Abbath Отговорено Октомври 6, 2010 Share Отговорено Октомври 6, 2010 Ама не му се притеснявай-баснята е за свирене! е малко ама... За кво друго да е?Като всеки инструмент.То и си ги представям как седят след всеки концерт и си търкат инструментите с лимоново масло и Фаст Фрет... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Munje Отговорено Октомври 7, 2010 Share Отговорено Октомври 7, 2010 (Редактирано) Така е! Редактирано Октомври 7, 2010 от Munje Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Coprophagus Отговорено Октомври 7, 2010 Share Отговорено Октомври 7, 2010 То на Stevie Ray Vaughan и Jaco Pastorius има кой да им търка инструментите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Октомври 7, 2010 Share Отговорено Октомври 7, 2010 Специално тези двамата отдавна не си цапат инструментите, за съжаление. Относно "глухия" флажолет - по струната има зони, в които амплитудата на трептене е нулева за определен тон и обратно - за всеки тон им аточки отсруната с нулева амплитуда. Ако адаптерът се случи под такава точка съответния тон (флажолет) ще глъхне. Кофти, ама такива са физичните закони. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Октомври 10, 2010 Share Отговорено Октомври 10, 2010 за всеки тон им аточки отсруната с нулева амплитуда. Ако адаптерът се случи под такава точка съответния тон (флажолет) ще глъхне. Кофти, ама такива са физичните закони. Ако е така, това не значи ли, че на другият адаптер (или при работа само на едния) няма да глъхне, тъй като са разположени на различни места по протежение на струната. И на мен ми е било интересно да си обясня т. нар. dead spots. Знам, че е акустичен феномен, но не съм срещал подробно обяснение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Октомври 10, 2010 Share Отговорено Октомври 10, 2010 Ако единият адаптер е в мъртва за даден тон точка, а другият не е - ще чуеш флажолета. Вероятно има тон, за който и двата адаптера е се окажат в мъртви точки, но едва ли ще се забележи на практика. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Октомври 10, 2010 Share Отговорено Октомври 10, 2010 Според мен, причината за "неизлизането" на флажолета е или стари (по-точно - некачествени, понеже на доста стари излизат всякакви флажолети ) струни, или неправилното му извличане. За второто, пробвай с изключена китара, а за първото - в магазина, а може и да запишеш как го изсвирваш, като направиш и това, което колегата Abbath ти препоръча Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts