ProjectHamsterdam Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 Хм. Абе май въпросът не се изчерпва само със съпротивлението. Аз по-скоро искам да питам наложително ли е след това да има миксер или на първо време може да се кара и без? (т.е. gain и volume могат ли да се нагласят от Window-ския миксер, пък макар и на по-елементарно ниво?) Цитирай
peshoy2k Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 ако си вземеш предусилвател през usb може би ще зазвучиш доста добре с екранирани кабели до него, но ти предлагам да се отървеш от аудиджито и да си вземеш нещо по-добро с хубави входове. Не искам да я обиждам но тая карта отдавна се слави с геймърските си способности предимно и нищо друго. поне така си мисля. то че вътре е ЕМУ си е ЕМУ ама не е пипнато хубаво Цитирай
synchu Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 ако си вземеш предусилвател през usb може би ще зазвучиш доста добре с екранирани кабели до него, но ти предлагам да се отървеш от аудиджито и да си вземеш нещо по-добро с хубави входове. Не искам да я обиждам но тая карта отдавна се слави с геймърските си способности предимно и нищо друго. поне така си мисля. то че вътре е ЕМУ си е ЕМУ ама не е пипнато хубаво ??? съкратил си май някое изречение През USB едва ли ше зазвучи въобще... освен ако не е външно устройство с USB интерфейс... Цитирай
niki123bg Отговорено Декември 27, 2004 Автор Отговорено Декември 27, 2004 Аудиджи-то било боклук ЗА БЕЗ ПАРИ - ТОЛКОВА (макар, че откровенно казано не знам колко струва някаква приемлива карта, защото май не съм виждал из ценовите листи такива) Лошото е, че за да е с приемливо ниска латентност трябва да му взема акъла на тъпото win xp - да не е acpi, да забраня една камара хардуер, че те irq-тата и dma каналите не са без пари . Колкото до DI Box, Mu3epHuK с тебе сме като двама слепци по рождение, които се опитват да обяснят един на друг колко е синьо морето Жалко, че няма кой да ни просветли (току виж сме прогледнали) Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 КУПЕТЕ СИ ДИРЕКТ БОКС ПО ЯСНО ОТ ТВА НЯМА НО САМО АКО ИМАТЕ ИЗЛИШНИ ПАРИ И ИСКАТЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ МАЛКО ПО ПРОФЕСИОНАЛНО! ВСЕКИ ПО СВЕТА ЗАПИСВА ДИРЕКТ С ДИ БОКС ТВА Е ! НЕМА КВО ДА ВИ ОБЯСНЯВАМ! Цитирай
synchu Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 @Мi3ернuк Aбе въпросът се изчерпва точно и само със съпротивлението плюс евентуално конвертиране на небалансиран в балансиран сигнал и некво смъкване на нивата ефентуално (т.е. напрежението). Това че определени DI boxes имат и един куп други екстри ( че придават някакъв допълнителен нюанс - coloring- на тона ) е въпрос на екстри хехе Ето едно кратко описание все таки - http://www.whirlwindusa.com/tech02.html (english sorry ). Цитирай
peshoy2k Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 През USB едва ли ше зазвучи въобще... освен ако не е външно устройство с USB интерфейс... е така де естествено че с интерфейс то не мое иначе Цитирай
peshoy2k Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 според мен поне колкото по-малко аналогови кабели толкоз по-добре. забележете че дори при мн нискинива като кабела от китарата има разлика дори като обърнеш кабела самата посока на влакната къде теоретично къде не е от значение Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 Моля не се дразнете. Ясно е, че не знам - затова питам. Благодаря на всички за информацията! :hello: Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 има интернет прочетете за кво се ползва д бокс когато се записва директ! Да в началото може и без пулт! Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 има интернет прочетете за кво се ползва д бокс когато се записва директ! Да в началото може и без пулт! По важно е балансиран и не балансиран.... Тва е спойката и разликата в буксата...демек канон Тона е по отчетлив не се заблуждавам ! Цитирай
synchu Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 има интернет прочетете за кво се ползва д бокс когато се записва директ! Да в началото може и без пулт! По важно е балансиран и не балансиран.... Тва е спойката и разликата в буксата...демек канон Тона е по отчетлив не се заблуждавам ! Бе разликата не е само в спойката и буксата ами и к'во по коя жица тече )...но че има по-малко шумове това е така и поради тази основна причина е по-отчетлив и принципно по-чист... ама основното е импеданса... се тая де... в нета е фрашкано е инфо по тематиката - има описани поне 10 различни вида и реализации на ДиректИнджекшън Боксове - така че не е като да няма откъде да се чете... Цитирай
niki123bg Отговорено Декември 27, 2004 Автор Отговорено Декември 27, 2004 Охх... Аман от гуру-та "Абе като ти казвам, че е така, значи е така !!!" "Ти това потърси ли го в google?!?" Не се заяждам, но като не искате да помогнете с информация, защо въобще си губите времето с нас. Ясно е, че след като питаме я нямаме тази информация. До тук от всичките ви постинги стана ясно едно - вие знаете за какво е необходим DI Box и не считате за необходимо да го коментирате. Ако някой прочете тази тема, най-вероятно няма да разбере нищо за DI Box, освен че му "трябва". Жалко, защото идеята на такива форуми е именно да се споделя опит и познание. Останете си със здраве Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 Охх... Аман от гуру-та "Абе като ти казвам, че е така, значи е така !!!" "Ти това потърси ли го в google?!?" Не се заяждам, но като не искате да помогнете с информация, защо въобще си губите времето с нас. Ясно е, че след като питаме я нямаме тази информация. До тук от всичките ви постинги стана ясно едно - вие знаете за какво е необходим DI Box и не считате за необходимо да го коментирате. Ако някой прочете тази тема, най-вероятно няма да разбере нищо за DI Box, освен че му "трябва". Жалко, защото идеята на такива форуми е именно да се споделя опит и познание. Останете си със здраве Малко ли е да знаеш че ти трябва.... Щото аз като го купувах само си представях за кво ше ми е .... Разбираш ли! Цитирай
niki123bg Отговорено Декември 27, 2004 Автор Отговорено Декември 27, 2004 (Редактирано) Nalbantov Ти си роден за дзен учител. Та това си е жив коан Споко - темата с DI Box изглежда няма да се изясни, ще трябва да си го купим и съответно изхвърлим или запазим. Писах на Берингер да ми обяснят необходимо ли е да се ползва DI Box между vamp-a и звуковата ми карта. Като всеки един technical support (не изключвам и този който предлагахме в предишната ми фирма ), времето за реакция е обратно пропорционално на изпитото сутринта кафе и съвсем естествено все още нямам отговор Редактирано Декември 27, 2004 от niki123bg Цитирай
Recommended Posts