Jump to content
Българският форум за музиканти

Barkass Project


Recommended Posts

Едва ли някой ще го оцени, но понеже много хора реват, че във форума много се пише, а малко се прави нещо, свързано със свирене...

 

BARKASS - Building 15 (demo mix)

 

Това е първият ми пробен микс за проекта BARKASS (аз и колегата Tony Tommasson). Китарите са 2 - по десния канал е на Tommasson, по левия моята; бас няма (няма и да има :( ); барабаните са софтуерни и затова и качеството им е толкова (EZdrummer - DFH), редени са от колегата. Вокали все още няма, но някой ден ще има...

 

Еми това е - кратко, в добрите традиции на старата grindcore школа :thumbs_up: ... и нека оплюването започне сега! :)

Редактирано от GRiND BaSTaRD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми е в стила това...затова няма да коментирам идеята,но..лявата китара постоянно избързва от ритмиката-това специално замислено ли е или?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не, не е това идеята (да избързва еднаат китара), просто явно при миксирането е трябвало да дръпна трака с моите китари малко по-назад. :cheers2: Но едва ли има начин да получа пълен сихронизъм 1:1 на китарите - все пак не ги записвам само аз или само колегата и ефектите им са различни и звученето, и от там и начина по който се наслагват в микса... :D Благодаря за забележката все пак, то е ясно, че ще има още ремикси, а може и презаписване, докато се стигне до краен задоволителен резултат, затова и приемаме критика. ;)

 

П.П. Ето и още един кратък микс от снощи:

BARKASS - Lift Of Death (demo mix)

 

И той няма как да е перфектен, но като за набързо смесено и в домашни условия с непрофесионален софтуер, толкова за начало. Та кой каквото има да критикува или съветва, нека да казва. Приемаме забележки, то за това ги пуснах тия миксове, да чуем хорското мнение. Ако пък на някой вземе, че му и хареса идеята, още по-добре. :D

Редактирано от GRiND BaSTaRD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намали gain-а на китарите, защото palm mute-овете се чуват страшно разплути. Постарай се да свириш навреме. Избързващите или изоставащи китари не са проблем на миксирането, а на китариста. Увеличи касите. И да знаеш, че без бас не става :) Дори китара с pitch shifter прекарана през симулация на бас кубе е по-добър вариант отколкото да няма бас. Това е, развивайте се :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

KeRRANGKid, за касите си прав - тихи са. Това лесно ще се оправи, защото е софтуерно. Относно неритмичността - ами само избързване или само изоставане е проблем на микса и на нищо друго. Ако има и избързване и изоставане вече е неритмичност. ;) Без бас също стават нещата, като сега няма да споря с теб защо и как и да ти давам примери от тоя жанр, които нямат бас китарист в състава си! Не ми се занимава да симулирам бас със ефекти и китара, за тоя звук е излишно според мен. За гейна... ами това не е хеви метъл, че да свирим с лек овърдрайв! :) Може да бутна нещо по записа на китарите за намаляне на нивото в тия моменти на заглушаванията, ама и така да остане, не мисля, че е голям проблем. Мерси за критиката и мнението все пак! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ся щи обясня защо говоря така. Прав си, че има групи без бас, но те най-често звучат все едно си мушнал дистер в кубенце Фендер 15Г и си го сложил право пред барабаниста... и най-често ситуацията е точно такава. :D Обаче ти не звучиш като тях, защото семплите на барабаните са професионално записани и много "полирани", и ползваш симулация на хай-гейн усилвател, която не звучи като бръмчилка, а като тлъст софтуерен амп. На теб микса ти може да ти се струва много суров, но в сравнение с нещата на Sauerkraut във vbox, твоят звук е направо hi-fi. При този тип звук басът е от огромно значение, и когато го няма, нещата звучат не грозно, не първично, а просто... кухо. Ако продължиш да работиш над микса и не запишеш бас, в един момент най-вероятно ще достигнеш едно приемливо за теб звучене, на което обаче не му достига нещо за да те изкефи на мах, и това нещо 100% ще се окаже баса. Относно китарите, palm mute-а трябва да бъде рязък и отсечен и да маха глави - когато остава някакъв скашкан звук след това, palm mute-а си губи половината смисъл. Няма нужда да се оправдаваш, никой не те напада. Напротив, и аз съм фен и гледам да дам някой съвет за развитие, това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите! :) Оценям го! Не съм тръгнал да се оправдавам, просто има неумесна забележка относно техническите ми грешки при смесването - за неритмичността. За баса съм съгласен, че една банда или проект без бас китара не може да звучи пълноценно на 100%! За съжаление нищо не можем да направим по въпроса с колегата, понеже няма откъде да изнамерим човек, който би дръпнал набързо дебелите струни за бас партиите в подобен проект. С бас китара не разполагаме в наличност, иначе и аз и колегата не е проблем да ги запишем. :( За гейна технически си прав, че се отразява по тоя начин, но все пак, ако го намалим в ефектите, ще се промени и звъкът на китарите към по-леко, а това е крайно нежелателно. :nono: За тоя проблем може би ще търся решение с обработка на самите китарни тракове. Още веднъж благодаря за отзивите, не очаквах изобщо някой да даде каквото и да е мнение! ;)

 

П.П. А това сравнение със SAUERKRAUT направо ме разби! :) Познавам ги пичовете, но във vbox не съм им гледал записита, а наживо не са чак много зле! ;) Барабаниста, който им тропа в момента, е много луд, точно за грайндкор! Да можехме и ние такъв човек да си намерим... :D Засега ще си бутаме със софтуерни тупани, че барабанисти с барабани малко, а за подобни издевателства, още по-малко навити има.

