maxim09 Отговорено Ноември 2, 2010 Share Отговорено Ноември 2, 2010 Ето снимка http://maxim09.snimka.bg/arts/el-kremona.543361.21124878 на кремонката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 2, 2010 Share Отговорено Ноември 2, 2010 Ъъъ, грозна картинка. Фабрично ли са наредени така адаптерите? Бриджовият не е направен да се слага така накриво. Първа и шеста струна ще са с по-ниско въздействие и ще се чуват приглушено. Нековият може да е по към нека. От кремонските адаптери хъмбъкерите стават, ама от синглите нищо добро не съм чул. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Ноември 2, 2010 Share Отговорено Ноември 2, 2010 Нищо не е пипано по китарата, така е както са я направили в завода. Какво излиза сега, че докато карам с тази китарка трябва да свиря на средния адаптер или на нека? Защото и на мен така по-добре ми звучи. И с други думи адаптера, който е към бриджа е трябвало да не е наклонен, а да се постави успоредно на другите, защото е като тях? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 2, 2010 Share Отговорено Ноември 2, 2010 ... или да се сложи подходящ за наклонено положение адаптер. Във Фендер Телекастер е такъв, има го и в други фендери. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DJ SKRATCH Отговорено Ноември 3, 2010 Share Отговорено Ноември 3, 2010 Разположението на магнитчетата(болтчетата) при синглите доколкото знам е еднакво, не съм чувал за подходящ за наклонено положение сингъл. Просто адаптера е монтиран фабрично накриво, но това е поправимо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Ноември 4, 2010 Share Отговорено Ноември 4, 2010 При моите адаптери, разстоянието между магнитчетата които се намират над 1-ва и 6-та струна е 4,8 см. Съответно разстоянията между 1-ва - 6-та струна при нека, при среден адаптер и при бридж адаптера са съответно 4,9 см.; 5,0 см. и 5,2 см. При наклонено положение на бридж адаптера е 5,4 см. Бридж адаптера дори да не е наклонен, разстоянията между магнитчетата е с 4 мм. по-малко от разстоянията между 1-ва и 6-та струна. Тогава какво? Има ли адаптери с други размери или те са стандартни? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DJ SKRATCH Отговорено Ноември 4, 2010 Share Отговорено Ноември 4, 2010 Според мен трите сингъла при старатовете са еднакви по размер, конкретно на тази Кремона (тип страт) са монтирани неточно(имал съм същата, но черна на цвят - и там бяха разминати). Имам китара на която проблема беше разминаване при нек адаптера и го реших с поставянето на релсов адаптер. На китарата на Стиви Рей Вон също има разминаване, но май не му е пречило . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 4, 2010 Share Отговорено Ноември 4, 2010 Като ви пиша за Фендер Телекастер имам предвид това: Този специално е Vintage Hot Rod '52 Tele® от сайта на Фендер. При Телекастерите най-ясно се вижда ползването на специален диагонален адаптер. При Стратокастера не е така. Конкретния кремонски адаптер, който обсъждаме, и без да е наклонен има доста неравномерно магнитно поле. При бендване в някои случаи се чува ясно пропадането на високите честоти в тембъра и нивото като цяло. Не бих разчитал на него. Късмет е , че при бендване струната най-малко мърда от положението си към бриджа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 4, 2010 Share Отговорено Ноември 4, 2010 Голяма техническа дискусия му ударихте, но мисля, че е редно да се спомене, че тази китара няма да звучи кой-знае колко добре, така или иначе . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Ноември 4, 2010 Share Отговорено Ноември 4, 2010 Дори и с малко гейн, да се свирят неща от рода на AC DC, Ерик Клептън по-леснички Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 4, 2010 Share Отговорено Ноември 4, 2010 То всичко може да се свири, дори магнитите на средния адпатер могат да се обърнат(ако не са обърнати), но не може от тази китара да се очакват чудеса, в смисъл, че едва ли ще надскочи Squier Bullet по саунд, ако е добра бройка, а като визия - не може да става дума за сравнение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts