Jump to content
Българският форум за музиканти

Тремоло и мост


Lachy

Recommended Posts

Здравейте.

Купих си китарата Cort x-1 и искам да попитам за тремолото тъй като много трудно се използва тоест много е затегнато а не разбирам много. В комплекта имаше и пружина като другите три отзадната страна под капака на китарата. Та ако може да ми кажете какво да направя за да го използвам нормално тъй като досега не съм работил с такова нещо.

 

Искам да попитам и за моста има едни които определят дължинатан на струната ,развъртайки се, незнам точно как се наричат. Та за тях как и по какво трябва да ги настроя.

Благодаря предварително и се извинявам за некомпетентно зададените въпроси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В ютуб или гугъл пиши Floyd Rose Setup :wub: Ще откриеш каквото ти трябва :) А за тремолото- Би трябвало всичко да си му е наред , трябва да е затегнато , с малко повече сила опитай. Пружината ти опъва моста , просто си имаш резервна ако ти се наложи :) Потърси някой лутиер или човек който разбира да ти сетъпне китарата :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за информацията .. ще опитам този сетъп макар че търсих същото .. само че тъй като не ми е флоуд ройс затова не съм обърнал внимание. А за тремлото .. имах предвид че и малко поскарцва ли незнам като го използвам ако разбираш какво имам предвид, а за пружината питах тъй като бях видял някъде с 4 :wub:

Редактирано от Lachy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за информацията .. ще опитам да този сетъп макар че търсих същото .. само че тъй като не ми е флоуд ройс затова не съм обърнал внимание. А за тремлото .. имах предвид че и малко поскарцва ли незнам като го използвам

 

Няма значение че скърца :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти се занимава - гледаш и пробваш сам. Ако не - водиш на лютиер за сетъп, пък ако ти покаже това онова - супер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е че разбирасе друго си е да си го знаеш :wub: .. благодаря ви за полезните съвети и дадените отговори ... само че ... ако може да ми намирите точно къде да видя затова че никъде не намирам .. говоря за дължината на струните от моста ... тоест и във youtube има клипове но неможах да намеря точно къде е това http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...der_Tremolo.JPG за тези врътки говоря да съм по точен .. а за пружините разбрах че може и четвъртата да се сложи но също немога да схвана за какво

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото повече пружини - толково по-твърдо тремоло.

"Винтчетата" променят дължината на струните и съответно интонацията, ако имаш предвид тези, които са паралелни на тялото. Ако не знаеш какво е интонация - http://en.wikipedia.org/wiki/Intonation_%28music%29 .

 

До тук като изключим 2 неадекватни мнения, предложението на Евтим да я занесеш на лютиер и да погледаш малко какво прави е най-добро!

 

@Dankata0071 - следващият път, в който цитираш предходно мнение, което е против правилата на форума, ще ти дам още малко време да ги прочетеш внимателно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси ... проверих за настройка на интонация и видях как става използвайка 12 прагче ... мерси за съветите ... и ако не ставам нахален с въпросите тъй като искам да си знам всичко за китарата ... тези вътре при прожините двете болчета които ги затягат ... до колко трябва да са стегнати и какво зависи от тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам никаква идея какво е тремолото на този Корт.

 

По принцип - двете болтчета вътре в тялото при пружините, ако са тези, които влизат в тялото на китарата служат:

1) да държат тремолото да не "фрътне" :wub:

2) да държат пружините все пак, за да може да служи тремолото като тремоло, ако мога така да се изразя иначе като клатиш ръчката нищо няма да става

и 3) сериозно - нивелират тремолото да е паралелно на тялото на китарата, за което има много причини, все важни и все положителни за звука на китарата и използването на тремолото :)

 

Посети лютиер все пак. В днешно време е лесно осъществимо и спестява време и главоболия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Бих добавил още нещо към мнението на synchu - Четете бре хора, форумите не само да си изливаш мислите (както правя аз в момента), ами и да попрочетеш малко мнения, да събереш информация и тогаз ако нещо не е ясно да задаваш въпроси. Няма да казвам колко време съм се ровил тука (в таз паничка) за да науча нещо! Има и си и чичко Гугъл (оня с гООлемите очила) дето и него може да питаш. А когато се взима един инструмент (дори отвертка или гаечен ключ) ако не знаеш за какво и как се ползват питаш продавача. Ама нейсе, казваш си има интернет, има форуми мога да питам навсякъде ... "Добър ден купих си нещо, ама не знам как се използва, моля помогнете"

 

Извинявай за резкия тон, но в този форум, и по-точно този под-форум "Китара" тези неща са дъвкани от преди и аз да се появя. И ако проявиш малко желание и търпение и се поразровиш из темите може и още на 5-та страница да попаднеш на това, което те интересува! Всеки ден тук се задават почти еднакави (да не кажа еднакви) или идентични въпроси, на които на хората им е писнало да отговарят понежа са го направили преди ден-два на друг потребител! Ама пак казвам - нейсе - требе и да се чете и не всичко дето лети се яде!

 

Без лоши чувства :thumbs_up: - ЧЕТЕТЕ!

 

Поздрави!

Герги

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.