Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Не искам това да стане поредната тема в която се казва и спори, коя марка китари е по-добра и колко превъзхождала другите. Всъщтност няма такова нещо.

Не знам дали се усещаш, ама ти правиш точно това :) Пък и Ibanez, с какъвто свириш според информацията в профила си, са не по-малко тясно профилирани китари от така омразните ти BC Rich. Какви точно са ти подбудите не мога да разбера :)

Погледнах цената на WMD модела на BC Rich в thomann - 643 евро справка

Така погледнато, ще плати само за един външен вид, чиято форма ще му се набива в краката.

Погледнато как? Ти на тази китара свирил ли си? А участвал ли си в ценообразуването й? Сигурен съм, че на вторите два въпроса отговорът е отрицателен, а на първия пълен нонсенс :D

Не че имам нещо против убежденията ти, жив и здрав да си, ама хора с богат опит не се изказват така крайно за нещо, което са виждали само на снимка, обаче ти се вживяваш здраво в ролята на музикален ментор. По-полека ;)

• Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

... е как! Нали вече е минал тийнеджърството... между другото и тоя на аватара му с шаренката китарка и той има БС Рич.

До автора на темата - взимай най-ръбестата и черна възможно, след 1-2 години вече ще знаеш какво точно искаш.

Отговорено

Ок пичове. Отказах се от BC Rich Avenge SOB. Но пък не разполагам с 1259 лв. за BC Rich WMD SOB. Затова намерих някакъв модел, който е нещо средно между предните две, а именно: BC Rich NT Beast Onyx ( http://www.thomann.de/gb/bc_rich_nt_beast_onyx_bundle.htm ). Кажете си мнението за нея, защото разполагам с парите за нея и мога да си я купя.

Отговорено (Редактирано)

^ Да, така е :greenangel:

Ами за тия пари с куфар...не виждам какво има да се чудиш. Реално разликите с WMD SOB са, че едната е с Флойд (при това original, а не лицензиран) и е малко по-голяма като размери, както и адаптерите. Другото са инлеите по фретборда, но това едва ли е чак такава разлика.

За 1200лв за SOB и аз бих се замислил дали си заслужава, но за по-малко от 800лв. с куфар бих отнесъл оникса веднага.

Ако Пловдив ти е близо заповядай да пробваш :ok:

Редактирано от Yves
Отговорено

Onyx-а е много як. Днес го пробвах в един магазин, ама продавача не беше на кеф и не искаше да ми го пусне, за да чуя как звучи. Иначе много ми хареса китарката, и не беше никак неудобна, както твърдят някои. Но в магазина, видях един Jackson за 549 лв. ( http://bad_link.eu/product/3807/jackson-js...lk-gig-bag.html ). Много хубава, много удобна, а какъв звук вадеше... Много ми хареса. Кажете си мнението и за нея.

P.S: Мерси за предложението, Yves, но ще пропусна. Не ми се идва от София до Пловдив. :icon_shithappens:

Отговорено

Колега, трябва да знаеш, че формата не свири на китара. Вярно, друго е да хванеш по-ръбата метъл метла - друг е имиджа, ама и за удобство трябва да се мисли, ако ще свириш интензивно де. Бих те посъветвал като тръгнеш да купуваш китара да я пробваш с колан в магазина. Щото аз тва дърво с ръбатите китари съм го ял, и се чудех как да връщам в Динакорд една такава дъска

SilvertoneLiberator.jpg

Повечето такива китари, особено по-евтинките не са добре балансирани и грифа йм виси. Ако не ползваш активно флойд не си купувай китара с такъв.

Успех!

Отговорено

Стига си го мислил, купувай китарата която най-много те кефи. Хах. :huh: Аз така мислих за някви китари, мислих бая време, пък накрая за по-малко от час се реших да си взема моята.

Отговорено

Нещо не разбирам... от китара за 650 евро, скачаш на китара за 500 лв. За тия пари, дето ще ги вадиш има десетки марки, десетки модели и най-добре е да палиш към най-близкия музикален магазин, защото тук най-вероятно да събудиш някой бунт дали Бисер Рачевите са по-добри от Албанците и т.н.

Харесва ти? Купуваш. Давай с някакви по-обективни въпроси от "кефи ли ви тая?". Мен ме кефи, него не. Какво правим?

Дано не съм звучал груб.

Сега видях, че имаш към 700 лв. за китара - отговора е същия... тръгваш като жените на "шопинг" по музикалните и така. Аз на твое място бих отишъл до Динакорд веднага. Въпроса е обаче не какво аз/ние ще направим, а ти. :huh:

Отговорено

Ако аз трябва да избирам между Джаксъна и БиСиРича (оня последният, с куфара), със сигурност бих избрал Рича. Индийските Джаксъни не се славят с особено добра изработка, адаптерите им са гадновати (BSDM-тата на B.c.Rich са по мое мнените значително по-добри), хардуера им се случва често боклучав, макар и някои бройки да са по-сполучливи ги смятам за много надценени. Виж, японските са друга работа, ама те са доста повече кеш. В този ценови клас Ричовете водят, според мене, де :huh: .

• 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Докато си събера парите, малко си промених мнението. :thumbs_up: BC Rich-а ми се вижда малко неудобен за свирене, пък и видях една Ibanez-ка, която ми хареса. Ето я и нея: http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=4302 Кажете си мнението и за нея. По-добри ли са и адаптерите и по-хубава ли е като цяло в сравнение с BC Rich-a.

Редактирано от ВанКо Пашов
  • 3 months later...
Отговорено

Все още не съм, но доста време след като в темата не беше отговаряно аз пробвах много китари, говорих с много разбиращи хора, научих страшно много и накрая Nevermore (Стъмпи от Wartime) ми показа една китара, която има страшен звук, вписва се в бюджета ми, много удобна и е толкова красива, че... :greenball: Въпросната китара е Schecter Omen-Extreme C-6 FR. Аз отидох в магазина на Schecter, който той държи и барнах десетина китари, които много ми харесаха и така. Китарката много ме кефи и сега следващия месец, два най-вероятно ще си я взема и ще постна във фукня. :metalist: Не си я купих по-рано, защото първо исках да си взема свестен усилвател, а именно Peavey Vypyr 30W, с който се сдобих пак с помощта на Стъмпи.

Отговорено

Аз лично бих си взел ESP .. просто формата на B.C - то не ми допада а и за тях нищо не съм чувал ( за тези модели ) а пък ESP този модел много са ми го хвалили такаче него ти го препоръчвам :metalist: