Es KarNET Отговорено Октомври 31, 2010 Автор Отговорено Октомври 31, 2010 Киселината даде частичен резултат,но да не забравя да я неутрализирам с основа.Най-добра е да се поинтересувам,къде има галваничен цех.Сложното в случая е,че лаковото покритие пада при подготовката-7 пъти се топи в киселина. Цитирай
RockoBG Отговорено Октомври 31, 2010 Отговорено Октомври 31, 2010 Оцет + сода бикарбонат. Стар начин за лъскане на пиринчени и бакърени части. Ама ше ти изчагръти и половината саксофон. Почиства идеално, но не консервира и половината сакс ... Цитирай
V3n0m Отговорено Октомври 31, 2010 Отговорено Октомври 31, 2010 (Редактирано) Само със сода бикарбот и вода се постига същiя ефект и е с минимални поражения за бакъра. Редактирано Октомври 31, 2010 от V3n0m Цитирай
Es KarNET Отговорено Октомври 31, 2010 Автор Отговорено Октомври 31, 2010 ...не търся абразив.Чух едни думички-пасивация,ецване и байцване на цветни метали.Байцването е почистване с киселини и обезмасляване,до колкото разбрах.Въпроса е как да стабилизирам метала за да не позеленява.Решение е пасивацията,но не знам колко трае."Свойствата на неръждаемата стомана да не ръждясва са благодарение на много тънък и незабележим оксиден филм, който предпазва от корозия, но понякога могат да се забележат петна от ръжда. Пасивацията е процес, при който повърхността на детайлите се деактивира и покрива с тънък оксиден филм. Пасивацията премахва свободните железни съединения от повърхността по химичен път. Електрополирането е метод на пасивация, без необходимост от последваща обработка. Електрополиращата течност премахва железните йони от детайлите, като оставя незасегнати наличните хром, никел или въглерод по повърхността на метала. " Това трябва да се провери.Общо взето където ровнах,ставаше въпрос за табелки-малки по площ елементи.Преди пасивация обаче пак се байцва и лака пада.Това не е проблем,стига да не позеленява. Друг начин е използването на нитро-целулозен лак,който е спрян от производство,заради ЕС и ала бала.Чудно ми е производителите на нелакираните медни свирки(звука е доста голям и обемен при тях)как са решили въпроса. Цитирай
peterko Отговорено Октомври 31, 2010 Отговорено Октомври 31, 2010 Явно не си чувал за пуцинг ... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 31, 2010 Отговорено Октомври 31, 2010 Тъй като въпросите са много специфични, не можеш ли да потърсиш мнението на фирми(ако знаеш такива), които се занимават с металообработка? В нета нищичко ли не пише по въпроса? Цитирай
Linchpin Отговорено Октомври 31, 2010 Отговорено Октомври 31, 2010 Два съвета от една книжка: - Изделията от мед и месинг ще запазят дълго своя блясък, ако се натрият старателно с восък. - Бронзовите детайли могат да се почистят със суров картоф или с четка с твърд косъм натопена в горещ оцет. След това детайлът се протрива с мека тъкан. Нашият съфорумник с ник "Stareca" по- рано беше пуснал тема за майстор в Пловдив, който прави галванични покрития. Ако те интересува пиши ми на лични да ти дам телефона. Голям галваничен цех имат и фирма "Мони- МГ" в Пловдив ( не съм убеден ,че ще се занимават с единични бройки, но ако работата удари на камък може да им изровиш телефоните от нет-а и да питаш- не се знае от кой храст ще излезе заек). Цитирай
v_antonova1986 Отговорено Ноември 1, 2010 Отговорено Ноември 1, 2010 Ей,млади надежди,браво!Ако все пак се съмняваш какво точно да попиташ,извикай на помощ учителката по литература. ...ще се разберем с младото поколение.Има надежда! Единия вариант е механично въздействие върху оксида другия е да му се въздейства с някаква слаба киселина Цитирай
Es KarNET Отговорено Ноември 5, 2010 Автор Отговорено Ноември 5, 2010 Linchpin,Благодаря за телефона който ми даде.Свързах се с Жоро и му обясних за какво иде реч.Решението е или почистване с киселина и лакиране или сребърна баня.При второто дебелината има значение.Така отпада нуждата да се лакира. Благодаря на колегите за помощта. Наздраве! Цитирай
ivanangelov88 Отговорено Август 16, 2011 Отговорено Август 16, 2011 най-доброто решение е почистване с киселина според мен ! Цитирай
Recommended Posts