becker Публикувано Септември 23, 2010 Публикувано Септември 23, 2010 Здравейте, Понеже не съм крайно претенциозен относно звук, стига да е на някакво прилично ниво,в полезрението ми попадна ето този Multi-effect: Някой свирил ли е с такова нещо,и ако може да сподели впечатленията си от него.Line6 foor pod plus Предварително се извинявам ако темата е обсъждана ,а аз не съм догледал! Поздрави на всички и Благодаря! Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 23, 2010 Отговорено Септември 23, 2010 Това е на практика популярния ПОД 2.0, но вграден в удобен за използване педалборд. Никога не доби кой знае каква популярност, главно задарди наличните и не много по-скъпи ПОДхтЛайв. Цитирай
becker Отговорено Септември 23, 2010 Автор Отговорено Септември 23, 2010 Благодаря! Значи с него мога(немога)да извадя горе-доло добър саунд в домашни условия? Питам защото от постнатите демо-липчета в youtube немога да добия никаква представа. хайде да не досаждам повече. Поздрави! Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Септември 23, 2010 Отговорено Септември 23, 2010 Става. Каквото и да вземеш на Line 6, няма да се прецакаш Цитирай
rockfire Отговорено Септември 23, 2010 Отговорено Септември 23, 2010 Ползвах около година 2ката за живо свирене -супер добре се държеше и е безкрайно лесен за управление... Но , ако цената е висока - има и други решения! Цитирай
becker Отговорено Септември 24, 2010 Автор Отговорено Септември 24, 2010 Значи ще го взема това нещо.То почти си бях навит просто съвсем малко ми беше нужно . Колебаех се между line 6 и един Vox вътре с лампа и едни чудесий(не се сещам модела в момента).Благодаря за отзивчивоста! Цитирай
becker Отговорено Септември 29, 2010 Автор Отговорено Септември 29, 2010 Ха сега ме уби! Ма че той и малко по-ефтин идва! Шегувам се Благодаря! Цитирай
steve83 Отговорено Септември 29, 2010 Отговорено Септември 29, 2010 Да кажа и аз няколко неща за този PODv2. Имах такъв процесор, но версията която е като бъбрек. Предполагам този е същият само, интегриран в педалиера. Като качество на ефектите, АМП симулациите и кабинет симулациите не е зле, и по мое мнение е с добър тон. До тук спирам обаче с хубавите неща и започвам недостатъците. Липсва USB interface за връзка с PC, поради което липсва и Sound Driver Interface. настолният POD v2 има само MIDI IN/OUT интерфейси и ако имаш допълнителен хардуер MIDI-to-USB можеш да го управляваш през компа (нагласяш ефектите, превключваш блендите), но не можеш да подадеш директно звука в цифров вид от процесора в компа. За да записваш с този процесор трябва да вкарваш звука аналогово през Line IN входа на Sound картата- Така по този начин един път процесора го обръща в аналогов и после ACP-то на Sound card (в повечето случаи много некачествено) трябва да го обърне отново в цифров вид. Това е нежелателно. Новите POD X3 LIVE са много по-добър вариант, въпреки цената. Имат наличен USB interface + sound driver и когато записваш доректно се пренася цифровият звук от процесора по USB interface, което със сигурност е по-добре отколтоко през ACP-то на sound картата (особено ако е евтина и шит). Отделно x3 live има вокален процесор, вход за микрофон и много други благини. Ако нямаш пари за този вариант може да помислиш над варианта да закупиш Sound Card с инструментален вход, като евтин вариант е UX1 на Line6 (има и микрофонен вход + line in). Безплатно към него си инсталираи програмата Line6 POD farm v2 и си правиш съответните вериги и изграждаш тона. На този вариант недостатъка е, че не може да работи без компа, т.е. е само за свирене в къщи, но е перфектен за засипи. Та според мен, по мое мнение и въз основа на всичко това няма смисъл да си купуваш PODv2. Посоченият от теб VOX не съм го слушал, но ламповият Drive не е за пренебрегване, но въпреки това ти трябва да знаеш какъв тон искаш да извлечеш. Като цяло е важно и колко са сполучливи симулациите на говорител и кабинет (освен ако няма да го използваш само за преамп). Цитирай
becker Отговорено Септември 29, 2010 Автор Отговорено Септември 29, 2010 Steve83,Благодаря за отговора!Много изчерпателно и насочващо.Още веднъж Благодаря! Модела на VOX-a е Vox toneLab st Цитирай
Recommended Posts