Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за Бас Кубе.


MMateo

Recommended Posts

Здравейте.

 

От няколко дни си търся кубе за баса, което да ми е горе долу по джоба и за сега съм се спрял на това Понеже не съм много на ясно с нещата, ще ви помоля да дадете по 1 мнение за кубето или ако имате предложения за нещо друго да ги споделите... Благодаря предварително.

 

ПС. Кубето ще се ползва за домашна употреба..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мислиш ли, че 30W са много за домашна употреба? Ползвал съм кубета с подобен капацитет, дори и с по-голям от този, в домашни условия. Заключениета ми бяха, че като го увелича малко повече се излага пълния потенциял на баса ми, но дограмата ми беше на друго мнение :) В случаи, в които не можех да си позволя да го увелича (поне до средата), ми звучеше глухо и имах чувството, че свиря на друг бас. Някои хора дори биха се съгласили с мен. :hysterical: Колкото до марката или самите опции на конкретното кубе - не мисля, че имам компетентността да коментирам :greenball:

Редактирано от XerFlik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При всички условности за това как производителите обявят мощността на усилвателите си, каква е чувствителността на говорителите, които използват etc, и аз мисля, че 15W е напълно достатъчно за типичните в БГ домашни условия.

 

Аз понастоящем ползвам 30- ватово комбо за свирене вкъщи, но стаята, в която свиря е с обем над 100 куб. м. и нямам съседи в близката околност. В помещения с обем 50-60 куб. м. 15 Вата е повече от достатъчно, освен ако не искате да подлудите всички около вас, при това без някакви особени предимства в звуково отношение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мненията ви. Това ми беше целта. Смисъл живея в панелка и стаята ми е доста малка. което означава че ще е по добре 15ка да си взема.... Ако може да ми предложите някакви вариянти :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За първото кубе питай този пич ако си е взел вече - http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=89074

Понякога ватовете са относителни.

 

Иначе, за 15-ка препоръчвам тази - http://www.musicworld.bg/bg/c_448/i_15806/...NGER_BT108.html

Избива рибата откъм звук (има 4 гафичен еквалайзер), само дето не трябва да се усилва повече от 2.5 - 4, в зависимост от китарата, с която се ползва, но ми се е случвало в една мизерия да "надвиквам" барабанист с него...

Даже и 5-та струна и дълбоки ниски изкарва, само да си тих. Да "звъни" също може :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да влизам с никого в конфронтации, но не съм фен на кубета Behringer :thumbs_up: Явно на оценката ми е повлияло кубе на конкретната фирма, което съм използвал и съответно "качеството" и дефектите в него. Аз използвам Line6 LD15 и съм повече от доволен (за свирене в стая).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен с не дотам добрият си тон, усилвателите на Behringer са известни и с това, че дефектират сравнително често, а следгаранционният ремонт е труден поради масовото използване на повърхностен монтаж. Behringer имат някой не лоши попадения при ефектите, но аз не бих си купил техен усилвател. В крайна сметка, качеството отговаря на цената, за толкова пари-толкова. Предполагам, че е решение за младежи с много малък бюджет, които искат да пробват, но ако ще се свири сериозно си е по-скоро загуба на пари, защото много скоро притежателят осъзнава недостатъците на такива апаратури и иска нещо по-добро, а те не си държат цената на старо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специално това кубе е много далече от всичко на Берингер, което съм пробвал (още три, от по-мощните и наистина това за надеждността, частите, реемонта и т.н. е вярно и до голяма степен си е до късмет, но за това не съм чувал подобни истории).

Иначе съм имал две ламби, известно време свирих на редхед SWR, а съм ползвал и какво ли не по пътя, та не е като да говоря от името на младеж, с желание, без пари (за всеки случай :icon_shithappens:).

 

XerFlik, ти пробвал ли си въпросното кубе? (Питам, не за да "влизаме в конфронтации", а защото споделяш мнение и няма да е редно ако не си, струва ми се.)

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз това не съм го слушал, но по-големите им усилватели звучат ужасно. Звукът е, както го наричам "кутия за обувки" напомня ми на транзисторните Вермони от 80-те.

Не виждам да има "4 графичен еквалайзер"

 

Колкото и добре да звучи, това не променя факта, че изработката му не е особено добра и ако дефектира, както често се случва, след изтичане на гаранцията, ремонтът ще е труден/скъп (никой не се наема да сменя SMC без пари и с право), т.е. собственикът се сдобива с една не особено евтина гира.

 

В днешно време почти всичко май е до късмет, но с специално с тези усилватели има голяма вероятност късметът да изневери.

 

Иначе за Line6 LD15 съм съгласен. И аз съм притежател на едно такова, въпреки че понастоящем не го ползвам. Освен че е изработката му, дори на външен вид е доста по-добра от тази на почти всеки Behringer, предлага много неща за парите си и звучи добре.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^В бързината съм оплел думите и не съм имал предвид "графичен" :D

Изработката му е впечатляваща (за тези пари) - доста по-тежки хора от мен са седяли върху него, а и едното малко пада и продължи да работи. Разнасях го с мешка и вибрациите от автобуси, студът, влагата, горещината (...) не му попречиха да спре да работи.

Дори бих го сравнил (но само този модел) по надеждност с дистърите (камиончетата) на Бос :punk_guitar:

 

От всичките процесори, които съм ползвал/имал (някои само пробвал), лайн6 ми допадна най-много заради по-"живото" си звучене. Около година бях с предшественика на Х3, но въпреки това, за репетиции предпочитам въможно най-жив звук, а малкият берингер вади именно такъв (от кубетата на лайн6 нямам идея, но ми допадна "хт лайв" или както там беше - "под" и заради това споменавам), за разлика от батковците си и дори да се абстрахираме от цената, пак бих избрал него при нужда от домашно (практис) комбо ;)

Все пак, на репетиция, особено самостоятелна такава, би трябвало да чуваме максимално възможно себе си и това, което правят ръцете (пръстите) ни. Поне моите представи/цели са такива, а въпросните симулации от лайн6, колкото и добри (според някои - най-добри в класа си), все пак са компромис.

 

Ако парите за домашно комбо не са проблем, има не-малко, които не са съвсем евтини (а накой - хич), но маломощни и доста качествени, без симулации?

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси за информацията отново. За сега съм се навил на Blr на Line6-a и живот и здраве до няколко дни може и да го взема кубът :cheers2:

Редактирано от MMateo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...taka li e? - a taka. не мисля, че качеството на кубето, което си притежавал, и качеството на кубетата от конкретната серия като цяло, се подчиняват на някакъв вид закономерност. Както е известно, най-добрия начин да разбереш дали едно кубе отговаря на очакванията ти и си заслужава да инвестираш средствата си в него е да го изпробваш на място. ;)

Редактирано от XerFlik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.