Редактирано от GRiND BaSTaRD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D Щом приемаш съвети, ето още няколко: китара, която самостоятелно звучи супер тежко и нахакано, в микса просто потъва, защото почва да си пречи с останалите инструменти. Номера е чрез компромис в китарния звук и обработване на останалото, да накараш китарата да звучи яко в микса. Ще се изненадаш ако осъзнаеш колко рехаво звучат китарите на Meshuggah и Rammstein ако ги няма басът и барабаните отдолу да подпират - а тогава звукът става чудовищен, както знаеш :nono: Пробвай с колегата да реампнете китарите през това, това и импулсите от подписа ми (с VST-то KeFIR) и мога да ти кажа, че хич няма да сбъркате :) Относно баса - запиши два трака чиста китара без ефекти, която следва дистортнатите китари, раздели ги вляво и вдясно, сложи им pitch shifter -12 и на единия трак му пусни много дистортнат бас пресет примерно от Guitar Rig, а на втория някакъв по-"кротък". В случая, дори да няма истински бас, поне ще има "low end" и на микса ще му пораснат още т****и, образно казано :(
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готини тракчета сте заформили :rocker: .

 

Относно баса подкрепям мнението на KeRRANGKid. Каквито и корекции да се слагат да китарните тракове нищо не може да запълни липсващата октава... уви това явно е всеобщ проблем :rolleyes: басистите нещо не искат да се включват в подобни проекти. Като възможен вариант бих добавил, че може да наредите един MIDI трак като барабаните и да го озвучите с някой VST бас. Моето лично предпочитание е "Еastwest Hardcore Bass", звучи доста реалистично. Лошото е само че не може да слезе по-ниско от "До"...или поне аз не разбрах как да използвам по-ниска октава.

 

За Gain-a на китарите... нещата наистина са малко комплексни. От личният ми скромен опит се уверих, че ритъм китара с доста драйв звучи добре самостоятелно и на живо, но запишеш ли такава се губи дефиниция... особено ако дублираш партии. Две китари с по-малко Gain звучат по-тежко и чисто отколкото една изпържена. От друга страна при дублирането трябва да има прецизност в ритмиката иначе се получават разни неприятни "хорус" "дефекти". Най-общо казано "тежестта" в един саунд е съвкупност от доста неща :) .

 

Дерзайте :thumbs_up: !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оценявам всичко казано до тук и се радвам, че се намират и хора да оценят жалките ни опити за правене на каквото и да е! Май ще има полза от съветите на колегата KeRRANGKid за ползването на тия импулси и симулации софтуерни, стига да се науча да ги използвам правилно... И пак за баса - имам настроен един пач на процесора, който симулира уж бас от китара. Ще пробвам да запиша "бас" през него, че много ще ми станат тия софтуерни плъгини и не мога да помня вече 1000 настройки кое как е нагласено, че да е еднакво всичко накрая. Благодаря за помощта специално и на MR_STENCH - знае с какво е допринесъл и той за тия извращения... :thumbs_up:

Редактирано от GRiND BaSTaRD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Старите линкове вече не работят и паденията са изтрити. Публикувам 3 чисто нови микса - по-добре от това едва ли ще мога да докарам инструментите на звучене! Оправени са проблемите с тихите каси, "неритмичните" китари и звука им:

 

BARKASS - Lift Of Death (demo)

BARKASS - Building 15 (demo)

BARKASS - B. A. (demo)

 

Благодарности на всички, които си направиха труда да чуят старите версии и да изкажат менение. Специални благодарниости на колегите (те си знаят кои са :) ), които дадоха ценни съвети за подобряване на звученето! :wacko:

 

П.П. Остава някой ден да запиша моите китари за още 5-6 парчета, да обработя китарните тракове, да запишем с колегата вокалите и евентуално някакъв бас (в краен случай ще е симулиран) и накрая да миксирам всичко отново по този начин...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

И 2 прясно смесени лигавни от днес:

 

Нарочно е направено с грешки и разминавания и по-гаден звук, че да е в рамките на пънкарията - BARKASS (пънкарийка demo)

 

И една класика в стил "You suffer", поздрав за всички "свестни п...и" по света :ph34r: - BARKASS - Decent Cunts (demo) (май стана прекалено дълго това :mellow: )

Редактирано от GRiND BaSTaRD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мно'о добре е саунда за грайнд :thumbdown: Чакам версии с вокали! и нещо като бас.

 

Поздрав с едно парче от нашия проект. Най-злия саунд, който съм изкарвал с Line 6. Вече е неповторим :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бас и вокали в най скоро време.баса ще го свирим и няма да е софтуерна симулация , поне сега такава е идеята.Вокалите най вероятно ще са два :greenball: .Твоето парче кефи също.Май се надушихме бруталягите тука в тоя форум !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

KeRRANGKid, тв'а мно'о благо парче - радва. :hysterical: Не очаквах, че и ти имаш няк'ви опити в горграйнд свинщината. :D Обаче защо така е осакатено накрая...?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.