Jump to content
Българският форум за музиканти

Колебание между Уа-та


wades

Recommended Posts

Здравейте !

Предполагам въпросът е познат и ясен. Искам да си взема Уа.. и съм пред избор. Vox-a и GCB95 мога да си ги взема и в България, а за 535q незнам някъде да се продава (някой ако знае да казва). Та педалът ще го ползвам за рок най-вече.. сола от типа на Хендрикс, Клептън, Слаш... и от време на време някакъв фънк. Както при всички неща предполагам че, получавам толкова, колкото пари давам, но все пак исках да се допитам до вас.. Кой е най-подходящ за нещата горе.. ии изобщо кой е най-универсален (ако мога така да го нарека)..

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Крайбейбито е по-широк като обхват(ако мога така да се изразя) честотно има предвид.Аз лично съм с вокс - по-мек, но тези неща могат да се променят по желание и то с не много усилие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и Cry baby-то и Vox-a са класики в областа на уа-уа-то. За този 535q незнам как е. Има нещо вярно в това, че педала на ВОКС е малко "по-мек" като звучене, както каза колегата горе, и аз съм останал със същото впечатление. Но който и да вземеш няма да сгрешиш. На твое място бих се ориентирал според фактора 'цена' и пристрастие към определена марка от двете :D

 

Аз имам Dunlop Cry baby GCB95 от година и половина и съм доволен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Dunlop Cry baby GCB95- Е най-удачно като цена а за стиловете които си описал работи перфектно!

Аз продавам един Зак Дънлоп в момента, но той реже леко високите и като цяло е по-подходящ за хай гейн, а и е по-скъп!

На твое място бих пробвал стандартното GCB95

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами Qto има доста възможности, но като с повечето педали, предполагам накрая ще си намериш един звук дето те кефи и ще останеш с него. Дали този 1 звук, ще е по-добър или по-лош от CGB95 или вокса е вече въпрос на вкус... Аз лично съм с 95, вокса не съм го пробвал, но не ми се даваха "излишни" пари за Кю-то. Според мен, като се има предвид в Бг колко хора могат да ти го моднат без да взимат по 80 лева на час, можеш да си вземеш едно 95 и да му сложиш почти "всичките" модове. (а те са доста)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само Динакорд внасят CryBaby-та нали ? Понеже само там съм виждал цена и ако ги има някъде другаде по на далавера (съмнително) ще е добре, но все пак. Като се има в предвид че за около 200лв. взимаме педал, който наистина е класика и рулира.. никакви компромиси !

 

Благодаря ви !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като звук никак не са лоши, даже бих казал много добре, първата им версия бяха пластмасови, което водеше до много главоболия.

Сега знам, че WH10 V2 вече са в метален корпус, но лично на мен звукът от старият WH10, много повече ми допада. Това са твърде претенциозни твърдения :) и касаят единствено, моят вкус и слух. Иначе като цяло дерзай, никак няма да сбъркаш, и все пак класиката си има имена Dunlop или Vox, да не говоря за Fulltone "CLYDE Deluxe" или RMC real mccoy custom

Накрая само бих допълнил, към всички не само към теб, седалка се избира с дупе, а ефект(уа-уа) с уши.

Другото е чесане на езици.

Поздрави

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.