Bo Yan Отговорено Март 16, 2006 Share Отговорено Март 16, 2006 Душици мои първо да ви светна, че хората изобразяват подредбата на струните по точно обратния начин, на този, който ползвате тук. Изписват се от ниски към високи. и ето ви няколко страхотни строя, за да се забавлявате от сърце : DADGAD DADDAD CGDGBE CGDGGD Евала на тези, които се кефат! Поздрави Боян Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
antonium Отговорено Март 17, 2006 Share Отговорено Март 17, 2006 Тоя строй на Робърт Фрип си е почти цигулков като гледам (като изключим 1-ва струна). и шеста Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
me-109 Отговорено Март 22, 2006 Share Отговорено Март 22, 2006 (Редактирано) 6-та .052 -> E5-та .042 -> A 4-та .052 -> E 3-та .042 -> A 2-ра .052 -> E 1-ва .042 -> A Примерно... :green: Гхехехехехе... Ето ви още една манджа за размисъл: BEDGBE. Tool - Parabol/Parabola, макар че в Parabol комай няма китара... настройката на баса там е същата (BEDG, разбирай). Тоя строй е най-близкото до октава по-надолу, с което съм си правил екскре... ъъ, перименти. Зъл, зъл строй, drop-D ряпа да яде. :evil: Edit: Нещо съм много заспал, бях написал EBDGBE... което няма сми просто. Edit #2: Сега видях, че някой го е постнал, ама аз го прочетох в обратната посока... Разкайвам се за което... Редактирано Март 22, 2006 от me-109 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
The Doctor Отговорено Март 28, 2006 Share Отговорено Март 28, 2006 NST (New Standart Tuning): 6str Crafty 5str Guitarist 4str Does 3str Always 2str Eat 1str Good Използва се в Guitar Craft Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
djcocobeat Отговорено Април 7, 2006 Share Отговорено Април 7, 2006 (Редактирано) Китарните строеве на Джими Пейдж 6 5 4 3 2 1 D A D G A D C A C G C E D A D G B E D G C G C D E A D G H E Редактирано Април 7, 2006 от djcocobeat Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Април 8, 2006 Share Отговорено Април 8, 2006 Мен ме кефи строя на Meshuggah (за който си има 8 струнна китара): 8-ма - A 7-ма - D 6-та - G 5-та - C 4-та - F 3-та - Bb 2-ра - D 1-ва - G Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDFk Отговорено Април 8, 2006 Share Отговорено Април 8, 2006 (Редактирано) Ъъъъъъм....сигурен ли си за строя? Защото ако са в Ла нямаше да има файда да си гонят басиста? :think: Дори преди 8 струнната, със 7-струнните Ибанци бяха във Bb, това вече със сигурност. До колкото си спомням(защото преди около 2 години се мъчих да им уча песни по слух, с Уами бара на Дигитеха който имах тогава беше лесно) не само че 8мата има беше във Фа, но дори имаха и песен, в която са в отворен строй, т.е. Ре#... пс. още бях чел в сайта на Невборн - производителя на китарата, че има 8 струнни които наистина стигат до Сол или Сол# на 1ва, но на Мешуга китарите нямат високо Сол. ппс. ето строя им от ниско към високо F, Bb, Eb, Ab, Db, Gb, Bb and Eb взет от официалния сайт на Невборн - влизате в Instruments и после в Sleipner XL. Редактирано Април 8, 2006 от MDFk Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Април 8, 2006 Share Отговорено Април 8, 2006 Ами този строй го има в сайта на Ibanez, които са направили 8 струнен къстъм модел на RG 7420 специално за китарягата на Мешуга. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Април 16, 2006 Share Отговорено Април 16, 2006 Абе навсякъде все свалят надолу , интерестно ми е дали се ползва нещо като F | A# | D# | G# | C | F Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
motorbreath Отговорено Април 16, 2006 Share Отговорено Април 16, 2006 ще е високо много според мен в смисъл ще звучи не добре...макар че не съм слушал и това е само предположение то затова си е създаден EADGBE:) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Отговорено Април 16, 2006 Share Отговорено Април 16, 2006 Абе навсякъде все свалят надолу , интерестно ми е дали се ползва нещо като F | A# | D# | G# | C | F Последния път като пробвах да си настроя китарата в такъв строй скъсах първа струна Може скоро пак да пробвам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 16, 2006 Share Отговорено Април 16, 2006 Абе навсякъде все свалят надолу , интерестно ми е дали се ползва нещо като F | A# | D# | G# | C | F Ми...хората за това за измислили каподастрото... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Април 16, 2006 Share Отговорено Април 16, 2006 Абе навсякъде все свалят надолу , интерестно ми е дали се ползва нещо като F | A# | D# | G# | C | F Ми...хората за това за измислили каподастрото... Ами ако си нямаш ? Тогава ще се наложи да я настроиш , нал' тъй ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 16, 2006 Share Отговорено Април 16, 2006 Ами ако капото трябва да ти е на 3-то прагче, примерно? Едва ли ще я вдигнеш в Сол Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Април 17, 2006 Share Отговорено Април 17, 2006 Абе навсякъде все свалят надолу , интерестно ми е дали се ползва нещо като F | A# | D# | G# | C | F Ми...хората за това за измислили каподастрото... Ами ако си нямаш ? Тогава ще се наложи да я настроиш , нал' тъй ? Сигурен съм, че разни пичове (Джони Уинтър напр.) имат песни с по-високи китари Примерно EAEAC#E - Self distruction blues. Изводът е купи си капо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts