#-Eb, C-G-C-F-A-D, B-F#-B-E-G#-C#, дори A#-F-A#-Eb-G-C, все тая, само дето става все по-ниско... Според мен трябва да се наблегне на функционалността на строевете, а не, просто на височината на тоновете... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bo Yan Отговорено Декември 13, 2006 Share Отговорено Декември 13, 2006 най-якия строй напоследък е стандартния... взех да го преоткривам напоследк... даже ла-то ми е 440Хз ... нечувано... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Декември 14, 2006 Share Отговорено Декември 14, 2006 Дай освен да изредим всички (разумно) възможни варианти на нормална drop-настройка, а? Дали ще е D-A-D-G-B-E, C#-G#-C#-F#-A#-Eb, C-G-C-F-A-D, B-F#-B-E-G#-C#, дори A#-F-A#-Eb-G-C, все тая, само дето става все по-ниско... Според мен трябва да се наблегне на функционалността на строевете, а не, просто на височината на тоновете... тя стандартната настройка не е стандартна ей така без нищо не говоря за височината а за самия строй на струните - просто тва си е оптималния вариант, да смениш строя си е все едно да смениш инструмента - тепърва да учиш къде какво се пада, интервали, скали и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Metanoia Отговорено Декември 14, 2006 Share Отговорено Декември 14, 2006 Аз свиря на стандартен (то аз свиря от по-малко от половин година, де), но напоследък си мисля да направя нещо от рода на: A-a-d-g-b-e т.е. да смъкна 6-та струна на A, или даже направо на G, че ми трябва едно ниско G като свиря Stairway To Heaven. Идеята е да имам една струна, която да ми звучи почти като бас и в някои песни да свиря части от партията на баса (вместо китарата, или когато нея я няма), когато е нужно... Дали ще се получи нещо? :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Декември 14, 2006 Share Отговорено Декември 14, 2006 ^ По принцип, ако е свободна - да , но за да звучи добре, трябва да е струна за бас, а тя е пригодена за друга мензура и може да е леко фалшива :think: Най-добре го направи това с някоя по-не-ценна китара, че и натоварването на грифа ще е изменено и може и да се поизметне малко... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Metanoia Отговорено Декември 14, 2006 Share Отговорено Декември 14, 2006 Няма как да е фалшива струната, ако е смъкната. Това зависи само от китарата... или поне така си мисля. :violin: Грифа се съмнявам да му стане нещо, защото не е чак толкова различно натоварването (то пък и егати грифа да се изкриви по толкова елементарен начин), а той между другото моя гриф с 1 см. на 12-то прагче на акустична китара... какво да му изкривявам повече? :killyou: Пък и пластмасовите струни няма как да изкривят гриф правен за метални струни... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daniel.hristov Отговорено Януари 12, 2007 Share Отговорено Януари 12, 2007 Искам да споделя и собствения си нещастен опит. Имах една заигравка със строеве преди някоя друга година - това на което се спрях за известно време е (1-ва към 6-та): D# A# F C G D Най-интересното е че всички струни при това положение са на чиста кварта една от друга (чудех се що ли трябва има голяма терца между втора и трета ) - при равни интервали много неща се случват малко по-естествено (особено при импровизация). Свиренето с различен строй ми се видя по-криво от това да учиш нов инструмент. Лошото е че променят ли се интервалите между струните трябва да промениш много от китарните си навици (Абе забравяш за всички пръстовки - акорди, ладове ... всичко отива и започваш отначало). Отгоре на всичко в един момент хванеш ли китара в нормален строй установяваш че не можеш вече да свириш така Накрая не ми издържаха нервите, настроих си китарата нормално и забравих за всякакви експерименти. Някак си свикнах отново и досега си подрънквам така. Не че съжалявам за изгубената близо година - просто не ми стигна куража/ината/простотията да продължа нататък. Ако вие ги имате или искате да си ги пробвате - смело напред и успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Януари 17, 2007 Share Отговорено Януари 17, 2007 ^ Уес Монтгомъри така праска (на кварти де)! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Януари 17, 2007 Share Отговорено Януари 17, 2007 (Редактирано) Аз свиря на стандартен (то аз свиря от по-малко от половин година, де), но напоследък си мисля да направя нещо от рода на: A-a-d-g-b-e т.е. да смъкна 6-та струна на A, или даже направо на G, че ми трябва едно ниско G като свиря Stairway To Heaven. Идеята е да имам една струна, която да ми звучи почти като бас и в някои песни да свиря части от партията на баса (вместо китарата, или когато нея я няма), когато е нужно... Дали ще се получи нещо? :think: здравей много често пренастройвам 6та струна на A, а дори понякога правя този строй (A D d g b e). ...a taka?taka li e... не е китарист и явно не е доста запознат по въпроса. няма нужда струната да е от бас или каквото и да е, джаз китаристите използват тези техники от цял век единственият проблем, който се появява е, че струните отпуснати до тези тонове, стават доста меки и трябва много леко да се пипат, за да не звучи като развален грамофон, а точничко ^ относно Уес Монтгомъри - не бих казал, може някои неща и с тази настройка да е изсвирил(въпреки че и за това се съмнявам), но всички видео неща, които имам с негово участие свири с италиански строй. а иначе забелязвям, че последните ти няколко мнения в тази тема са доста странни. ти нали беше фен всеки да си пише само в разделите, в които е компетентен - кво стана ? поздрави Петър Редактирано Януари 17, 2007 от kitaratapesho Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
мишунгт Отговорено Януари 17, 2007 Share Отговорено Януари 17, 2007 ето и една от мен, но е за седемструнна китара 1D 2B 3G (F# if you want) 4D 5A 6E 7B (A for drop) Пробвайте акордчета с повече отворени струни и чиста бленда или ефект Звучи ethereal and inspirational !!!! Приятно дрънкане.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts