7thString Отговорено Март 13, 2006 Автор Отговорено Март 13, 2006 Е виж какво- на обикновения човек не му трябва лампова техника за да слуша каризма и азис Цитирай
7thString Отговорено Март 13, 2006 Автор Отговорено Март 13, 2006 Да се върнем малко на теорията- разбрах, че броя на вторичните намотки зависи от броя на първичните, за да се получи даден ток(намотки/V). Обаче не схванах от какво зависи броя на първичните намотки? Цитирай
Fender_str Отговорено Март 13, 2006 Отговорено Март 13, 2006 Oт сечението на сърцевината, както и от материала който се използва за направата и. Колкото по голямо е сечението на сърцевината, толкова по малко навивки са необходими Цитирай
Overdrive Отговорено Март 13, 2006 Отговорено Март 13, 2006 броя навивки на пъвичната се изчислява според размерите на сърцевината и мрежовото напрежение (220в), дебелината на проводника - според мощността на трансформатора. Това се прави с разни формули и отнема един лист А4 или с една руска програма, където само въвеждаш размери и т.н. и тя ти го смята. Вторичните се изчисляват като се намери колко навивки са за един волт - примерно имаш първична 220в с 1000навивки и искаш вторична 12в: смяташ 1000/220=4,54нав/в, умножаваш това по 12 и става~55навивки. Ако имаш един траф, които е давал 12в,, искаш да го пренавиеш и като му развиеш вторичната си изброил 55навивки, тогава ако искаш 200в ти трябват 55/12*220=1008 навивки. Абсолютно просто Цитирай
7thString Отговорено Март 13, 2006 Автор Отговорено Март 13, 2006 Ако дадете и линк към тази програмка за пресмятане на първичните навивки според началните параметри, смятам темата за изчерпана и благодаря за дискусията Цитирай
Overdrive Отговорено Март 13, 2006 Отговорено Март 13, 2006 http://amt.ural.ru/programs/index.php3 tеглиш transfor.rar, само че при мене не тръгва на XP SP2, трябва SP1, 98 или направо дос от буут дискета/диск, иначе е да бест тая програма Цитирай
ditronix Отговорено Март 13, 2006 Отговорено Март 13, 2006 А бе тороидите са супер,ама за предусилватели цената идва дебела.Пича,дето ги прави обясни в един друг форум,че сърцевините са стандартни и затова цената е дебела за маломощен траф.Някой в друга тема беше споменал за 25 кинта в УНИТРАФ.Това е добре,но за софиянци.Докато дойде до Провадия,Шумен или т.н. ще качи поне още 10 кинта.Иначе траф от старо радио е добър вариант,само че трябва да се има пред вид едно-китарните предусилватели обикнивено имат доста голямо усилване и от това-чувствителни са към външни магнитни полета.Моят подход е екраниране на лампите и пълен екран на трафа.Не е трудно-трафа трябва да се затвори в ламаринена кутия.Правя я от поцинкована или бяла ламарина.Така се решава тоя проблем.Лампите също ги екранирам със саморъчно правени екрани-добре е от медно фолио,плътно навито около самата лампа.Лошото е че медното фолио вече е кът и затова сега ползвам бяла ламарина. Цитирай
7thString Отговорено Март 13, 2006 Автор Отговорено Март 13, 2006 А бе тороидите са супер,ама за предусилватели цената идва дебела.Пича,дето ги прави обясни в един друг форум,че сърцевините са стандартни и затова цената е дебела за маломощен траф.Някой в друга тема беше споменал за 25 кинта в УНИТРАФ.Това е добре,но за софиянци.Докато дойде до Провадия,Шумен или т.н. ще качи поне още 10 кинта.Иначе траф от старо радио е добър вариант,само че трябва да се има пред вид едно-китарните предусилватели обикнивено имат доста голямо усилване и от това-чувствителни са към външни магнитни полета.Моят подход е екраниране на лампите и пълен екран на трафа.Не е трудно-трафа трябва да се затвори в ламаринена кутия.Правя я от поцинкована или бяла ламарина.Така се решава тоя проблем.Лампите също ги екранирам със саморъчно правени екрани-добре е от медно фолио,плътно навито около самата лампа.Лошото е че медното фолио вече е кът и затова сега ползвам бяла ламарина. Ахаха точно в случая за софиянци изобщо не е добре щото завода е до Велико Търново Цитирай
Overdrive Отговорено Март 13, 2006 Отговорено Март 13, 2006 Екранирането на лампите става най-добре, като разглобиш стар телевизор София, Плиска или подобни и вземеш алуминиевите цилиндърчета от лампите в каналния превключвател и това което ги държи към шасито, или от старо радио в укв-блокът също слагат такива(същите на вид като на оригинален Marshall). Какво стана с програмата - при вас тръгна ли??? Навремето като бях със стария компютър ми вървеше, но сега не иска. Цитирай
ditronix Отговорено Март 13, 2006 Отговорено Март 13, 2006 Програмата при мен върви и със SP 2.Имам и няколко други,ама не зная как да ги кача.Ако някой даде мейл,мога да му ги пусна и той да подреди нещата Цитирай
7thString Отговорено Март 13, 2006 Автор Отговорено Март 13, 2006 guesswho@abv.bg ако искаш прати... При мен под ХР не тръгна- ама с Virtual Machine подкарах един стар дос и стана Цитирай
Steff Отговорено Март 18, 2006 Отговорено Март 18, 2006 Аз имам един въпрос, ако някой има желание да ми отговори, ще съм безкрайно благодарен . Значи, новия ми усилвател е внесен от САЩ, съответно бачка на 110V. Купих му траф, но при големи натоварвания или може би на пикови моменти, усилвателя спира. Дали има възможност причината да е да не му достига ток от трафа, като се има предвид, че по родните клубове мрежата никога няма 220V, в Суинга варира между 180 и 200V например... Ето и каво пише на усилвателя и на трафа: Усилвател - 117V~2A*60Hz, после един странен знак, после T2.5A*250V~ Траф - Input 220/240V AC 50/60Hz, Output 110/120V AC 200 Watts Max. Интересувам се дали трафа е малък за този усилвател, защото не ми се набутва с нови 30 че и повече лева за по-силен, а да се окаже, че не е от това... Цитирай
7thString Отговорено Март 18, 2006 Автор Отговорено Март 18, 2006 По въпроса не мога да ти помогна, но 180-200V е МНОГО далеч от нормалното!!! Вариации +-5-10V са нещо поносимо но ти говориш за огромна разлика Цитирай
stratocaster Отговорено Март 18, 2006 Отговорено Март 18, 2006 (Редактирано) как така ампа спира? за момент прекъсва или нацяло? щом трафа е 200в макс....не би трябвало да е слаб за ампа то ако е слаб ще изпуши Редактирано Март 18, 2006 от stratocaster Цитирай
ditronix Отговорено Март 18, 2006 Отговорено Март 18, 2006 Най-добрия вариант за Steff е да се подмени оригиналният траф на усилвателя със идентичен,но за 220V.Това е възможно,трябва само да се видят необходимите напрежения и да се поръча на добър майстор.Тая гимнастика с двата трафа понякога води до големи главоболия. Цитирай
Recommended Posts