Jump to content
Българският форум за музиканти

Proel...


sardaesox

Recommended Posts

Та значи...Купувам си аз кабели от Динакорд/запояват ми ги там,де/,моно-жак-чинч-за връзка от саунд-картата към мониторни колони.Дотук,добре.Пробвах колоните,лек бръм,преместих захранването на лаптопа на друг токов кръг-няма брум.След време сменям картата,изходите и са балансирани и следователно,тия кабели не ми вършат работа.Занасям ги при един авер да ми сглоби поне един кабел жак>жак/за китарата,от двата кабела.Замерва той ,да види дали има някъде проблеми,и хоп-на единия кабел утечка/връзка между екраниращия и средния,верно,минимална.Разпоява наново,мери жаковете-нормално,мери кабела-утечка.Взема другия кабел,и за всеки случай го измерва-ха,и там утечка.За жалост не помня стойностите от прибора,ама не е проблем пак да мерим.Идеята ми е,че това едва ли е нормално.По кабела няма никакви наранявания-пише си Проел-Италия-китарен кабел,това е...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съпротивлението между жилата беше около 200 килоома,което погледнато в обратния смисъл е някаква проводимост.С моите емпирични познания по електротехника това съпротивление трябва да клони към безкрайност,освен ако не е нормално за спецификацията на кабела,/на него пише:noiseless guitar cable low capacity flexible jacket-O.F.C.-CE-made in italy/.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

200 килоома постояннотоково съпротивление за кабел 3-5 метра, ако са правилно измерени, са твърде малко. Ако горното е вярно трябва да рекламираш кабела или поне да не го ползваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това съпротивление трябва да клони към безкрайност

Към безкрайно малко, или към безкрайно голямо? щото има разлика нали :cheers2:

 

 

 

Да мериш ниско съпротивление не е лесно. Особено ако го мерите с китайски мутлицет за 10 лева, щото не се знае кое какво мери и дали изобщо нещо се мери. Малко ме съмнява, че сте получили стойност от 200 килоома. Вижте си обхвата, вижте колко ома е съпротивлението на сондите на мултицета... такива неща ;)

 

 

Ако се съмняваш в кабела, а няма как да го измерите като хората, то най-добре отрежи от 2та края на кабелът по 10 сантиметра и ползвай новия кабел. Така ще елиминираш проблемите получени при огъването на кабела.

 

Проел правят много кабели. Твоя от колко лева на метър е? Евентуална снимка на кабелът също ще свърши работа.

 

В крайна сметка, ако не си се изръсил много пари за кабел, просто иди и си купи нова жица. Така ще си сигурен, че нещата ще са наред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кабела е измерван от професионалист,със два прибора,защото и на него му стана интересно,за кабелите/2бр./се изръсих в динакорд 22 лв,в цената влизат и 2 жака и 2 чинча proel.Снимка не ми се снима,като има време ще отида в динакорд да си полафим.А по презумция от математиката съм свикнал когато едно нещо е със знак +,да не го упоменавам/визирам безкрайността/.Ма това са общи приказки,едва ли точно на теб ще ти е неясно ,че щом казвам съпротивление между оплетката и жилото имам предвид ,че трябва да е +безкрайност>вчера пробвах обаче кабела с китарата-няма шум,ама сигнала ми се струва с една идея по-слаб,другия път ще измеря децибелите на входния сигнал и със здрав кабел,за да съм сигурен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми се е случвало с кабели на Proel и други, които имат т.нар. електростатичен екран. Ако по невнимание се даде на късо този екран, се получава тази утечка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.