Karavadjo Отговорено Октомври 24, 2010 Автор Отговорено Октомври 24, 2010 Да прави сте всички. Първо да обясня за какво ще използвам тази китара и вие да можете да ми помогнете по-лесно с избора на този инструмент. Китарата ще си я купя за мен и не е за подарък както предполагаше съфорумник по-горе.Ще я използвам за ренесансова и класическа музика и за това ми трябва хубав акустичен звук.Знам че класическа музика се свири с китара с найлонови или както други ги наричат пластмасови струни но аз харесвам звънливия тон на металните струни и за това искам такава китара.Да варненския лютиер Боян Матев или Боби както го наричам го познавам лично и съм говорил с него на тази тема.Свирил съм с негови китари които са наистина много качествени инструменти но той прави предимно инструменти с найлонови струни.Не е проблем да ми направи и китара с метални струни но ще трябва да чакам поне 2 години за да изсъхнат всички лакове и лепила напълно за да чуя истинския звук на този инструмент а на мен не ми се чака толкова. Затова се насочих към закупуване на готов инструмент. По въпроса с ebay.uk.co аз не мога да пазарувам от този сайт но предложените китари са наистина много хубави и качествени инструменти. Благодаря за съветите ако имате други предложения са добре дошли... Цитирай
Icarus Отговорено Октомври 24, 2010 Отговорено Октомври 24, 2010 (Редактирано) Ако държиш да е нова китара, от България, пиши на мейлите на основните музикални къщи с въпрос какво имат всъщност на склад и какво могат да ти предложат и съответно в кой офис в страната какво има. След това набелязваш моделите, които ти се струват прилични на хартия, стягаш такъмите и хващаш пътя да обикаляш България и да пробваш съответните. На теория звучи почти като план. едит: Вчера бях в динакорд и питах специално за Walden. Имаха в наличност с метални струни най-високо 730 серия, с найлонови - 2000 серия. Първото е нисък към среден клас, второто мисля, че за среден минава. Редактирано Октомври 24, 2010 от Icarus Цитирай
danny3 Отговорено Февруари 22, 2011 Отговорено Февруари 22, 2011 (Редактирано) Привет, не искам да отварям нова тема, за това мисля да драсна тук имам същата дилема за електро-акустична китара, бюджета ми е подобен 1000-1200лв искам да попитам автора дали си е взел китара, каква и от къде от известно време се опитвам да си избера такава китара, но наличностите по магазините въобще не отговарят на сайтовете им моля ако някой вече се е сдобил с такъв инструмент да сподели малко информация, моля и за съвет от първа ръка, хора които имат такъв вид китара опитвам се да свиря неща от сорта на blackmore's night и искам качествена китара за подобно звучене приемам и предложения втора употреба на лс, ако накой който чете темата случайно иска да се оттърве от някой алварез с фишман мерси предварително Редактирано Февруари 22, 2011 от danny3 Цитирай
Георги Тотев Отговорено Февруари 22, 2011 Отговорено Февруари 22, 2011 ^ На базата на какво даваш това мнение? Защото е много "изчерпателно" и ще помогне за избора! Цитирай
VERSUS Отговорено Февруари 23, 2011 Отговорено Февруари 23, 2011 В София се продава за 1200 и нещо, не съм сигурен точно колко, един Guild. По-добре звучаща акустична китара никога не съм чувал, тотално ме зашемети! Невероятен инструмент. Ако имаш възможност го пробвай. Собственик на Guild е Fender. Цитирай
synchu Отговорено Февруари 23, 2011 Отговорено Февруари 23, 2011 Аз съм чувал Не е лоша точно тази китарка между другото. До консерваторията в един от магазините има и Seagull S6 вече, които също не са лоши инструменти. Дет се вика Гилда и Сиигълите са горе долу среден клас. Цитирай
VERSUS Отговорено Февруари 23, 2011 Отговорено Февруари 23, 2011 Далеч съм от мисълта, че няма по-хубави Естествено това са среден клас инструменти, не дори висок. Но в София няма особено много хубави акустични китари и според мен тази е една от най-хубавите, които могат да се пробват тук. Поздрави! Цитирай
Recommended Posts