Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 40
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Ъъъ, грозна картинка. Фабрично ли са наредени така адаптерите?

Бриджовият не е направен да се слага така накриво. Първа и шеста струна ще са с по-ниско въздействие и ще се чуват приглушено. Нековият може да е по към нека.

От кремонските адаптери хъмбъкерите стават, ама от синглите нищо добро не съм чул.

Отговорено

Нищо не е пипано по китарата, така е както са я направили в завода.

Какво излиза сега, че докато карам с тази китарка трябва да свиря на средния адаптер или на нека? Защото и на мен така по-добре ми звучи.

И с други думи адаптера, който е към бриджа е трябвало да не е наклонен, а да се постави успоредно на другите, защото е като тях?

Отговорено

... или да се сложи подходящ за наклонено положение адаптер. Във Фендер Телекастер е такъв, има го и в други фендери.

Отговорено

Разположението на магнитчетата(болтчетата) при синглите доколкото знам е еднакво, не съм чувал за подходящ за наклонено положение сингъл. Просто адаптера е монтиран фабрично накриво, но това е поправимо.

Отговорено

При моите адаптери, разстоянието между магнитчетата които се намират над 1-ва и 6-та струна е 4,8 см. Съответно разстоянията между 1-ва - 6-та струна при нека, при среден адаптер и при бридж адаптера са съответно 4,9 см.; 5,0 см. и 5,2 см. При наклонено положение на бридж адаптера е 5,4 см. Бридж адаптера дори да не е наклонен, разстоянията между магнитчетата е с 4 мм. по-малко от разстоянията между 1-ва и 6-та струна. Тогава какво? Има ли адаптери с други размери или те са стандартни?

Отговорено

Според мен трите сингъла при старатовете са еднакви по размер, конкретно на тази Кремона (тип страт) са монтирани неточно(имал съм същата, но черна на цвят - и там бяха разминати). Имам китара на която проблема беше разминаване при нек адаптера и го реших с поставянето на релсов адаптер.

На китарата на Стиви Рей Вон също има разминаване, но май не му е пречило :girl_witch: .

Отговорено

Като ви пиша за Фендер Телекастер имам предвид това:

0100232850_xl.jpg

Този специално е Vintage Hot Rod '52 Tele® от сайта на Фендер. При Телекастерите най-ясно се вижда ползването на специален диагонален адаптер. При Стратокастера не е така.

Конкретния кремонски адаптер, който обсъждаме, и без да е наклонен има доста неравномерно магнитно поле. При бендване в някои случаи се чува ясно пропадането на високите честоти в тембъра и нивото като цяло. Не бих разчитал на него. Късмет е , че при бендване струната най-малко мърда от положението си към бриджа.

Отговорено

То всичко може да се свири, дори магнитите на средния адпатер могат да се обърнат(ако не са обърнати), но не може от тази китара да се очакват чудеса, в смисъл, че едва ли ще надскочи Squier Bullet по саунд, ако е добра бройка, а като визия - не може да става дума за сравнение.