KeRRANGKid Публикувано Октомври 25, 2010 Публикувано Октомври 25, 2010 http://www.4shared.com/audio/BrVcgMNB/Wate..._Amethyst_.html Първо извинявайте ако звука дразни - за условията, в които смесвам (хай фай колони, ресивър, тишина пазя за съквартиранта и т.н.) и относителната си неопитност го намирам за ок. Второ - парчето не е хеви метъл гавър на Ерген дедо! Трето - надявам се да ви хареса, защото е правено с мерак. Цитирай
GRiND BaSTaRD Отговорено Октомври 28, 2010 Отговорено Октомври 28, 2010 Добро е като идея. Предполагам си ползвал само софтуерни симулации или ? Може да бутнеш леко нивата на отделните инструменти - струва ми се, че имат нужда от изравянване в крайния микс. На мен ми се стори и прекалено дълго, но аз рядко изтрайвам нещо по-дълго от 2-3 минути. Цитирай
Tony Tommasson Отговорено Октомври 28, 2010 Отговорено Октомври 28, 2010 МНого добра идея зз парчето, според мене малко дълго се е получило . Ама тва е мое мнениевсе пак . Много технични китари браво за което.!!! и Поздравления Относно микса според мене се иска малко да се засилят касите и да се намали отворения фус и чинела, губи се китарата тогава и на местата където има синтезатор според мен и той тряа да се намали малко.Общия баланс на всички инструменти тряа да се регулира като цяло.Като се запише и един бас и вокали ще се получи с още малко изпипване на микса и саунда. Благодарско и от мен относно нашите неща в проекта БАРКАС за получаване на добрия звук който е сега .Продължавай така !!! И ние действаме по нашия проект ! Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Октомври 28, 2010 Автор Отговорено Октомври 28, 2010 (Редактирано) Благодаря, момчета. Парчето впоследствие го презаписах и пресмесих, линка е същия. Може да му липсват малко ниски, но ми харесва колко ясен е звука. Трябва да се намали фуса, обаче не успявам да го проконтролирам без да засегна и другите чинели... Редактирано Октомври 28, 2010 от KeRRANGKid Цитирай
sardaesox Отговорено Октомври 29, 2010 Отговорено Октомври 29, 2010 Супер е,разсъни ме ,основното което дразни в момента е слабите барабанчета и силните /или близки/чинели,пробвай ги с reverb или room да ги "отдалечиш".За пояснение-барабаните не са слаби,а някак немощни,ама и без бас трудно се преценява.Китарите са супер,добър саунд! Цитирай
Tony Tommasson Отговорено Октомври 29, 2010 Отговорено Октомври 29, 2010 Грешно съм се изразил за барабаните , поне и аз пиша и редя вече софтуерно пак и съм бивш барабанист . За мен тряа се дигнат нивата на касите и да се намали чинела и фуса.При нас тея неща се занимава колегата по миксирането !!! Ще чуя новия микс довечера! дерзай идеята е хубава ! Цитирай
dids Отговорено Октомври 29, 2010 Отговорено Октомври 29, 2010 Признавам си , че подходих резервирано към парчето , но ми хареса нестандартната идея . Парчето не е лошо , но имам няколко предложения . Времетраенето е убийствено - много е трудно да задържиш вниманието на слушателя за такъв период от време , освен ако не се случват неща които да го държат под напрежение . Когато повтаряш вече свирена тема е хубаво тя да е малко по различна . Да има градация и нестандартни ходове . Направил си едни интересни хармонични ходове на които според мен трябва да се отдели повече време , защото са интересни . Иначе като цяло е добро . Все пак ти си авторът и ще решиш какво и как да направиш ! Успех ! Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Октомври 29, 2010 Автор Отговорено Октомври 29, 2010 Удължаването на хармоничните ходове е една от главните причини парчето да е дълго Благодаря за насоките! Цитирай
GRiND BaSTaRD Отговорено Октомври 29, 2010 Отговорено Октомври 29, 2010 Ремиксът определено вече звучи по-добре! Бравос! Знам от личен опит каква е играчка това - определено отнема повече време и нерви от записите даже. Не ми каза за звука на китарите: само софтуерни симулации ли си използвал? Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Октомври 29, 2010 Автор Отговорено Октомври 29, 2010 (Редактирано) Благодаря Има още много работа, но почват да се получават нещата. Ритъм китарите са Onqel TSE 808 -> Nick Crow 8705 -> Mesa Oversized 4x12 с различни настройки на ампа в левия и десния канал (Gain и на двата ампа е на 3.5) и с еквалайзер изрязано всичко под 80hz и над 19khz (там няма нищо, което трябва да се чува), резнато покрай 100 и 125 и в 440hz (там е "кашонестия" звук, който трябва да се избягва). Лявата китара има и малко бууст в 1.8k за изостряне. Соло китарите са Onqel TSE X30 - страхотна симулация на един преамп на Engl и същия кабинет и изрязани високи и ниски. Има и едно приятно полиране на високите в целия микс което се постига с Exciter-а на Antress, които имат огромна пачка безплатни VST-та, повечето съвсем адекватни. В DFH-а има примесени и семпли, което го правя с Drumagog понеже не ми се прави с вградения семплер на Reaper. Редактирано Октомври 29, 2010 от KeRRANGKid Цитирай
Басурендер Отговорено Октомври 29, 2010 Отговорено Октомври 29, 2010 (Редактирано) Супер надъхано е пич, въпреки , че звука не ми допада! Успех! Усеща се огромното желание и хъс! Като цяло - яко е.Евала! Имам предвид китарния звук ...той е някаква Металика '83 , а барабаните не се връзват някак си...и тия штрайхове много не ги намирам на място.... Иначе идеята е много яка.. Редактирано Октомври 29, 2010 от Басурендер Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Октомври 29, 2010 Автор Отговорено Октомври 29, 2010 Благодаря Като почти не се чува бас остава и да ти допада Цитирай
Recommended Posts