Jump to content
Българският форум за музиканти

Bc Rich Avenge Sob V.s. Bc Rich Wmd Sob


ВанКо Пашов

Recommended Posts

Не искам това да стане поредната тема в която се казва и спори, коя марка китари е по-добра и колко превъзхождала другите. Всъщтност няма такова нещо.

 

Не знам дали се усещаш, ама ти правиш точно това :) Пък и Ibanez, с какъвто свириш според информацията в профила си, са не по-малко тясно профилирани китари от така омразните ти BC Rich. Какви точно са ти подбудите не мога да разбера :)

 

Погледнах цената на WMD модела на BC Rich в thomann - 643 евро справка

Така погледнато, ще плати само за един външен вид, чиято форма ще му се набива в краката.

 

Погледнато как? Ти на тази китара свирил ли си? А участвал ли си в ценообразуването й? Сигурен съм, че на вторите два въпроса отговорът е отрицателен, а на първия пълен нонсенс :D

 

 

Не че имам нещо против убежденията ти, жив и здрав да си, ама хора с богат опит не се изказват така крайно за нещо, което са виждали само на снимка, обаче ти се вживяваш здраво в ролята на музикален ментор. По-полека ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

... е как! Нали вече е минал тийнеджърството... между другото и тоя на аватара му с шаренката китарка и той има БС Рич.

До автора на темата - взимай най-ръбестата и черна възможно, след 1-2 години вече ще знаеш какво точно искаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок пичове. Отказах се от BC Rich Avenge SOB. Но пък не разполагам с 1259 лв. за BC Rich WMD SOB. Затова намерих някакъв модел, който е нещо средно между предните две, а именно: BC Rich NT Beast Onyx ( http://www.thomann.de/gb/bc_rich_nt_beast_onyx_bundle.htm ). Кажете си мнението за нея, защото разполагам с парите за нея и мога да си я купя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Да, така е :greenangel:

 

Ами за тия пари с куфар...не виждам какво има да се чудиш. Реално разликите с WMD SOB са, че едната е с Флойд (при това original, а не лицензиран) и е малко по-голяма като размери, както и адаптерите. Другото са инлеите по фретборда, но това едва ли е чак такава разлика.

 

За 1200лв за SOB и аз бих се замислил дали си заслужава, но за по-малко от 800лв. с куфар бих отнесъл оникса веднага.

 

Ако Пловдив ти е близо заповядай да пробваш :ok:

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Onyx-а е много як. Днес го пробвах в един магазин, ама продавача не беше на кеф и не искаше да ми го пусне, за да чуя как звучи. Иначе много ми хареса китарката, и не беше никак неудобна, както твърдят някои. Но в магазина, видях един Jackson за 549 лв. ( http://bad_link.eu/product/3807/jackson-js...lk-gig-bag.html ). Много хубава, много удобна, а какъв звук вадеше... Много ми хареса. Кажете си мнението и за нея.

 

P.S: Мерси за предложението, Yves, но ще пропусна. Не ми се идва от София до Пловдив. :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, трябва да знаеш, че формата не свири на китара. Вярно, друго е да хванеш по-ръбата метъл метла - друг е имиджа, ама и за удобство трябва да се мисли, ако ще свириш интензивно де. Бих те посъветвал като тръгнеш да купуваш китара да я пробваш с колан в магазина. Щото аз тва дърво с ръбатите китари съм го ял, и се чудех как да връщам в Динакорд една такава дъска

 

SilvertoneLiberator.jpg

 

Повечето такива китари, особено по-евтинките не са добре балансирани и грифа йм виси. Ако не ползваш активно флойд не си купувай китара с такъв.

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига си го мислил, купувай китарата която най-много те кефи. Хах. :huh: Аз така мислих за някви китари, мислих бая време, пък накрая за по-малко от час се реших да си взема моята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не разбирам... от китара за 650 евро, скачаш на китара за 500 лв. За тия пари, дето ще ги вадиш има десетки марки, десетки модели и най-добре е да палиш към най-близкия музикален магазин, защото тук най-вероятно да събудиш някой бунт дали Бисер Рачевите са по-добри от Албанците и т.н.

 

Харесва ти? Купуваш. Давай с някакви по-обективни въпроси от "кефи ли ви тая?". Мен ме кефи, него не. Какво правим?

 

Дано не съм звучал груб.

 

Сега видях, че имаш към 700 лв. за китара - отговора е същия... тръгваш като жените на "шопинг" по музикалните и така. Аз на твое място бих отишъл до Динакорд веднага. Въпроса е обаче не какво аз/ние ще направим, а ти. :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако аз трябва да избирам между Джаксъна и БиСиРича (оня последният, с куфара), със сигурност бих избрал Рича. Индийските Джаксъни не се славят с особено добра изработка, адаптерите им са гадновати (BSDM-тата на B.c.Rich са по мое мнените значително по-добри), хардуера им се случва често боклучав, макар и някои бройки да са по-сполучливи ги смятам за много надценени. Виж, японските са друга работа, ама те са доста повече кеш. В този ценови клас Ричовете водят, според мене, де :huh: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Докато си събера парите, малко си промених мнението. :thumbs_up: BC Rich-а ми се вижда малко неудобен за свирене, пък и видях една Ibanez-ка, която ми хареса. Ето я и нея: http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=4302 Кажете си мнението и за нея. По-добри ли са и адаптерите и по-хубава ли е като цяло в сравнение с BC Rich-a.

Редактирано от ВанКо Пашов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Все още не съм, но доста време след като в темата не беше отговаряно аз пробвах много китари, говорих с много разбиращи хора, научих страшно много и накрая Nevermore (Стъмпи от Wartime) ми показа една китара, която има страшен звук, вписва се в бюджета ми, много удобна и е толкова красива, че... :greenball: Въпросната китара е Schecter Omen-Extreme C-6 FR. Аз отидох в магазина на Schecter, който той държи и барнах десетина китари, които много ми харесаха и така. Китарката много ме кефи и сега следващия месец, два най-вероятно ще си я взема и ще постна във фукня. :metalist: Не си я купих по-рано, защото първо исках да си взема свестен усилвател, а именно Peavey Vypyr 30W, с който се сдобих пак с помощта на Стъмпи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично бих си взел ESP .. просто формата на B.C - то не ми допада а и за тях нищо не съм чувал ( за тези модели ) а пък ESP този модел много са ми го хвалили такаче него ти го препоръчвам :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.