Jump to content
Българският форум за музиканти

Waters Of Rust/amethyst


Recommended Posts

http://www.4shared.com/audio/BrVcgMNB/Wate..._Amethyst_.html

 

Първо извинявайте ако звука дразни - за условията, в които смесвам (хай фай колони, ресивър, тишина пазя за съквартиранта и т.н.) и относителната си неопитност го намирам за ок.

 

Второ - парчето не е хеви метъл гавър на Ерген дедо!

 

Трето - надявам се да ви хареса, защото е правено с мерак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добро е като идея. :) Предполагам си ползвал само софтуерни симулации или ? Може да бутнеш леко нивата на отделните инструменти - струва ми се, че имат нужда от изравянване в крайния микс. На мен ми се стори и прекалено дълго, но аз рядко изтрайвам нещо по-дълго от 2-3 минути. :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

МНого добра идея зз парчето, според мене малко дълго се е получило . Ама тва е мое мнениевсе пак . Много технични китари браво за което.!!! и Поздравления :)

Относно микса според мене се иска малко да се засилят касите и да се намали отворения фус и чинела, губи се китарата тогава и на местата където има синтезатор според мен и той тряа да се намали малко.Общия баланс на всички инструменти тряа да се регулира като цяло.Като се запише и един бас и вокали ще се получи с още малко изпипване на микса и саунда.

Благодарско и от мен относно нашите неща в проекта БАРКАС за получаване на добрия звук който е сега :surprise::rockon::):surprise: .Продължавай така !!! И ние действаме по нашия проект !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, момчета. :music336: Парчето впоследствие го презаписах и пресмесих, линка е същия. Може да му липсват малко ниски, но ми харесва колко ясен е звука. Трябва да се намали фуса, обаче не успявам да го проконтролирам без да засегна и другите чинели...

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер е,разсъни ме :music336: ,основното което дразни в момента е слабите барабанчета и силните /или близки/чинели,пробвай ги с reverb или room да ги "отдалечиш".За пояснение-барабаните не са слаби,а някак немощни,ама и без бас трудно се преценява.Китарите са супер,добър саунд!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грешно съм се изразил за барабаните , поне и аз пиша и редя вече софтуерно пак и съм бивш барабанист . За мен тряа се дигнат нивата на касите и да се намали чинела и фуса.При нас тея неща се занимава колегата по миксирането !!! Ще чуя новия микс довечера! дерзай идеята е хубава !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Признавам си , че подходих резервирано към парчето , но ми хареса нестандартната идея . Парчето не е лошо , но имам няколко предложения . Времетраенето е убийствено - много е трудно да задържиш вниманието на слушателя за такъв период от време , освен ако не се случват неща които да го държат под напрежение . Когато повтаряш вече свирена тема е хубаво тя да е малко по различна . Да има градация и нестандартни ходове . Направил си едни интересни хармонични ходове на които според мен трябва да се отдели повече време , защото са интересни . Иначе като цяло е добро . Все пак ти си авторът и ще решиш какво и как да направиш ! Успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ремиксът определено вече звучи по-добре! Бравос! :girl_cray2: Знам от личен опит каква е играчка това - определено отнема повече време и нерви от записите даже. :girl_cray2:

 

Не ми каза за звука на китарите: само софтуерни симулации ли си използвал?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря :) Има още много работа, но почват да се получават нещата.

 

Ритъм китарите са Onqel TSE 808 -> Nick Crow 8705 -> Mesa Oversized 4x12 с различни настройки на ампа в левия и десния канал (Gain и на двата ампа е на 3.5) и с еквалайзер изрязано всичко под 80hz и над 19khz (там няма нищо, което трябва да се чува), резнато покрай 100 и 125 и в 440hz (там е "кашонестия" звук, който трябва да се избягва). Лявата китара има и малко бууст в 1.8k за изостряне. Соло китарите са Onqel TSE X30 - страхотна симулация на един преамп на Engl и същия кабинет и изрязани високи и ниски. Има и едно приятно полиране на високите в целия микс което се постига с Exciter-а на Antress, които имат огромна пачка безплатни VST-та, повечето съвсем адекватни. В DFH-а има примесени и семпли, което го правя с Drumagog понеже не ми се прави с вградения семплер на Reaper.

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер надъхано е пич, въпреки , че звука не ми допада! Успех! Усеща се огромното желание и хъс! Като цяло - яко е.Евала!

Имам предвид китарния звук ...той е някаква Металика '83 , а барабаните не се връзват някак си...и тия штрайхове много не ги намирам на място....

Иначе идеята е много яка..

Редактирано от Басурендер
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.