KeRRANGKid Публикувано Октомври 8, 2010 Публикувано Октомври 8, 2010 Преди да продължим, приемам, че боравенето с DAW и VST plug-ins за симулиране на усилватели и кабинети не представлява новост за вас. Иначе ще е нужно да се ограмотите - тук във форума, или в google.com 1) Теглите тази амп симулация 2) Теглите този импулс 3) Във вашия DAW зареждате ампа, и след него импулса. Ампа оставяте с всички настройки на 12 часа. 4) Master, master! Никога преди не съм се доближавал толкова до звука на Металика, затова си и позволих да пусна такава тема. При мен резултатът е наистина страховит! За любопитните - хватката е в импулса. Създал го е един пич чийто ник не помня, но поства редовно в guitarampmodelling форума. Та пичът си играе да вади определени честоти от любимите си песни и от тях да компилира собствени импулси. Понякога се получава, понякога не точно, но в случая с Металика директно хващате на баницата мекото! Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Октомври 8, 2010 Отговорено Октомври 8, 2010 Е сега вече начинаещите няма да има нужда да питат какво да правят, за да звучат като Кърк Хамет Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Октомври 8, 2010 Автор Отговорено Октомври 8, 2010 А, за Кърк Хамет е най-лесно... wah педал, заучавате му солата, след това не ги упражнявате години наред и излизате на сцена пред 80 000.. и ето го звука на Кърк Хамет 1 Цитирай
Yves Отговорено Октомври 8, 2010 Отговорено Октомври 8, 2010 Какъв плъгин използваш за зареждане на импулсите? Че аз имам някакъв, ама не ми вдъхва доверие... Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Октомври 8, 2010 Автор Отговорено Октомври 8, 2010 KeFIR Mix на 100, gain на както прецениш, Line поне на 30% (така правя аз). LeCab също е добър, и имаше един дето си има и вграден браузър за импулси, ама не си го спомням Цитирай
jkolarov Отговорено Октомври 9, 2010 Отговорено Октомври 9, 2010 Само аз ли имам проблем със архива на импулса...отварям архива и в него няма нищо... Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Октомври 9, 2010 Автор Отговорено Октомври 9, 2010 Импулса е едно .wav-че - просто го зареждаш в лоудъра си. Цитирай
jkolarov Отговорено Октомври 13, 2010 Отговорено Октомври 13, 2010 Архива ти е развален, пробвах го от няколко машини...Може ли да го качиш тук като прикачен файл без да го архивираш? Цитирай
asen93 Отговорено Октомври 13, 2010 Отговорено Октомври 13, 2010 ^^да и при мен така стана и кажи с какво зареждаш .dll файла благодаря предварително за отговора Цитирай
sardaesox Отговорено Октомври 13, 2010 Отговорено Октомври 13, 2010 Супер е!Сега го пробвах с готов wav,направо си е класен чейна,и не само за металика!Да живеят free плъгините! Цитирай
inqubus Отговорено Октомври 13, 2010 Отговорено Октомври 13, 2010 asen93, dll файлът го хвърляш във vst-директорията на своят DAW(Cubase, Reaper, ProTools etc.), след което го зареждаш чрез съответния DAW. Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Октомври 13, 2010 Автор Отговорено Октомври 13, 2010 (Редактирано) Значи въпросният "архив" го преименовате от .zip на .wav...не знам що за глупост се е получила при ъплоуда. И друго - може да си ползвате VST Host програмката ако не ви се слага DAW. И трето - http://www.guitarampmodeling.com/viewtopic...461&start=0 още такива импулси с вариращо качество (в смисъл, че може да не ви звукнат от раз като групата). Редактирано Октомври 13, 2010 от KeRRANGKid Цитирай
Pavlin_sv Отговорено Октомври 13, 2010 Отговорено Октомври 13, 2010 Добре след като заредя .dll файла със VST Host как да заредя и .wav файла и какъв е смисала от него аз и само като заредя длл файла ми тръгва ефекта ? Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Октомври 13, 2010 Автор Отговорено Октомври 13, 2010 .wav файла зареждаш с друг ефект - http://www.hitsquad.com/smm/programs/keFIR/ Mix на 100, gain на както прецениш, Line поне на 30% (така правя аз). Цитирай
KILL_EM_ALL Отговорено Октомври 15, 2010 Отговорено Октомври 15, 2010 някой записа ли нещо да видим как звучи Цитирай
Recommended Posts