Slide Отговорено Септември 10, 2010 Share Отговорено Септември 10, 2010 (Редактирано) И аз подкрепям идеята за процесор на старо, та дори и с по-ограничени възможности от новите хипер-гъзарски. Дава по-голям набор от звуци от драйв педал. Иначе един Милин Камък и си ти. Едва ли ще звучи много по-гадно, превид апаратурата ти. (Е, може би малко по-гадно ). Редактирано Септември 10, 2010 от Slide Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Септември 10, 2010 Share Отговорено Септември 10, 2010 Защо наистина не си измайсториш един MXR + . Частите са не повече от 1-2 лв., виж някой, който да ти ги навърже по схемата на една експериментална платка. Някой който разбира от електроника. Сложи платката в някаква самоделна кутия и си готов със звук близък до този, който ти е необходим. Не вярвам за кремонката да ти трябва много драйв все пак. Някъде в нета имаше дори схеми на експериментални платки с разположение на елементите, така че и сам да се справиш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Септември 11, 2010 Автор Share Отговорено Септември 11, 2010 (Редактирано) Ето две снимки , който ми беше прпатил собственикът ,преди да купя кубето. http://hristo9611.snimka.bg/arts/kube.532899.20549185 http://hristo9611.snimka.bg/arts/kube.532899.20549184 Редактирано Септември 11, 2010 от balombi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Септември 11, 2010 Автор Share Отговорено Септември 11, 2010 Отварял съм го на няколко пъти и наистина чатите са от оригинален фронтмен! Не знам,обаче, защо драйва липсва- миналият собственик ми каза че така си го е взел от по-миналият собственик. По въпроса с правенето: Пробвах , но познанията в 8ми клас не ми стигат. Трудно ми е да си направя платката ... а в Монтана всеки ми казва , че няма тестови платки.... Между другото имамли някой който да продава готови платки за ефекти , на който аз само да сложа елемнтите и да ги споя.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 11, 2010 Share Отговорено Септември 11, 2010 "имамли някой който да продава готови платки за ефекти , на който аз само да сложа елемнтите и да ги споя.... " По западни DIY сайтове се предлагат платки и комплекти за сглобяване, но цените няма да ти харесат. Универсални платки се продават от лев до към пет лева според размера. На снимката на кубето ти гледам, че липсва бутона Drive Select. На оригиналната платка той се намира между Drive Volume и Gain. Гледам картинката на платката във втората страница на pdf-а, който съм ти посочил в по-предния постинг. Ти имаш 5 потенциометъра, а в оригиналния Фронтмен са 6. Отвори кубето и сравни картинката от pdf-a с това, което реално имаш в кутията. Виж дали потенциометрите са извдени с жички на горния панел или направо излизат от платката. Потърси бутона Drive Select и мястото на липсващия потенциометър. Може даже да се окаже, че вътре не Frontman R15, a нещо друго. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 11, 2010 Share Отговорено Септември 11, 2010 (Редактирано) дублиран постинг, сори Редактирано Септември 11, 2010 от L.K. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Септември 11, 2010 Share Отговорено Септември 11, 2010 еха, че мистерия се заформи! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Септември 11, 2010 Автор Share Отговорено Септември 11, 2010 Кубето не е при мен сега , но си спомням че потенциометрите са изведени до горния панел с един дебел кабел. Утре ще го отворя и разгледам ПОДРОБНО , но доколкото си спомням бутон за драйв липсва, мога да пусна и малко снимки , за да видиш за какво става въпрос. П.П Благодаря ти за помощта! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts