Jump to content
Българският форум за музиканти

Кожи 'Неоразмерени'


Recommended Posts

Колеги,знае ли някой от вас от къде мога да намеря листове пластик подходящ за кожи на тъпани?Преди години продаваха и естествена кожа(без рингове), но скоро не съм виждал да се предлага!Зарибил съм се да правя етно тупанчета в по нестандартни размери,а естествените(овчи кожи,в прясно състояние) са кът ,а и изискват доста обработка!Ако някои има информация,нека сподели тук!Предварително благодаря!Поздрави!!!

 

говоря за такива работи http://www.topobiavi.com/data/adv_images/4...35331_thumb.jpg

или такива http://www.topobiavi.com/data/adv_images/2...43220_thumb.jpg

 

А някой да знае точното наименование на материала от които се правят кожите,за да намеря някакъв заместител :D !?!?!?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди години бях чувал,че става с рентгенова снимка,но ако целиш и звук...едва ли ще се намери по-подходящ материал от марковите кожи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

един познат "стар" барабанист си правеше резо кожа за малко барабанче от целофан за опаковане,като взимаше обръча от стара пробита кожа,изрязваше само него,после изрязваше кръг от целофана,и го лепеше към обръча с секундно лепило,и ми каза така-ако нямаш пари за кожи-така си ги правиш :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някой да знае точното наименование на материала от които се правят кожите,за да намеря някакъв заместител :cheers2: !?!?!?!

 

Материала мисля е Mylar, polyester film ( милър или мейлор или мейлър или мелинекс ). Но не съм сигурен че ако намериш такъв филм ще бъде готов веднага за употреба като кожа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам това, което колегата Vihro казва-не само съм чувал, а съм виждал и дори съм правил кожа за барабан от рентгенова снимка.Тази, която направих преди може би 11г.с един колега-барабанист от Ямбол(Машата му казват всички в града:cheers2:) за 12'том беше следното:продупчихме на равни места със запален фас рентгеновата снимка във формата на окръжност като преди това бяхме взели размера на тома и бяхме го очертали някак си на рентгена(не помня как).После през дупките, които се получиха прекарахме ненужен кабел и вързахме двата му края на възел като се срещнаха.После взехме обръч от пробита кожа(само обръча, без частите кожа, които бяха останали по него)и го наложихме върху рентгена(по-точно върху кабела.Поставихме го върху тома и сложихме металния обръч отгоре.Притиснахме силно и започнахме да завиваме равномерно болтовете.След секунди имахме една доста прилична на звук и с уникална здравина бойна кожа.Само като се замисля комбинацията от немотия и желаие за свирене какви неща ражда!Това е!

 

Дано съм бил полезен или поне да съм развесел някого с този спомен.

 

Поздрави на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите,но рентгенова снимка не ме устройва като размер и цвят,а милър на листове не намерих(или поне няма в интернет)!Затова пък намерих 2 пресни шилешки кожи и два дни се правя на кожар :) !Сега трябва да съхнат 2 седмици и след това ще видим какво ще сътворя!Ако ми се получат нещата ще споделя опита тук,ако някой друг се е ентусиазирал да се занимава с "ТЪПАНАРСКИ МУ РАБОТИ" :cheers2: !Поздрави!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.