Jump to content
Българският форум за музиканти

Epiphone Vs Vintage


PuppetMaster

Recommended Posts

Предполагам всеки от топ лютиерите познати във форума може да направи китара 1:1 с Гибсън, и то най-вероятно външния вид няма да е най-трудната задача. А защо това да не важи за някоя японска фирма?
Аз съм съгласен с това,но явно разликите са в материала -

Токай си японски гибсън 1:1,но поне на мен ми тънее в сравнение с ВОС-а.

А от личен опит мога да кажа,че стар японски Скуайър не е като дърт американски Фендър..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 56
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ще ме извинявате, ама обикновено, когато някой има пари за Gibsоn, не си купува Epiphone, а когато има пари за Fender, не си купува squier.

Та това ми е мнението за точността на копията на дъщерните фирми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обаче пък когато човек няма пари си купува Epiphone или Squier,защото иначе нямаше да ги произвеждат.Не всички вземат по 1000 лв на месец за да си купят каквото искат и не всички имат богати роднини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има множество фирми, който произвеждат LP и Strat копия, някои от които са на цените на съответните Squier и Epiphone, както и на тяхното качество.

Ако не ги купуваха, и тях нямаше да ги произвеждат. Както вече казах, не мисля, че по-евтините серии на Epiphone(a според някои притежатели и по-скъпите) имат точно характера на Gibson, а за евтините Squier пък съм 1000% сигурен от опит, че нямат нищо общо със звука на фендер(а нарочно имат и конструктивни различия). Та за какво говорим, за качество и звук или за корпоративни обвързаности, когато оценяваме "достоверността на копията"?

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре бе да му се невиди защо трябва да спорим.Значи искате да ме убедите,че една фирма която прави оригинала,прави толкова гадно копие на своя оригинал,че други фирми които не знаят за точния процес по правенето на оригинала,правят по-добри копия на същите пари.Ок дано е така.А разнообразието от фирми е заради разнообразието от вкусове на китаристите.

А темата беше за епифон и винтидж.Исках да посъветвам човека да си вземе Епифон защото аз мисля така,но тук не се толерират мнения различни от общите явно.За това дано намери пари да си купи Гибсън,че ми омръзна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре бе да му се невиди защо трябва да спорим.Значи искате да ме убедите,че една фирма която прави оригинала,прави толкова гадно копие на своя оригинал,че други фирми които не знаят за точния процес по правенето на оригинала,правят по-добри копия на същите пари.Ок дано е така.

 

Не е въпроса в незнаенето или знаенето на процеса. Основният принцип при производството на по-евтини китари е, че трябва да са по-евтини и да представляват компромис за по-неплатежоспособни китаристи, но да не заемат пазарната ниша на по-скъпите си събратя. Аз не виждам защо една недъщерна фирма да не може да се доближи или дори да надмине(или да подобри съотношението цена/качество) качеството на дъщерните фирми, особено в по-ниските ценови класове.

 

А разнообразието от фирми е заради разнообразието от вкусове на китаристите.

 

Не мисля, когато човек си купува страт или LP копие, просто иска да си купи максимално добро Strat или LP копие.

 

А темата беше за епифон и винтидж.Исках да посъветвам човека да си вземе Епифон защото аз мисля така,но тук не се толерират мнения различни от общите явно.

 

Давайки този съвет, забравяш, че Винтидж може да се намери за по-малко пари. Аз съм съгласен, че е по-добре да е Epiphone, но бидейки видял немалко китари и от двете марки, не мога със сигурност да кажа коя фирма предлага по-добро съотношение цена/качество. Немалко от по-евтинките епифони(по-скъпи от Vintage) не са ми звучали по-добре от Vintage(особено ако винтиджа е с добри адаптери). За малко по-непрецизната изработка на Vintage вече споменах. Мисля, че на базата на това всеки може да прецени за себе си.

 

PS: Предполагам, че не говориш за Epiphone LP Special II, която не е точно ЛП копие, със своето "laminated Alder" тяло...

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига бе, не съм ви „събрал“ тук да се изколите. Аз ако имах достатъчно пари ИЗОБЩО нямаше да пускам тази тема. Бих си поръчал нов или втора ръка Gibson, Fender, ESP или коя да е ГОЛЯМА марка (не точно коя да е, но говоря общо) чух, че Винтидж правят близки копия, но са калпава изработка, а Епи са хубава изработка и ПОНЯКОГА с гибсънски хардуер. Явно си е до бройката, а понеже не мога да отскачам всеки ден до Солун, където прочетох, че има магазин на Епи за това като тръгна да поръчвам, ако не ми се е променил вкуса, въпреки че искам да свиря и рок от сорта на Queen Def Leppard Deep Purple и т.н. песните, с които баща ми ме е зарибил така да се каже, но освен тях искам да се науча да свиря песни на Металика, DC Accept и много много други, по които аз съм се зарибил, но разбирам, че за това биха ми трябвали ПОНЕ 2 китари :hysterical: така че „Ще поживеем и ще видим“ Успех на всички и поздрави от мен :nono:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Да нямам предвид този модел.

Но като цяло създателят на темата няма предвид ЛП-та които аз повече съм пробвал.За СГ не знам как стои въпроса.сигурно си прав от твоята гледна точка.Аз съм пробвал само лп-та от тези марки за които говорим и мога да кажа че епифон къстам не звучи по-лошо от гибсън студио например,а разликите в цената са около 400лв,дори за мен звучи и по-добре.Има Епифони които се продават с Гибсънски адаптери и това вече го писах преди.Винтиджа според мен въобще не звучи като гибсън студио или като епифон и за да звукне трябва да се сменят адаптерите минимум и другото което пак бях писал вече е че досега винтиджите бяха от махагон,но вече не са.После и от махагон до махагон пак има разлика.

Дано сме помогнали със споровете си автора на тема да може да избере най-добрия за него и за възможностите му инструмент.Уж в спора се ражда истината.Другото е плява.

Редактирано от Heartman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм пробвал само лп-та от тези марки за които говорим и мога да кажа че епифон къстам не звучи по-лошо от гибсън студио например,а разликите в цената са около 400лв,дори за мен звучи и по-добре.

 

E, aз съм на мнение, че Гибсъните имат една характерна нотка в саунда, която я няма нито в евтинти Epiphone(а според някои съфорумци и в по-скъпите), нито във Vintage. Не, че наличието й е от огромно значение, но все пак...

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От всичките ви приказки, накрая ще ме „накарате” да си взема Epiphone LP.Hillbilly каза в една тема, ако не и в тази, че те са почти универсални китари, може да не си спомням правилно думите му, но този смисъл извадих аз от тях :hysterical:

Редактирано от PuppetMaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Heartman,

Сравнявай китари в един ценови диапазон.Epiphone custom е над два пъти по-скъп от Vintage.

 

Ако ще се сравняват SG-та,то тогава може да става въпрос за сравнение между Vintage VS6 и Epiphone G-400.Те са в един ценови диапазон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каквото съм имал да казвам,съм го казал още на първа страница.

И заядливия тон,не е начина да се провежда дискусия. :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе в тоя форум отдавна е станало като в tuning.bg - всеки си хвали неговата бегачка :cheers2:

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.